والدین به جای نظارت، همراه کودکان در فضای سایبری باشند.
کارشناس پلیس فتا با بیان اینکه در همه کشورهای پیشرفته سالیان سال است که والدین به کمک نرمافزارهای ویژه فعالیت فرزندان خود را در اینترنت کنترل میکنند، گفت: والدین حتی با استفاده از رمز عبور، اجازه ورود کودکان را به بسیاری از سایتها نمیدهند.
ایشان ادامه داد: اما در کشور ما نظارت چندانی بر این موضوع وجود ندارد زیرا بسیاری از والدین ایرانی از نظر اطلاعات در سطح پایینتری نسبت به فرزندانشان قرار دارند و همین موضوع موجب میشود که آنها نتوانند نظارتی داشته باشند.
وی با بیان اینکه والدین باید مراقب کودکان در کار با کامپیوتر و تکنولوژیهای روز باشند، گفت: این مراقبت از کار با کامیپوتر تا فعالیت در فضای مجازی را شامل میشود.
ایشان اظهار کرد: والدین بهجای آن که استفاده از اینترنت را برای فرزندان ممنوع کنند روش استفاده صحیح از اینترنت را به آنها بیاموزند.
وی ادامه داد: باید فرزندان را تشویق کرد تا همواره هر آنچه که در اینترنت برایشان اتفاق میافتد را به آنها بگویند و به این وسیله رابطه صمیمانهای بین آنها برقرار شود.
ایشان افزود: عدهای از خانوادهها نداشتن وقت کافی را بهانه میکنند و بدون آگاه کردن کودک درباره محیط مجازی به او اجازه میدهند تا ساعات زیادی را در اینترنت بگذراند.
کارشناس پلیس فتا انتشار اطلاعات شخصی را یکی از تهدیدات کار در فضای مجازی برشمرد و گفت: متاسفانه کودکان به راحتی اطلاعات شخصی خود و خانواده را در فضای مجازی منتشر میکنند و این عاملی برای سوء استفاده از آنها میشود.
وی تاکید کرد: والدین باید در این زمینه هوشمندانه عمل کنند والدین باید به کودکان آموزش دهند که ممکن است کاربران فضای مجازی با اسم و سن و موقعیت واقعی خود وارد این محیط نشده باشند بنابراین اعتماد به آنها خطرناک است.
ایشان ادامه داد: باید به کودکان یاد داد که هیچیک از اطلاعات شخصی خود را در اینترنت اعلام نکند و به افرادی که در دنیای واقعی آنها را نمیشناسد پست الکترونیکی ارسال نکند.
وی با بیان اینکه نظارت برای کودکان خردسال کافی نیست، گفت: تنها گذاشتن کودکان در فضای سایبر بسیار خطرناک است و برای خردسالان بجای نظارت باید همراهی صورت گیرد.
این مقام آگاه با بیان اینکه برای قدم اول، کودکان ما باید آموزش ببینند که چگونه از اینترنت استفاده کنند، ادامه داد: والدین در ابتدا باید سایتهایی را در صفحه خانگی تعریف کنند که از محتوا و مطالب آن کاملا آگاه باشند و سپس به فرزندان خود اجازه ورود به اینترنت را بدهند.
وی تاکید کرد: والدین حتما باید مطمئن شوند که کودکان و نوجوانان به سراغ چه سایتهایی میرود و این مستلزم این است که پدرها و مادرها سطح اطلاعات خود را بالا ببرند.
ایشان با اشاره به اینکه اینترنت مثل تلویزیون میتواند زمان لازم برای مطالعه، بازی، فعالیتهای اجتماعی و بودن در دنیای واقعی کودکان را کاهش دهد، گفت: والدین باید ساعات ورود کودکان به اینترنت را کنترل کنند و اجازه ندهند کودکشان ساعت های طولانی در محیط مجازی باشد.
این کارشناس با بیان اینکه کار طولانی مدت با کامپیوتر قطعا صدمات بدنی زیادی برای کودکان دارد، افزود: در کنار این صدمات بدنی منزوی کردن کاربر و اعتیاد اینترنتی را نباید نادیده گرفت که این امر تبعات جبران ناپذیری بر روی رفتار و عملکرد کودکان دارد.
وی با اشاره نرمافزارهای امنیتی خانواده گفت: امروزه نرم افزارهایی تولید شده است که والدین با این نرمافزار میتوانند تمامی رفتارهای آنلاین کودکان خود را مشاهده و آنها را کنترل کنند، این نرمافزار به والدین اعلام میکند که فرزند آنها با چه کسی بیش از همه به گفتوگوی اینترنتی پرداخته یا به کدام سایتها سر زده است.
ایشان ادامه داد: نرم افزارهای فیلترینگ خانگی نیز یکی از بهترین راههای مسدود سازی کودکان برای دسترسی به سایتهای غیر اخلاقی است.
کارشناس پلیس فتا گفت: در حال حاضر تعداد چهار نرم افزار فیلترینگ خانگی برای استفاده شهروندان در سایت پلیس فتا وجود دارد که شهروندان میتوانند با دانلود و نصب آنها ر روی سیستم کامپیوتر خانگی خود دسترسی کودکان به سایتهای پرنو را محدود نمایند.
وی با تاکید بر اهمیت یادگیری علوم کامپیوتری از سوی والدین گفت: احتیاجی نیست که والدین تبدیل به یک نفوذگر رایانهای شوند اما در مورد این موضوع اطلاعات داشته باشند کافی است چرا که هر چه شکاف اطلاعاتی والدین با فرزندان در خصوص علوم کامپیوتری محدودتر باشد تهدیدات کمتری را برای فرزندان شاهد هستیم و هر چه این شکاف بیشتر باشد باید منتظر آسیبهای جبران ناپذیری برای کودکانمان باشیم.
وی ادامه داد: فضای مجازی و رایانه میتوانند یک روش عالی برای والدین و نوجوانان باشند تا در کنار یکدیگر تفریح کنند و همدیگر را بهتر بشناسند. فضای مجازی امروز بخشی از زندگی همه شده است.
وی در پایان با اشاره به آدرس سایت و ایمیل پلیس فتا آن را دریچه ارتباطی با شهروندان خواند و افزود: پلیس فتا از هموطنان درخواست میکند در صورت مواجهه با موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس Cyberpolice.ir بخش ارتباطات مردمی گزارش نمایند.
ارسال نظر