تبهکاران کوچک خیابانی و اینترنتی / برای ازدواج با دختر خاله ام زورگیری می کردم

این کودک بزهکار در حالی با عنوان کوچک‌ترین زورگیر تهران دستگیر شد که سن زورگیری در نقاط مختلف ایران همچنان در حال کاهش است. به طور مثال پیش از این در مشهد، نوجوانی 14 ساله به جرم زورگیری و حمل سلاح سرد دستگیر شد.

این نوجوان دلیل ارتکابش به جرم را پول جمع کردن برای تشکیل خانواده و ازدواج با دخترخاله‌اش عنوان کرد. حرف‌هایش نشان از داشتن خانواده‌ای بی‌ثبات و متزلزل دارد. مادری کارگر و پدری معتاد و بی توجه، که کودک را در سن 14 سالگی برای فرار از این وضعیت به فکر سرقت و زورگیری می‌اندازد تا برای خودش زندگی بهتری از آنچه که دارد، بسازد. یا باز هم در همان مشهد، نوجوان 16 ساله‌ای که می‌گوید برای تفریح اقدام به سرقت می‌کرده. آن هم با موتوری که پدرش به او قول داده بود تا برایش بخرد. او برای خنده و تفریح با دوستش سوار بر موتور می‌شده و به چهره گَرد ترس پاشیده مردم می‌خندید و این‌طور خلأ بی‌توجهی خانواده و تفریح را پر می‌کرد. خلافکاری در نوجوانان محدود به سرقت‌های مسلحانه و زورگیری و چاقو و قمه نمی‌شود، این روزها عنوان «هکر» را بیش از پیش می‌شنویم. با گسترش و پیشرفت علم و تکنولوژی، استفاده از ابزار تکنولوژی هم رواج یافته و هر کسی براحتی و بدون هیچ کنترل و فرهنگ درستی، امکان دستیابی به جدیدترین اطلاعات را دارد. همین امر باعث رشد افرادی شده که از هوش و توانایی علمی‌خود در راستای ایجاد اخلال در سیستم‌های اینترنتی استفاده می‌کنند.

فروردین 95 بود که کوچک‌ترین هکر ایران در 13 سالگی دستگیر شد. نوجوانی که دست به هک سیستم‌های مهمی‌در فضای مجازی زده بود و انگیزه‌اش را از این کار نه نیاز مالی بلکه تنها قدرت نمایی و نشان دادن توانایی‌های علمی‌اش به خانواده و دوستان عنوان کرده بود. سال گذشته گروهی از هکرها دستگیر شدند که سرگروه آنها نوجوانی 16 ساله بود. آنها به گفته خودشان برای نشان دادن شکاف‌های امنیتی سایت‌های ایرانی اقدام به هک سایت‌ها می‌کردند. این هک به ظاهر خیرخواهانه در حالی اتفاق می‌افتد که بسیاری هم با ایجاد مشکل در سیستم‌های بانکی، اقدام به دست بردن در حساب‌های اشخاص کرده و سرقت می‌کنند.

البته در مورد هکرها، انگیزه مالی کمتر مورد توجه است و بیشتر نشان دادن توانایی هوشی به اطرافیان مد نظر نوجوان قرار می‌گیرد. جوانان و نوجوانان در معرض آسیب‌های جدی هستند. این در حالی است که خانواده‌ها و جامعه روز به روز بیشتر در حال درگیر شدن با مسائل خود بوده و بیش از پیش از دنیای نوجوانان و خواسته‌ها و نیازهایشان فاصله گرفته‌اند، اخلاق در میان نسل جدید کمرنگ شده و جای خود را به زور بازو و قدرت بدنی و چه کسی باهوش‌تر داده است. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.