پروژه محافظت از «لاک پشت سبز خلیج فارس»

خلیج فارس میزبان طیف های غنی از گونه های دریایی است. به گفته کارشناسان تعداد هفت گونه لاک پشت در دنیا بشدت در حال کاهش است. دلیل آن دخالت های انسانی از جمله اختلال در سواحل مطلوب لانه گزینی آنها، تغییرات آب و هوایی و آلودگی، و همچنین ساخت و ساز در مناطق ساحلی است.

لاک پشت سبز یک گونه مهاجر دریایی است و به دو محیط زیست وابسته است. آبهای کم عمق برای تغذیه و اعماق اقیانوس و ساحل برای تخم گذاری مناسب است. به همین دلیل جمعیت آنها نشانه خوبی برای سنجش تغییرات محیط دریایی است.

یکی از مدیران این پروژه می گوید: «کار من نصب یک ماهواره است که با یک تگ به این لاک پشت متصل می شود. تگ به عمق آب می رود. به محض ورود به آب، ماهواره سیگنال می فرستد. این سیگنال ها موقعیت مکانی لاک پشت را نشان می دهند. در نتیجه ما از مسیر مهاجرتی و محل های توقف و گردش آنها آگاه می شویم.»

یک کارشناس جمعیت شناسی گونه های دریایی می گوید: «گونه های مورد بررسی ما در این پروژه لاک پشت سبز و علف دریایی زیستگاه آن است. این زیست بوم نه تنها برای لاک پشت دریایی بلکه برای زیست دریایی اهمیت دارد. با دنبال کردن لاک پشت می توانیم محیط های غنی برای کل اکوسیستم دریایی را شناسایی و محافظت کنیم.»

لاک پشت های دریایی از ۱۰۰ میلیون سال پیش روی زمین زندگی می کنند. این گونه بدلیل قدرت سازگاری بسیار بالا با محیط، پس از انقراض دایناسورها روی زمین باقی ماند. با بررسی آنها از وضعیت آبهای زمین آگاهی بیشتری بدست می آوریم و می توانیم بهتر از آن مراقبت کنیم. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.