نمایندگان  مجلس با ۱۳۳ رای موافق از پاسخ وزیر کار قانع شدند / وزیر کار : اثبات شد که فردی ایشان را تهدید کرده فورا عزل خواهم کرد

به گزارش رکنا به نقل از خانه ملت ، سیدمجتبی محفوظی نماینده آبادان در جلسه علنی امروز( دوشنبه ) سوالی از مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی پرسید که علت بی برنامگی وضع بغرنج  در شرکت شستا و تاپیکو چیست؟

بعد از توضیحات وزیر کار، محفوظی گفت: آن چه گفتنی بود را مطرح کردم؛ با مظلومیت سوال را به اینجا رساندم اما رای ما امانت است.

نماینده آبادان ادامه داد: با توجه به احترامی که برای همکاران قائل هستم، از پاسخ ها و عملکرد وزیر قانع نشدم و آن را به رای می گذارم، پای هزینه‌اش هم می ایستم.

بر این اساس سوال به رای مجلس گذاشته شد و نمایندگان با ۱۳۳ رای موافق، ۷۵ رای مخالف و ۵ رای ممتنع از مجموع ۲۲۸ نماینده حاضر در مجلس اعلام کردند که از توضیحات وزیر قانع شدند.

مرتضوی: روند رشد خالص شرکت شستا و تاپیکو صعودی است

به گزارش رکنا ، سید صولت مرتضوی ، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جلسه علنی امروز ( دوشنبه ) مجلس شورای اسلامی و در پاسخ به سوال سید مجتبی محفوظی نماینده آبادان پیرامون علت بی‌برنامگی در شرکت شستا و تاپیکو بیان کرد: شرکت سرمایه‌ گذاری تامین اجتماعی به عنوان هلدینگ چند رشته‌ای با سرمایه‌ گذاری در حوزه‌های مختلف در حال فعالیت بوده و جایگاه شستا در اقتصاد ملی یک درصد و دارای سهم هفت درصدی از بازار سهام کشور می‌باشد.

وی ادامه داد: راهبرد حرکت از بنگاهداری به سمت سرمایه‌داری راهبرد صیانت از ثروت ذینفعان با بعد سرمایه‌ گذاری و رشد اقتصادی، راهبرد بهره‌مندی از فرصت‌های بهینه بین‌المللی، راهبرد نوآوری، چابک سازی و مولد سازی دارایی‌ها، راهبرد شفافیت و مبارزه با فساد و راهبرد توانمند سازی نیروی انسانی مبتنی بر تعهد و تخصص و راهبرد مدیریت یکپارچه است.

مرتضوی در ادامه اظهار کرد: برخی از دستاوردهای این راهبردها را به طور مستقیم خدمت شما عرض می‌کنم؛ تحقق ۱۲ درصدی بودجه فروش و تحقق ۱۰۷ درصدی بودجه سود خالص در سال ۱۴۰۱، ۴۳ درصدی فروش در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ و رشد ۵۰ درصدی سود در سال ۱۴۰۱ از جمله دستاوردهای شرکت شستا است. براساس بودجه سال ۱۴۰۲ نیز پیش بینی شده تا رشد ۳۰ درصدی فروش و رشد ۲۰ درصدی سود رقم بخورد. روند رشد خالص شرکت شستا و تاپیکو با آمار ارائه شده صعودی می‌باشد. رشد ۱۹ درصدی سود تاپیکو و ۲۶ درصدی سود شستا بر این موضوع دلالت دارد. در این مدت ۱۶ واحد که تعطیل شده بودند به چرخه تولید بازگشتند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه تصریح کرد: تدوین سند تحول و برنامه‌های یک، دو و پنج ساله به همراه سند اصلاح سرمایه‌ گذاری و آغاز عملیات اجرایی پروژه‌های متعدد و فعال شدن پروژه‌های پتروشیمی از جمله برنامه‌های پیش‌رو در این شرکت‌ها می‌باشد. وضعیت شرکت‌های فعال در آبادان نیز مانند پتروشیمی آبادان و شرکت نفت پاسارگاد  مناسب است اما چالش‌هایی نیز وجود دارد.

وی در ادامه تاکید کرد: بخشی از سوال آقای محفوظی به پتروشیمی آبادان بر می‌گردد عدم ثبات مدیریتی در دو سال گذشته و تغییر سه مدیر عامل و تلاش برای تغییر چهارمین مدیرعامل، تراکم زیاد نیروی انسانی، فرسودگی ماشین‌آلات از جمله مشکلات این پتروشیمی است. برنامه‌ای برای افزایش سرمایه و تغییرات اساسی در این پتروشیمی داریم.

مرتضوی ادامه داد: این‌که نماینده آبادان گفتند بنده را تهدید کردند تا سوال خود را پس بگیرند، بنده روز گذشته در جلسه‌ای که با معاونین خود داشتم تاکید کردم که سوال و استیضاح حق نماینده است و منجر به تخلیه مطالبات‌ انباشته شده مردم می‌شود اجازه بدهید بنده به مجلس شورای اسلامی بروم و به سوال پاسخ دهم. این‌که نماینده آبادان از لفظ تهدید استفاده کرد بنده تقاضا می‌کنم تا کارگروهی تشکیل شود و اگر اثبات شد که فردی ایشان را تهدید کرده تا سوال خود را پس بگیرد بنده این فرد را فورا عزل خواهم کرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه خاطرنشان کرد: سوال کلی پیرامون بی‌برنامگی مطرح شده است، گفته نشده که در کجا و به چه دلیل بی‌برنامگی وجود دارد، بی‌برنامگی زمانی است که ما گفته باشیم چه میزان قرار است تولید و سود داشته باشیم اما تحقق پیدا نکرده است اما مجموعه‌ای که دارای برنامه یک ساله، دو ساله و پنج ساله بوده و روند رشد را طی می‌کند نباید متهم به بی‌برنامگی شود.

وی اضافه کرد: زمانی که بنده برای رای اعتماد به مجلس شورای اسلامی آمدم یکی از دغدغه‌های اصلی نمایندگان این بود که کسورات از بازنشستگان کسر می‌شد اما به دلیل نبود منابع به حساب مودیان واریز نمی‌شد اما در ظرف دو ماه بالغ بر ۱۲ هزار میلیارد تومان منابع تامین شد و این دغدغه بازنشستگان مرتفع گردید. مطالبه دیگر نمایندگان ناترازی صندوق‌های تامین اجتماعی بود اما ما تلاش کردیم تا این موضوع نیز مرتفع گردد.

مرتضوی ادامه داد: ما توانسته‌ایم بدون مشکلی پرداخت‌ها را انجام دهیم. بدهی به بانک رفاه یکی از بزرگترین چالش‌های موجود بود و ما بزرگترین تسویه بانکی را انجام دادیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه بیان کرد: یکی دیگر از مشکلاتی که در ابتدا با آن مواجه بودیم تامین آنتی‌بیوتیک و سرم بود با اقدامات صورت گرفته سطح تولید سرم از سه میلیون واحد به چهار و اکنون در حال رسیدن به شش میلیون واحد است مشکل تامین آنتی‌بیوتیک‌ها نیز با افزایش تولید روزانه مرتفع گردید. بنده نمی‌گویم که در مجموعه تحت مدیریت من هیچ مشکلی وجود ندارد اما تلاش می‌کنیم که هر روز این مشکلات کمتر شود.