نزدیک به ۳۰۰ هزار ناظر برای آمادگی انتخابات آموزش دیده‌اند

به گزارش رکنا ، محمدحسین صادقی مقدم ، عضو حقوقدان و معاون اجرایی و انتخابات شورای نگهبان به مناسبت چهل و سومین سالروز تاسیس شورای نگهبان در گفتگوی تلویزیونی، درباره فعالیت‌ها و نقش شورای نگهبان در مسائل روز جامعه صحبت کرد.

وی ادامه داد: این نهاد در قانون اساسی کشورهای دیگر نیز وجود دارد و منحصر به ایران نیست؛ بعضی کشورها وظایف شورای نگهبان را بر عهده قوه قضاییه گذاشته‌اند و برخی دیگر نیز مانند ایران نهاد مستقل شورای نگهبان دارند. حضرت امام (ره) در ۳۰ بهمن سال ۵۸ شش فقیه برای شورای نگهبان را انتخاب کرد. در ۲۶ تیر سال ۵۹ مردم در تشکیل شورای نگهبان همراهی کردند و فقها را انتخاب کردند.

این عضو حقوقدان درباره فعالیت‌های شورای نگهبان گفت: از وظایف اصلی شورای نگهبان نظارت بر انتخابات و نظر نسبت به مصوبات مجلش شورای اسلامی است؛ زمانی که طرح و لایحه‌ای در مجلس مطرح می‌شود، شورای نگهبان به استقبال بررسی مصوبه می‌رود. پس از آنکه مصوبه در اختیار شورای نگهبان قرار گرفت، فقها در قم به بررسی آن می‌پردازند و نظر کتبی خود را اعلام می‌نمایند.

معاون اجرایی و انتخابات شورای نگهبان گفت: در پژوهشکده شورای نگهبان نیز حقوقدانان و مهندسین تشکیل جلسه می‌دهند و گزارش‌های کتبی خود را به شورا ارائه می‌دهند و در آنجا موضوعات مورد بررسی قرار می‌گیرند. ابتدا نظرات پژوهشکده و فقها بررسی می‌شوند. در اینجا هر یک از فقها مسائل را نسبت به تطبیق با مسائل اسلامی و همچنین تطبیق با قانون اساسی بررسی کرده‌اند. اگر یک مصوبه هفت رای داشته باشد رد می‌شود.

وی اظهار کرد: تاکنون ۷۷ اصل از ۱۷۰ اصل قانون اساسی توسط شورای نگهبان تفسیر شده و نزدیک به ۳۴۰۰ رایحه و طرح مورد نظردهی این شورا قرار گرفته‌اند. نظارت بر انتخابات نیز بر عهده شورای نگهبان است. نزدیک به ۳۰۰ هزار ناظر آموزش دیده‌اند تا برای انتخابات آماده باشند. صادقی مقدم افزود: بر اساس قانون هر داوطلبی برای انتخابات مجلس باید شرایط مشخصی داشته باشد؛ چنانچه فردی در دستگاه قضایی حکمی بر علیه او صادر شده باشد رد صلاحیت می‌شود. ملاک تصمیم‌گیری شورای نگهبان اجرای قانون است.