رئیسی وارد تهران شد/ مردم بدانند هر گام ما در جهت منافع ملی است

به گزارش رکنا ، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور دقایقی قبل و پس از سفری پنج‌روزه به ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا وارد فرودگاه مهرآباد تهران شد.دیدار با سران کشورها، فعالان اقتصادی و بازرگانان و امضای اسناد همکاری دوجانبه از جمله برنامه‌های این سفر بود.

رئیسی پس از ورود به تهران، طی سخنانی اظهار داشت: منطقه آمریکای لاتین یک منطقه راهبردی در جهان و دارای ذخایر طبیعی بسیار و هم‌چنین انسان‌های فرهیخته و اندیشمند است. این منطقه سال‌هاست که مقابل نظام سلطه ایستادگی می‌کند و در تاریخ آمریکای لاتین کشورهای بسیاری هستند که چنددهه با نظم کنونی جهان که نظم ناعادلانه است، در ستیز هستند و وجه مشترک آن‌ها استقلال‌طلبی، آزادی‌خواهی و عدالت‌خواهی است. این روحیه در بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین وجود دارد. این یک اشتراک گفتمانی با انقلاب اسلامی ماست که اساسش بر آزادی‌خواهی و توجه به رأی و خواست مردم است.

وی بیان کرد: در سیاست خارجی بنای ما بر تعادل در ارتباط با همه کشورهای جهان است؛ هرکس در هر کجای از دنیا بخواهد با ما ارتباط سازنده و با نگاه به منافع دو کشور داشته باشد، ما با او ارتباط برقرار خواهیم کرد. اگر کسانی بخواهند با ما دشمنی کنند، نگاه ما مقاومت و ایستادگی است که بارها اعلام کرده‌ایم و ملت ایران آن را در عمل نشان داده‌اند.

رئیس‌جمهور عنوان کرد: نگاه ما به شرق، غرب، آمریکای لاتین و همه کشورها متعادل خواهد بود. کشورهایی در آمریکای لاتین سال‌ها با جمهوری اسلامی ایران ارتباط داشته‌اند ولی در دهه گذشته به دلایلی این ارتباطات فعال نبوده و بعضا با مشکل مواجه شده بود. لازم بود بازنگاهی داشته و موانع را بررسی کنیم و ارتباط با آمریکای لاتین به‌عنوان یک مرکز راهبردی در جهان فعال شود.

رئیسی با اشاره به مباحث انجام‌گرفته در این سفر گفت: ما 35 سند تفاهم و توافق را با این سه کشور در حوزه‌های مختلف انرژی، صنعت، معدن، نیروگاه، زیست‌فناوری و غیره داشتیم. اساس کار در هیات ایرانی این بود که صدور خدمات فنی مهندسی، صادرات محصولات دانش بنیان، تأمین مواد اولیه با قیمت مناسب و ایجاد بازارهای جدید انجام بگیرد.

وی افزود: در حوزه انرژی تفاهم‌نامه‌هایی در حوزه بالادستی و پایین‌دستی داشتیم و اگر عملیاتی شود، به‌دنبال اقداماتی که در این دو سال انجام شده می‌تواند گام موثری باشد. رئیس‌جمهور عنوان کرد: در حوزه صنایع، ما در ونزوئلا برای تراکتورسازی و خودرو سرمایه‌گذاری داشتیم ولی حدود 9 سال تعطیل و نیمه‌تعطیل بود؛ این کارخانجات فعال شد. درباره مواد معدنی نیز ذخایر خوبی در آمریکای لاتین موجود است که از جمله محورهای قراردادهای ما بود. در حوزه کار دانش‌بنیان در گام اول، پنج قرارداد با بخش خصوصی به ارزش 90 میلیون دلار منعقد شد.

رئیسی اظهار داشت: با کوبا به‌دلیل توانایی‌های آن‌ها کارگروهی در حوزه زیست‌فناوری تشکیل دادیم. درباره تجارت آزاد زمینه ارتباطی خوبی وجود دارد و بازاری است که ایران باید از آن استقبال کند.

وی با اشاره به سفر خود به اندونزی و اظهاراتش پیرامون صادرات محصولات و تجهیزات پزشکی به آن کشور گفت: مباحث ما در آن موضوع توسط برخی خوب فهم نشد و یا اینکه نخواستند خوب فهم شود؛ من گفتم محصولات دانش بنیان ما باید صادر شود و خیلی از مراکز باید محصولات ما را ببینند و این افتخار ماست. ما در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی حرف برای گفتن داریم و در منطقه حرف اول را می‌زنیم. یکی مولفه‌های قدرت ما تجهیزات پزشکی است و صادرات آن افتخار است.

رئیس‌جمهور بیان کرد: پیشرفت امروز کشور مرهون هدایت‌های مقام معظم رهبری و تشویق ایشان به کار علمی است؛ این نتیجه‌ی تشویق‌های ایشان و تلاش دانشمندان ماست. رئیسی در ادامه گفت: بخشی از کارهای مهم، ساخت نیروگاه‌هاست؛ در شرکت مپنا آقای علی‌آبادی(وزیر جدید صمت) که مدیر آن بودند محصولات ارزشمند و قابل ارائه‌ای داریم که استاندارد جهانی و یا فراتر از آن است. آمریکای لاتین مشتری آن است و خواستار ساخت نیروگاه است و ما می‌توانیم این کار را دنبال کنیم. ما کارهایی که پیشینیان انجام داده بودند را دنبال گرفتیم؛ ولی برخی وقفه‌ها خسارت زد.

وی بیان کرد: بنده علاوه بر دیدار با روسای جمهور سه کشور، با فعالان اقتصادی و بازرگانان ملاقات داشتم؛ مشکلات در جلسات مطرح و موارد همان‌جا بررسی شد.

رئیس‌جمهور با اشاره به دیدار خود با جوانان ونزوئلایی گفت: این جوانان به انقلاب اسلامی ایران علاقه‌مند بودند و نسبت به شاخص‌های نظم جهانی طرح بحثی کردیم و هم‌چنین درباره چشم‌انداز نظم نوین جهانی مواردی مطرح شد.

رئیسی با تأکید بر لزوم پیگیری توافقات و تفاهمات انجام گرفته در این سفر و موارد پیشین، تصریح کرد: بنده به همکارانم در طی سفر گفتم انتظار من این است بلافاصله بعد از سفر موارد مورد توافق و تفاهم را دنبال کنید، اجرای این‌ها در جهت منافع ما و آن کشورها خواهد بود.

وی اظهار داشت: مردم بدانند هر مسافرت ما با نگاه به منافع ملی است؛ منافع اقتصادی کشور مسئله اول است که مورد توجه ما بوده و هست. امیدواریم بتوانیم موارد مورد توافق در این سفر را عملیاتی کنیم و آثار و منافع آن برای ملت ایران، منطقه و ارتباطات با آمریکای لاتین مفید باشد.

رئیس‌جمهور در پایان یادآور شد: البته مسئولان مربوطه در حوزه‌های تخصصی توضیح خواهند داد تا همگان در جریان دستاوردهای این سفر قرار بگیرند.