معاون اول قوه قضاییه مطرح کرد،
بی خبری وزرا از آرای دیوان عدالت اداری / صدور بخشنامه برخلاف رای دیوان
رکنا سیاسی: معاون اول قوه قضاییه گفت: ما صدها نامه به وزرا نوشتیم در رابطه با اینکه چرا رای هیات عمومی دیوان عدالت که صادر می شود ولی بخشنامه خلاف آن ابلاغ می کنید؟ آنها گفتند ما نمی دانستیم چنین رایی وجود دارد.
به گزارش رکنا به نقل از دیوان عدالت اداری ، حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق در همایش چهلمین سالروز تاسیس دیوان عدالت اداری گفت: دیوان عدالت جزو افتخارات نظام جمهوری اسلامی است. از حدود ۲۰۰ سال پیش اراده مردم در اداره امور کشور، جایگزین فرامین خودکامگان شده است. قانون اساسی برای کشورها نوشته شده و در قوانین اساسی همه کشورها سه اصل مهم پیش بینی شده اعم از به رسمیت شناخته شدن حق حاکمیت مردم و تفکیک اصل قوا و نظارت بر اعمال قوای حاکم بر کشور.
وی با طرح این سوال که چگونه باید بر اعمال قوای حاکم بر کشورها نظارت شود؟ گفت: افتخار نظام جمهوری اسلامی برای این است که نهادی مستقل مثل دیوان عدالت اداری از ۴۰ سال پیش بنا کرده است زیرا در بسیاری از کشورها این نهاد را نداریم. فلسفه وجودی دیوان عدالت آن است که به مردم بگوید من پشتیبان شما هستم و نمی گذارم ماموران دولتی احیانا به شما تعدی کنند. در طول این ۴۰ سال کارهای خوبی انجام شده و هر روز بهتر از قبل می شود.
معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه دیوان عدالت باید فعال باشد نه منفعل. گفت: یعنی مسوولان دیوان عدالت نباید منتظر این باشند که کارشان صرفا رسیدگی پرونده باشد بلکه باید به صورت فعال از ورود پروندهها به دیوان عدالت پیشگیری کنند.
وی تاکید کرد: مساله شناسی و اولویت بندی موضوعات قابل طرح در دیوان و تنقیح ارای هیات عمومی نیز مهم است. ما صدها نامه به وزرا نوشتیم در رابطه با اینکه چرا رای هیات عمومی دیوان عدالت که صادر می شود ولی بخشنامه خلاف آن ابلاغ می کنید؟ آنها گفتند ما نمی دانستیم چنین رایی وجود دارد لذا لازم است که آرا تنقیح شود و به صورت دفترچه ای در آید، بویژه بعد از اینکه دولت ها عوض می شوند.
وی تاکید کرد: دیوان عدالت زمانی موفق است که اثبات کند که پشتیبان مردم در برابر تعدی برخی ازماموران و وزارت خانه ها است.
رییس دیوان عدالت اداری: رسیدگی از ۲۵۰ روز بود الان به ۱۰۰ روز رسیده است
رییس دیوان عدالت اداری در همایش چهلمین سالروز تاسیس دیوان عدالت اداری گفت: دیوان عدالت اداری به منظور رسیدگی به شکایات و تظلمات مردم از دستگاههای دولتی تشکیل شده است.
حجت الاسلام حکمتعلی مظفری افزود: دیوان عدالت در سال ۶۱ به دستور امام (ره) و به ریاست آیت الله امامی کاشانی تشکیل شد و امروز بیش از ۴۰ سال است که مردم از خدمات این مجموعه پر افتخار و خدوم استفاده می کنند.
وی تاکید کرد: یکی از کارهای مهم در این دوره که در حال تکمیل است توجه به استفاده از ظرفیت های الکترونیکی کشور است و قوه قضاییه در این زمینه پیش قدم بوده است. امروز تمام مراحل دادرسی اعم از صف شکایات و دریافت شکایات در مرحله بدوی و تجدیدنظر ، الکترونیکی است و در اختیار مردم است تا بتوانند شکایات خود را در دیوان مطرح کنند.
مظفری ادامه داد: میانگین اوقات رسیدگی در مرحله بدوی و تجدیدنظر کمی بیشتر از سه ماه است. سرانه ارجاعات به همکاران قضایی سه برابر آن چیزی است که قوه قضاییه به عنوان موظفی تعریف کرده است و نیازمند توجه مسئولان قوه قضاییه در جهت تامین کادر قضایی دیوان عدالت است. زیرا علی رغم همه اتفاقات خوب ما در این حوزه شاهد اطاله نسبی هستیم.
وی از دستور ریاست قوه قضاییه و دستور معاون اول قوه قضاییه در جهت تامین کادر اداری تشکر کرد و گفت: این امر مصوب شده و انشاءالله تا قبل از پایان سال تعداد نیرویی که در دیوان عدالت قول دادند تامین شود.
وی با بیان اینکه دیوان عدالت نظیر ندارد گفت: علی رغم همه اقداماتی که در حوزه پیشگیری می شود اما در عین حال ما شاهد این هستیم که به لحاظ کمبود کادر قضایی در این حوزه مردم انتظار دارند مدت زمان رسیدگی ها به کمترین زمان کاهش یابد. قبلا رسیدگی ها در شعب بدوی و تجدیدنظر بیش از ۲۵۰ روز بود الان به ۱۰۰ روز رسیده است.
ارسال نظر