برای نفوذ در جریان حکمت و اندیشه نیازمند عقلانیت هستیم/ عصر ما انقلابی و گره‌گشا است

آیت الله اعرافی رئیس حوزه‌های علمیه کشور در آئین اختتامیه مجمع جهانی اهل بیت که سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: همه ما باید قدردان رهنمودهای رهبری باشیم که با بیانات راهبردی خود عالمان این مجمع و پیروان اهل بیت را مستفیض کردند.

وی در خصوص برخی مشکلات در جهان اسلام گفت: جهان اسلام با چالش‌هایی مواجه است که این ها را باید این مجمع بررسی کند. عقلانیت، محوری مهم و بنیادین است، این عقلانیت اقتضای کاهش آسیب‌ها و مشکلات از امت اسلام و پیروان اهل بیت خواهد بود. این آسیب‌هایی که از آن اسم بردیم چالش‌هایی است که در حوزه معرفتی جهان اسلام وجود دارد و شبهاتی برای جوانان پیش آورده و مکاتبی را برای نسل جوان راه انداخته است، ما باید به پرسش‌های بنیادین این نسل پاسخ دهیم و آنها را رصد کنیم و برای معالجه آن تدابیری بیندیشیم. برای به چالش کشیدن جامعه اسلامی نکاتی وجود دارد، پیشگامان و نخبگان باید این چالش‌ها را مدنظر قرار دهند و به پاسخ‌های آن آگاه باشند و این پاسخ‌ها را در یک شبکه منسجم انتشار دهند.

وی با بیان دیگر ابعاد این چالش گفت: در بعد دانشی و علمی مکتب اسلام دچار مشکل هستیم، مواجهه با عقب ماندگی در حوزه‌های علمی و فناوری از جمله مواردی است که باید به آن توجه کنیم.

عقلانیت تمدنی در قالب یک نظام واره منظم می‌باشد که در عصر ما انقلابی و گره‌گشا است

آیت‌الله اعرافی شرط کنش گری جریان اهل بیت (ع) را نیازمند داشتن تئوری نظری دانست و تصریح کرد: عقل، ما را به ساحت قدسی وحی هدایت می‌کند و عقلانیت در نتیجه تمدنی و در قالب یک نظام واره منظم می‌باشد که در عصر ما انقلابی و گره‌گشا است.

وی ادامه داد: جایگاه عقلانیت در بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب بیان شده است و برای نفوذ در جریان حکمت و اندیشه نیازمند عقلانیت متکامل و انقلابی هستیم.

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور اظهار کرد: باید نقش‌آفرینی در عرصه سیاست داشته باشیم و با داشتن منطق سیاسی به کنش گری در عرصه سیاسی بپردازیم.

وی با اشاره به معارف اهل بیت (ع) تصریح کرد: به معارف اهل بیت (ع) افتخار می‌کنیم و در راه این معارف جان می‌دهیم.

آیت‌الله اعرافی با بیان اینکه باید معارف تشیع را تبیین کنیم و این معارف منبع دانش برای عالم است، خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی عرضه کننده عقلانیت جامع و موج آفرین است.

وی افزود: حوزه‌های علمیه در پرتوی انقلاب اسلامی تحولات بزرگی را پیش رو گذاشتند و در قلمرو دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی راه‌های طولانی را پیمودیم و گسترش مرزهای علوم اسلامی ضروری است.

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور توسعه آموزش در عرصه بانوان را ضروری دانست و تصریح کرد: نقش آفرینی اجتماعی و سیاسی از جمله دستاوردهای حوزه علمیه است.

وی ادامه داد: جهان امروز جهان مستعدی است و امیدواریم که مجمع جهانی اهل بیت (ع) در نگاه نو خود برنامه‌های جامعی را طراحی کند.

رونمایی آثار مرتبط با حضرت ابوطالب (ع)

مجموعه آثار مرتبط با همایش بین المللی حضرت ابوطالب (ع) حامی پیامبر (ص) در اختتامیه هفتمین اجلاس مجمع عمومی مجمع جهانی اهل بیت (ع) در سالن اجلاس سران تهران رونمایی شد.

این رونمایی با حضور آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه، حجت الاسلام و المسلمین قمی معاون ارتباطات بین الملل دفتر مقام معظم رهبری و آیت‌الله هادوی تهرانی عضو شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت (ع) صورت گرفت.

لازم به ذکر است، فراخوان همایش بین المللی حضرت ابوطالب (ع) حامی رسول اکرم (ص) به همت مجمع جهانی اهل بیت (ع) و با حمایت مراجع تقلید در سال ۱۳۹۷ اعلام شد و مراسم اختتامیه این همایش در اسفند ۱۳۹۹ در سالن قدس مدرسه علمیه امام خمینی (ره) قم برگزار شد.

بیانیه پایانی

در پایان بیانیه پایانی کمیسیون مجامع محلی و مبلغان اجلاس هفتم مجمع جهانی اهل بیت (ع) توسط حسین مکی قرائت شد. در این بیانیه آمده است:

«به حول و قوه الهی و با تمسک به ذوات مقدسه اهل بیت علیه السلام و در پرتو عنایت صاحب الامر و زمان حضرت حجت بن الحسن (ع)، کمیسیون مجامع محلی و مبلغین حوزه‌های آسیا اقیانوسیه، آفریقا و عربی و اروپا آمریکا اجلاس هفتم با حضور و اهتمام اعضای منتخب مجمع عمومی در تاریخ ۱۱ شهریور ۱۴۰۱ برابر با دوم سپتامبر ۲۰۲۲ و مصادف با پنجم سفر ۱۴۴۴ برگزار گردید. موضوع مورد تاکید در مباحث و تبادل نظرات عمل آمده در جلسات و نشست‌های کمیسیون‌های مهم مزبور، ضرورت توجه به رهنمودهای ارزشمند ولی امر مسلمین حضرت آیت الله العظمی امام خامنه‌ای در اتخاذ رویکرد تحول گرا و متناسب با شرایط حساس بین‌المللی پیروان اهل بیت علیهم السلام در زمینه مجامع و مراکز و فعالیت‌های شیعی بوده است. »

ضرورت تشکیل، راه‌اندازی و تقویت مجمع محلی اهل بیت (ع)، توجه به تعلیم و تربیت مبلغین بومی، برنامه ریزی برای استفاده از ظرفیت شخصیت‌ها و نخبگان شیعی در احیا و راه اندازی مجامع محلی؛ تقویت، هم‌افزایی و انسجام بخشی به مجامع محلی در قالب مجامع منطقه‌ای، توسعه و گسترش سطح مزیت‌های نسبی برای جذب و ایجاد مجامع محلی توسط مراکز و شخصیت‌های شیعی، اقدام نسبت به برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه مدت جهت مهارت افزایی مبلغان و پالایش و ساماندهی آنها در ذیل مجمع محلی، اقدام در جهت توسعه و گسترش مجامع محلی، و برنامه ریزی جهت خودکفایی اقتصادی مجامع محلی از طریق فعالیت‌های فرهنگی آموزشی و اقتصادی برخی از موضوعات مطروحه در این نشست بود که آقای مکی به آنها اشاره کرد.