تلاش جهادی مدیران را به حاشیه نبرید

به گزارش رکنا، افشار دارابی مشاور وزیر و رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت کشور در یادداشتی پیرامون حضور مسئولان در مناطق سیل زده تهران و دیگر شهرها در روزهای اخیر و مدیریت میدانی آنها در صحنه این حوادث نوشت:

با ورود سامانه بارشی موسوم به "مونسون" حدود 24 استان کشور درگیر باران‌های سیل آسا شده و متاسفانه با توجه به شدت و حجم بارش‌ها، براساس آمارهای ارائه شده حدود 65 نفر از هم‌وطنان عزیز جان باختند.

در ارتباط با مدیریت بحران‌های طبیعی ذکر این واقعیت ضروری است که سیل اخیر، یک بحران تقریبا منطقه‌ای است و امروز نظاره‌گر پیامدهای مخرب آن در پاکستان، افغانستان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی و سایر کشورهای منطقه هستیم و این کشورها براساس توان پشتیبانی و نرم‌افزاری به مدیریت این حادثه و بحران طبیعی پرداخته‌اند.

این انتظار کاملا طبیعی از سوی مردم عزیز کشورما است که با توجه به قرارگیری فلات ایران در منطقه حادثه خیز دنیا، حفظ سطحی از آمادگی برای مدیریت بحران‌های طبیعی وجود داشته باشد.

با این حال، با وقوع یک حادثه طبیعی در هر نقطه‌ای از کشور، دستگاه‌ها و نهادهای خدمات رسان و امدادی همچون آتش نشانی، سازمان امداد و نجات هلال احمر، اورژانس و مدیریت بحران، پای کار بوده‌اند و باوجود گستره و وسعت بحران، کوشیده‌اند تا اقدامات حمایتی و حفاظتی لازم را از جان و مال هموطنان عزیز حادثه‌دیده به عمل آورند.

حضور میدانی و فعال مسئولان ارشد قوه مجریه در کنار مردم حادثه دیده برای به کارگیری همه ظرفیت‌ها و سرعت بخشیدن به روند امدادرسانی است که مورد توجه رهبر معظم انقلاب اسلامی هم قرار گرفته است و در این گذر، علاوه بر آنکه هماهنگی برای ارسال تجهیزات و امکانات مورد نیاز از استان‌های معین و سایر نهادهای انقلابی انجام می‌شود، اعتبار لازم برای مدیریت بحران و ایجاد اسکان موقت و حامیانه از مردم برآورد و تامین می‌شود.

در این رابطه، وزیر کشور که همواره پیشگام رسیدگی به وضعیت شهرها و مناطق حادثه دیده است و از نزدیک نیازها و ضرورت‌های امدادرسانی به مردم را مشاهده می‌کند، در حوادث اخیر ضمن برگزاری جلسه مدیریت بحران در مناطق سیل زده، در نامه‌ای به سازمان برنامه و بودجه خواستار اختصاص 500 میلیارد تومان تنخواه برای سرعت بخشی به خدمات رسانی در مناطق آسیب دیده شد.

همچنین با تدبیر وزیر کشور، واحدهای مهندسی بیشتری در روستاهای سیل زده مستقر شدند و اسکان اضطراری 7755 و امداد رسانی به بیش از 79 هزار سیل زده با مدیریت وزیر کشور در سه استان تهران، یزد و کرمان صورت گرفت.

موضوع حضور مسئولان در بین مردم مناطقی که با حوادث طبیعی دست و پنجه نرم می‌کنند، مختص ایران نیست و در کشورهای دیگر هم دیده می‌شود. این کار مبتنی بر وظایف مدیریتی و مسئولیت اجتماعی است و نباید به عنوان یک پدیده نمایشی از آن یاد کرد اما متاسفانه عده ای بحران‌ها را زمان مناسبی برای تسویه حساب‌های سیاسی و جناحی می یابند و بدون در نظرگرفتن آنکه ضرورت و مساله اصلی در این شرایط، امدادرسانی به مردمی است که زندگی و زندگانی اعضای خانواده خود را از دست داده‌اند، حضور واقعی مسئولان خودی در کنار مردم را که نقش راهبردی در تسریع امداد رسانی دارد؛ نکوهش می‌کنند و از آن سوی، بر طبل مدح و ستایش از مسئولان خارجی می‌کوبند.

موضوعات مهم اجتماعی، امدادی و خدمت رسانی به مردم نباید به دستاویزی برای رقابت‌های سیاسی و جناحی تبدیل شود و حقیقت اصلی امداد و نجات حادثه‌دیدگان و کاستن از آلام آنها، جای خود را به تخریب و اتهام و فضاسازی‌های صفحات مجازی و رسانه‌ای بدهد که باید گفت دغدغه مردم گرفتار در این بحران‌ها نیست.

نگاه مدیریتی و آموزه‌های دینی حکم می‌کند در بزنگاه‌های حساس که هموطنان عزیزمان، گرفتار در سیلاب و پیامدهای ناگوار آن می‌شوند؛ هر نهاد، سازمان  در کنار اقشار مختلف جامعه برای کاهش آلام آسیب دیدگان در حد توان بکوشند.

امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند روحیه تعاون و همکاری همگان برای کمک رسانی به حادثه دیدگان وقایع اخیر هستیم و گفتمان دولت مردمی هم بر تقویت سرمایه اجتماعی است که لازم است فعالان رسانه ای و سیاسی با درک شرایط موجود به جای حاشیه سازی، تلاش شبانه روزی و جهادی مدیرانی که به دنبال کاهش آلام مردم هستند را به تصویر بکشند تا با ایجاد فضای همدلی و همبستگی، نهادها و مدیران بی ادعا با روحیه انقلابی در میدان خدمت به مردم حضوری موثر داشته باشند.