مقام ارشد بحرینی به دلیل خودداری از دست دادن با سفیر اسرائیل برکنار شد
رکنا سیاسی : برکناری " شیخه می " از ریاست سازمان میراث فرهنگی زمانی صورت گرفت که او در سفر رسمی به کشورهای بالکان از دست دادن با سفیر اسرائیل خوداری کرد.
سایت خبری "الرای الیوم" در لندن در این باره نوشت: "شیخه می" همیشه یک شخصیت اختلاف برانگیز در بحرین بود. عضویت در خانواده حاکم این قدرت را به او داد که با وزیرانی که زیرمجموعه آنها کار می کرد مخالفت کند.
رسانه ها می گویند در 26 خرداد 1401 ( 16 ژوئن 2022) سفیر امریکا در منامه برای درگذشت مادرش، در خانه اش مراسم برگزاری کرده بود و برخی سفرا و مسوولین نیز حضور داشتند که از جمله می توان به سفیر اسرائیل در بحرین (ایتان نائیه) و "شیخه می بنت محمد" رئیس سازمان میراث فرهنگی بحرین اشاره کرد.
در مراسم، حاضران باهم دست می دادند. وقتی "شیخه می" به سفیر اسرائیل رسید به او اطلاع دادند که طرف مقابل، سفیر اسرائیل در منامه است. در این هنگام، او دست خود را پس کشید و از دست دادن با سفیر اسرائیل خودداری کرد و از خانه سفیر امریکا خارج شد. وی همچنین از سفارت امریکا خواست هیچ عکسی از حضور او در مراسم منتشر نکند.
قبل از این هم" شیخه می " با یهودی سازی برخی مناطق قدیمی پایتتخت (منامه) شامل منطقه "باب البحرین" و خیابان "المتنبی" تا کنیسه یهودیان در خیابان "صعصعه بن صوحان" مخالفت کرده بود.
وی همچنین با سرمایه گذاری سرمایه گذاران یهودی امریکایی برای ایجاد محله یهودی در منطقه باب البحرین تا کنیسه یهودیان در پایتخت بحرین مخالفت کرده بود.
علاوه بر این، مرکز زیرنظر شیخه می (مرکز شیخ ابراهیم) در سال گذشته میلادی میزبان مورخ و مفکر یهودی "ایلان بابیه" بود که در سخنرانی اش راه حل آینده برای مسئله فلسطین را "لغو استعمار شهرک سازی و نژادپرستانه صهیونیستی علیه فلسطینی ها" دانست. برگزاری این برنامه به عنوان مخالفت با روند عادی سازی روابط بحرین و اسرائیل تعبیر شد.
برکناری شیخه می از ریاست سازمان میراث فرهنگی زمانی صورت گرفت که او در سفر رسمی به کشورهای بالکان بود.
او در واکنش، با انتشار توئیتی از افرادی که از او اعلام حمایت کرده و با وی اعلام همبستگی کرده بودند تشکر کرد.
شماری از فعالان مجازی و شخصیت ها در بحرین و فلسطین و دیگر کشورها از شیخه می حمایت کردند. "ایهاب بسیسو" وزیر فرهنگ سابق فلسطین با انتشار متنی در فیسبوک از مخالفت این مقام ارشد بحرینی با عادی سازی روابط با اسرائیل تجلیل کرد.
دو سال قبل بحرین و اسرائیل از عادی سازی روابط خبردادند. براساس این توافق، منامه و تل آویو یکدیگر را به رسمیت شناختند و برای یکدیگر سفیر اعزام کردند. بحرین و اسرائیل در دو سال اخیر از همکاری های نزدیک در سایر حوزه ها ازجمله نظامی – امنیتی خبر دادند.
ارسال نظر