تصمیم دولت ترامپ برای خروج از برجام اشتباه بود/ می خواهیم برجام را احیا کنیم

به گزارش وبگاه وزارت امور خارجه آمریکا، ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا آمریکا از عدم وجود برنامه تسلیحات هسته ای در ایران و عدم در اختیار داشتن تسلیحات هسته ای از سوی ایران مطمئن است یا نه، گفت: من این موضوع را بر عهده آژانس بین‌المللی انرژی اتمی  می گذارم که به بازرسی هایش ادامه می دهد اما بگذارید نکته کلی دیگری را بگویم. دقیقا به همین دلیل است که ما برجام [توافق هسته ای]  را می خواهیم، یعنی در واقع بازگشت به پایبندی کامل به برجام را، چون شامل سرسختانه ترین برنامه راستی آزمایی و نظارتی است که تا کنون وجود داشته. اگر بتوانیم همین حالا آن را در اختیار داشته باشیم، شانس آورده ایم.

می خواهیم در موقعیتی قرار بگیریم که بتوانیم برجام را احیا کنیم

پرایس در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا اطلاعات جدید از مذاکرات وین وجود دارد یا نه و آیا در وین به توافق نزدیک تر شده اند، بیان کرد: اطلاعات جدید بخصوصی وجود ندارد. همان طور که

 می دانید، این دور در حال برگزاری است. ما قبلا به پیش رفت نسبتا کمی که در روزهای اخیر انجام شده، اشاره کرده ایم. البته، اگر ما می خواهیم در موقعیتی قرار بگیریم که بتوانیم برجام را احیا کنیم  و اطمینان بیابیم منافع عدم اشاعه ای برجام به واسطه پیش رفت های ایران در برنامه هسته ای اش نقصی پیدا نکرده اند، کاهش نیافته اند و از بین نرفته اند، این پیش رفت باید بیشتر از نسبتا کم باشد.

او در ادامه با انتقاد از تصمیم دولت قبلی آمریکا برای خروج از برجام گفت: عمیقا مایه تاسف است که به خاطر یک تصمیم نامعقول یا نسنجیده دولت قبلی، این دولت بدون برقرار بودن راستی آزمایی ها و پروتکل های نظارتی سرسختانه روی کار آمد.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به این که آیا واشنگتن این هفته در وین، شاهد تغییری در موضع ایران بوده است یا نه، اطلاعات بخصوصی ارائه نداد اما با تکرار این که پیش رفت نسبتا کمی از آغاز دور هشتم مذاکرات انجام شده است، با توجه به پیش رفت های برنامه هسته ای ایران، بر اهمیت افزایش سرعت این پیش رفت و فوریت بخشیدن به آن تاکید کرد.

دولت قبلی آمریکا برای خروج از برجام اشتباه بوده است

پرایس در پاسخ به این که آیا واقعا فکر می کند تصمیم دولت قبلی آمریکا برای خروج از برجام اشتباه بوده است، توضیح داد: مطمئناً نامعقول بود.

او در پی انتقاد خبرنگاری که این سوال را مطرح کرده بود، مبنی بر این که این تصمیم شاید نامعقول بوده باشد اما نسنجیده نبوده است چون مدتی طول کشید تا واقعا عملی شود، توضیح داد: به ما وعده توافقی بهتر داده شده بود. آن وعده توافق بهتر معروف را که یادتان هست؟ البته این وعده هیچ وقت تحقق پیدا نکرد و هیج وقت هم احتمال تحققش بیشتر نشد. در واقع کاملا برعکس از آب درآمد. از زمانی که دولت قبلی از برجام خارج شد، ایران توانست با شتاب از تعهد هسته ای اش فاصله بگیرد. به ماوعده داده شده بود روحیه نیروهای نیابتی ایران تضعیف خواهد شد و مجبور خواهند شد از برنامه فشار حداکثری معروف تبعیت کنند. کاملا برعکسش صادق است. چون همچنان شاهد این هستیم که نیروهای نیابتی ایران مطیع نشده اند.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در این راستا افزود که به ما گفته شده بود در جایگاهی قرار  می گیریم که بهتر می توانیم با طیف کامل چالش هایی که ایران ایجاد می کند، مواجه شویم و با آن مقابله کنیم، چه موشک های بالستیکش باشد، چه آن چه حمایت ایران از تروریسم و تخطی هایش از حقوق بشر می‌خواند.

وی ادامه داد: دقیقا چطور قرار بود این کار را انجام دهیم، وقتی خود آمریکا بود، نه ایران، که در نتیجه تصمیم برای ترک یک توافق و پروتکلی که کارآمد بود، به انزوا کشیده شد. این نقطه شروعی بود که باید در ۲۰ ژانویه امسال می پذیرفتیم که یک نقطه شروع تاسف بار و ناخوشایند بود اما جایی بود که کارمان را شروع کردیم.