انتقاد سخنگوی هیات رئیسه مجلس از موضع گیری دولت درباره سرنوشت مذاکرات وین

مذاکرات وین از ابتدای سال جاری آغاز شده است. مذاکرات وین برای احیای برجام انجام می شود. مذاکرات وین بین ایران، کشورهای باقیمانده در برجام، اتحادیه اروپا و آمریکا در حال انجام است. مذاکرات وین هنوز به نتیجه خاصی نرسیده است و صرفا آمریکا برخی تحریم های غیرمهم را لغو کرده است. سخنگوی دولت و رئیس جمهور در روزهای عامل به نتیجه نرسیدن مذاکرات وین را قانون مجلس درباره تحریم ها عنوان کرده است.

به گزارش رکنا، سید نظام موسوی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس در واکنش به اظهارات علی ربیعی سخنگوی دولت مبنی بر اینکه مصوبه مجلس موجب ایجاد مشکل در روند مذاکرات و لغو تحریم‌ها شده، تاکید کرد: بررسی‌های هیئت تطبیق نشان داد مذاکرات وین اساسا قادر به لغو موثر تحریم‌ها به گونه ای که منجر به انتفاع اقتصادی برای کشور شود، نبوده و دولت در لغو تحریم‌ها شکست خورده است.

وی افزود: هم آقای ربیعی و هم آقای روحانی در حال ارائه روایت‌های کاملا غیرواقعی از نتیجه مذاکرات هستند و البته مردم به خلاف‌گویی‌های آقایان عادت کرده و کمتر کسی این اظهارات را جدی می‌گیرد.

سخنگوی هیات رئیسه مجلس با بیان اینکه واقعیت با اظهارات مقام‌های دولت فاصله فراوان دارد، گفت: قانون مجلس مهم‌ترین دارایی تیم مذاکره‌کننده در مذاکرات ماه‌های اخیر بوده و مراجعه به متن مذاکرات که در اختیار مجلس هست نشان می‌دهد اگر قانون مجلس نبود اساسا تیم مذاکره‌کننده چیزی برای چانه‌زنی نداشت.

وی تصریح کرد: از زمانی که قانون مجلس تصویب و اجرا شد فضای مذاکرات کاملا متحول گردید و غربی‌ها نه تنها نتوانستند تهدیدات خود را عملی کنند بلکه ایران در موقعیتی قرار گرفت که می‌توانست امتیازهای جدی از غرب بگیرد، اما دولت به خاطر عجله در احیای برجام که آن هم اهداف انتخاباتی داشت، در استفاده از این فرصت، کوتاهی غیرقابل بخششی کرد.

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس گفت: مصوبه اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها که آذرماه سال گذشته از سوی مجلس تصویب شد، مهمترین دارایی تیم مذاکره کننده هسته ای در مذاکرات ماه‌های اخیر بود اما متاسفانه دولت نتوانست از این امتیاز، درست استفاده کند.

موسوی با اشاره به بررسی‌های هیئت تطبیق که نمایندگان دولت هم در آن حضور داشتند، تاکید کرد: یافته‌های این هیئت نشان می‌دهد نتیجه مذاکرات به گونه‌ای بود که هیچ گشایش اقتصادی واقعی برای کشور ایجاد نمی‌کرد و با حفظ تحریم‌هایی مانند کاتسا که دولت در این باره کوتاه آمد، ارزش توافق را از نفت در برابر غذا هم پایین‌تر می‌آورد.

وی افزود: در صورت صلاحدید شورای عالی امنیت ملی پیشنهاد ما این است که متن جمع‌بندی هیئت تطبیق منتشر شود، تا همه ملت شریف ایران در جریان موضوعات قرار بگیرند و واقعیت‌های مذاکرات اخیر برای افکار عمومی روشن شود.

سخنگوی هیئت رییسه مجلس در پایان تاکید کرد: مجلس نه تنها مخالف یک توافق خوب نیست بلکه هم رییس و هم نمایندگان مجلس عقیده دارند با تولید قدرت و دیپلماسی عزتمندانه می‌توان به هدف لغو موثر تحریم‌ها نایل آمد.