۶ اشتباه وحشتناک بایدن/ آخرین روزهای پایانی بایدن در کاخ سفید

چند کارشناس در ایمیل‌هایی که برای نیوزویک فرستادند به روزهای پایان دولت بایدن و اشتباهاتی که میراث رئیس‌جمهوری ایالات متحده را خدشه دار کرد، پرداختند.

این نشریه آورده است: جوبایدن در ژانویه ۲۰۲۱ با وعده ایجاد تقابل شدید با آنچه که دولت پر هرج و مرج دونالد ترامپ نامید، وارد کاخ سفید شد. اما اکنون این خطر وجود دارد که وی بیشتر به خاطر اقداماتی که راه را برای قدرت رسیدن دوباره ترامپ هموار کرده، در خاطره ها باقی بماند.

بر اساس نظرسنجی گالوپ که از تاریخ ۲ تا ۱۸ دسامبر (۱۲ تا ۲۸ آذر) از میان یک هزار و سه نفر بزرگسال آمریکایی انجام گرفت و نتایج آن روز ۷ ژانویه منتشر شد، ۵۴ درصد شرکت کنندگان بر این باور هستند که بایدن به عنوان یک رئیس جمهوری زیر حد متوسط شناخته می شود و ۱۷ درصد هم وی را ضعیف ارزیابی کردند.

نیوزویک سپس خاطرنشان کرد که دوران ریاست جمهوری جو بایدن با انتقاداتی از جمله نگرانی در مورد امنیت مرزها، وضعیت اقتصادی و تصمیم وی برای نامزدی دوباره در انتخابات ۲۰۲۴ همراه بوده است. هرچند از سوی دیگر، بایدن و حامیانش با رد این انتقادها، به دستاوردهای کلیدی مانند تصویب قانون کاهش تورم و بهبود اقتصاد کشور را پس از همه‌گیری کووید-۱۹ می بالند.

نیوزویک در ادامه به نخستین اشتباه بزرگ بایدن اشاره کرده که از دیدگاه نویسنده، میراث وی را خدشه دار کرده است؛

۱. نامزدی دوباره برای برای انتخابات

نیوزویک در این خصوص استدلال کرده است: تصمیم بایدن برای نامزدی دوباره به رغم نگرانی‌ها در مورد سن و توانایی‌های ذهنی بدون در نظر گرفتن محبوبیت پایین وی در نظرسنجی‌ها و اشتیاق رای‌دهندگان، می توانست حسرتی بسیار برای دموکرات ها برجای گذارد. هرچند او در نهایت تصمیم خود را برای کناره گیری از انتخابات اعلام کرد و کامالا هریس معاون رئیس جمهوری که تنها ۱۰۰ روز برای اعلام جانشینی به عنوان نامزد حزب فرصت داشت، وارد عرصه انتخابات گردید.

کریستوفر بوریک مدیر موسسه «افکار عمومی کالج مالنبرگ» در این زمینه به نیوزویک گفت که اگر بایدن تصمیم خود را برای کناره گیری در اوایل تا اواسط سال ۲۰۲۳ اعلام می‌کرد، می‌توانست «منادی دولتمردی و از خودگذشتگی» باشد.

۲. عملکرد بایدن در مناظره

نگرانی‌هایی که از دیرباز در مورد آمادگی جسمانی و ذهنی بایدن وجود داشت، پس از عملکرد ضعیف وی مقابل ترامپ در مناظره ماه ژوئن ۲۰۲۴ (تیر ۱۴۰۳) تشدید شد.

وی در این مناظره اغلب از بیان جمله ها ناتوان بود و لحنش گاهی تند و گاهی زمزمه آمیز بود؛ وضعیتی که به نگرانی‌ها در مورد سلامتی این رئیس جمهوری سالخورده بیش از پیش دامن زد و سبب شد تا چهره های شناخته شده حزب دموکرات خواستار کناره گیری او از رقابت ها شوند.

کری کاگلیانیز استاد علوم سیاسی دانشگاه پنسیلوانیا در گفت‌وگو با نیوزویک با اشاره به اینکه ارتباط موثر رئیس جمهوری اهمیت بسیاری دارد، عملکرد بایدن را در مناظره یاد شده یک «اشتباه آشکار» دانست.

۳. خروج از افغانستان

نیوزویک سومین اشتباه بزرگ و فاحش بایدن را خروج پر هرج و مرج ایالات متحده از افغانستان در اوت ۲۰۲۱ دانست و آن را یک لحظه تعیین کننده در دوران قدرت وی ارزیابی کرد. نتایج نظرسنجی‌ها قبل از خروج، حاکی از رقم ۵۰ درصدی میزان محبوبیت بایدن دارد، اما پس از خروج از افغانستان، این رتبه به زیر ۵۰ درصد کاهش و هرگز بهبود نیافت.

نیویوزک این امر را به اندازه ای در ریاست جمهوری بایدن اثرگذار دانست که آن را نقطه عطفی در دوران قدرت وی توصیف و یادآوری کرده است: جمهوری خواهان و ترامپ اغلب از این تصمیم به عنوان مدرکی دال بر ضعف بایدن یاد می کنند.

۴. ناتوانی در کنترل مرزها

جو بایدن ، رئیس‌جمهور آمریکا

مهاجرت غیرقانونی در مرز با مکزیک یکی دیگر از موضوعات جنجالی دولت بایدن بشمار می رود، چراکه وی در نخستین روزهای دولت خود چندین سیاست مهاجرتی دولت ترامپ را لغو کرد. پس از آن بود که عبور غیرقانونی مهاجران از مرز جنوبی افزایش یافت و در دسامبر ۲۰۲۳ رکورد جدید را به ثبت رساند.

 ۵. انتصاب مریک گارلند

براساس گزارشی که روزنامه واشنگتن پست منتشر کرد، بایدن از عملکرد مریک گارلند دادستان کل ایالات متحده به دلیل کندی در پیگرد قانونی تلاش های ترامپ برای براندازی نتیجه انتخابات ۲۰۲۰ ناامید شد.

بسیاری از منتقدان وی این سوال را مطرح کرده اند که چرا گارلند تا نوامبر ۲۰۲۲ (به مدت دو سال) منتظر ماند تا در نهایت جک اسمیت را به عنوان بازرس ویژه منصوب کند. برخی نیز بر این باور هستند که اساسا همین تاخیر در تصمیم گیری در نهایت منجر به پیروزی ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ شد. اسمیت سه‌شنبه هفته گذشته در گزارشی اعلام کرد که چنانچه پرونده ترامپ به دادگاه برود، شواهد کافی برای محکومیت او در مورد اقداماتش در آستانه حمله ۶ ژانویه وجود دارد. اما با توجه به سیاست وزارت دادگستری در مورد قانون منع تعقیب روسای جمهوری ایالات متحده، محکومیت ترامپ دیگر امکان ندارد.

۶. عدم وجود پیام‌های شفاف

به نوشته نیوزویک، دلیل اصلی شکست هریس در انتخابات ناشی از نارضایتی رای دهندگان از اقتصاد کشور در دولت بایدن، از جمله نرخ بالای تورم بود. بایدن به دلیل عدم ارائه توضیحات شفاف در مورد دستاوردهای دولتش، به ویژه در مورد تورم، با انتقادهای گسترده ای روبرو است.

کریستوفر بوریک نیز معتقد است که وضعیت نامشخص مرزها از نگرانی‌های دیگر مردم آمریکا است؛ موضوعی که سبب شد جمهوری‌خواهان در سال ۲۰۲۴ با در پیش گرفتن موضعی قدرتمندتر آن پیروز شوند.

دیوید اکسلرود استراتژیست سابق اوباما در پادکستی با پرداختن به اشتباهات دولت بایدن گفت: بایدن آنقدر خواهان تایید بود که احساس می‌کرد تنها زمانی به یک رئیس جمهوری بزرگ تبدیل می شود که دو دوره ای باشد. این یک اشتباه وحشتناک بود. این برای وی سنگین تمام می شود، خیلی فراتر از هر چیزی که تصورش را می کرد.

وبگردی