محسنی اژه‌ای: امروز در کشور بیش از هر زمان دیگری به وحدت و انسجام نیاز داریم

به گزارش رکنا از مرکز رسانه قوه قضائیه ، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در جریان سفر غیررسمی به استان بوشهر، در کنگره‌ی یکصدونهمین سالروز شهادت شهید رئیسعلی دلواری در مصلی شهر دلوار شرکت کرد و طی سخنانی در این مراسم مردمی ضمن تسلیت ایام رحلت نبی مکرم اسلام و شهادت سبط اکبر ایشان امام حسن مجتبی (ع) و امام رضا (ع)، اظهار کرد: یاد و خاطره همه شهدای ایران اسلامی اعم از شهدای مبارزه با استعمار و استکبار و طاغوت، شهدای انقلاب اسلامی ، شهدای دفاع مقدس، شهدای مدافع حرم و شهدای امنیت را گرامی می‌داریم. همچنین یاد امام عظیم‌الشأن را گرامی می‌داریم که هرچه داریم از ایشان و انقلاب اسلامی داریم.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به اهمیت شناخت مقام شهید و شهادت گفت: در عالم و نزد خداوند هیچ خیر و فضیلتی بالاتر از شهادت نیست. شهید همواره زنده است و نزد پروردگار روزی می‌خورد. شهید می‌تواند به مقام شفاعت که مقامی مختص اولیا و اوصیا است نائل شود.

رئیس دستگاه قضا بیان داشت: جلسات و مراسمات گرامیداشت شهدا، جلساتی مقدس است. این جلسات به منزله تذکار برای ماست که مبادا اهداف والای شهدا را فراموش کنیم. باید بدانیم که ما در مقابل شهدا مسئول هستیم و باید جوابگوی آنان باشیم. شهدای ما علاوه بر شجاعت و دیانت از بصیرت و زمان‌شناسی نیز برخوردار بودند و مجاهدانی مردمی به شمار می‌آمدند و این همان مولفه‌هایی‌است که امروزه ما به شدت به آنها نیاز داریم.

رئیس عدلیه تصریح کرد: شهدای شاخص ما از جمله شهید حاج قاسم سلیمانی شخصیت‌هایی ذوابعاد بودند؛ شهید سلیمانی صرفاً مجاهدی توانمند در میدان جنگ نبود بلکه در موقعیت‌های متناسب، همچون سیاستمدار و دیپلماتی مجرب و پرذکاوت ظاهر می‌شد و یا با مشاهده انحرافات و تفرقه‌انگیزی‌ها، به‌سان یک شخصیت فرهنگی و تبیین‌کننده و افشاگر ظهور و بروز پیدا می‌کرد و سد راه منحرفان و تفرقه‌انگیزان می‌شد.

محسنی اژه‌ای اظهار کرد: همانطور که اشاره کردم شهدای ما شخصیت‌هایی زمان‌شناس بودند؛ بر همین اساس گاهی لازم است در میدان رزم و نبرد نظامی و ادواتی حاضر شد و  گاهی نیز نیاز است در جبهه فرهنگی به جهاد مبادرت ورزید. در روزگاری شهید رئیسعلی دلواری مقابل قشون‌کشی نیروهای استعمارگر و متجاوز انگلیسی در خلیج فارس ایستاد، حال اگر شهید دلواری در روزگار ما می‌زیست قطعاً در اشکال و قالب‌های مختلف از جمله جهاد در جبهه‌های فرهنگی به نبرد با مستکبران و توطئه‌گران علیه ایران اسلامی می‌پرداخت.

رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: امروز در کشور بیش از هر زمان دیگری به وحدت و انسجام نیاز داریم. چنانچه ما نیروهای داخلی، وحدت و انسجام و یکدلی داشته باشیم اولاً دشمنان در طراحی توطئه‌ها علیه ایران اسلامی با مشکل مواجه می‌شوند و ثانیاً در صورت طراحی توطئه از ناحیه آنها، این توطئه‌ها را می‌توانیم به سرعت خنثی کنیم.

رئیس دستگاه قضا گفت: با وحدت و همدلی در داخل است که می‌توانیم مسیر تعالی و توسعه را هموار کنیم. اشتراکات ما بر اختلافات ما می‌چربد؛ بر همین اساس و با تکیه بر همین اشتراکات باید مسائل و مشکلات بر زمین مانده را به دوش بکشیم و پیوسته در فکر رفع مشکلات و دغدغه‌های مردم باشیم. وجود اختلافات در نظرات و سلایق امری طبیعی و مرسوم است؛ نباید به واسطه این اختلافات طبیعی، رو در روی یکدیگر بایستیم و از رسیدگی به کارهای بر زمین مانده غفلت کنیم.

رئیس عدلیه بیان داشت: مردم ایران اسلامی مستحق خدمت بی‌منت هستند و ما کارگزاران نظام باید برای خدمت به این مردم شریف و گرانقدر، شب و روز را از هم نشناسیم. چنانچه مسئول و کارگزاری بتواند خدمتی را پیشکش مردم کند و در انجام این خدمت، تعلل و غفلت کند، بدون تردید نخستین زیان‌کننده، خودِ آن مسئول و کارگزار است.

قاضی‌القضات تصریح کرد: در جریان سفر امروز به بوشهر حدود ۷۰ نفر از زندانیان واجد شرایط و محکومان جرائم غیر عمد آزاد می‌شوند و بالغ بر ۳۰۰ نفر از محکومان نیز در فهرست عفو قرار گرفته‌اند که همین جا خطاب به رئیس کل دادگستری بوشهر تاکید می‌کنم که منطبق با موازین قانونی، فهرست عفو مورد اشاره را بار دیگر مرور کند تا محکومان واجد شرایط بیشتری را در آن بگنجاند. البته مجدداً تاکید دارم که آن دسته از زندانیان و محکومان که آزادی آنها برای مردم و شهروندان واجد خطر و آسیب است به هیچ وجه از هیچ ارفاقی بهره‌مند نخواهند شد.

همچنین در این مراسم، آیت‌الله «صفایی بوشهری» نماینده ولی فقیه در استان بوشهر به بیان تاریخچه‌ای از مبارزات ضد استعماری مردم این استان پرداخت و گفت: سابقه مقاومت مردم استان بوشهر در برابر بیگانگان به بیش از ۵۰۰ سال می‌رسد.

وی افزود: در طول تاریخ هر بار استعمار انگلیس به سراغ نقطه‌ای از دنیا می‌رفت، پس از خروج، آثاری را از خود در آن منطقه نهادینه می‌کرد؛ اما امروز شاهد هستیم که در استان بوشهر به خاطر وجود علمای بزرگ و مجاهدان رشید این دیار، تنها نمادی که از انگلیسی‌ها باقی مانده همان قبرستان آنهاست.

آیت‌الله صفایی بوشهری در ادامه، رئیسعلی دلواری را یک نماد آسمانی از دیانت و مقاومت دانست و گفت: روحیه مقاومت، دیانت و ولایت‌مداری، در جان همه مردم بوشهر جریان دارد.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر خاطرنشان کرد: امروز چنانچه بیگانه‌ای حماقت کند و بخواهد علیه کشور ما متعرض شود، مردم استان بوشهر و در صدر آنها مردم دلوار، خلیج فارس را به گورستان متجاوزان تبدیل می‌کنند.

«زارعی» نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی نیز طی سخنانی در این کنگره، خواستار هم‌افزایی و تعامل بخش‌های مختلف برای ساخت یک اثر فاخر در سازمان صداوسیما با موضوع رشادت‌های رئیسعلی دلواری شد.

وی همچنین در ادامه خواستار مساعدت بیش از پیش دستگاه قضا در حوزه عفو و تخفیف مجازات زندانیان استان بوشهر و مشخصاً منطقه دشتی و تنگستان شد.

حجت‌الاسلام «فریدونی» امام جمعه دلوار نیز طی سخنانی اظهار کرد: رئیسعلی دلواری مردی مومن، شجاع و از مردان خدا بود که علی‌رغم تلاش‌هایی که پیش از انقلاب برای ناشناخته بودن او صورت می‌گرفت، جمهوری اسلامی ایران باعث شد که نام، یاد و راه رئیسعلی دلواری از گمنامی خارج شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان مسائل و مشکلات معیشتی و شغلی مردم دلوار پرداخت و با اشاره به دلدادگی مردم این خطه به انقلاب اسلامی، خواستار مساعدت‌های بیش از پیش بخش‌های مختلف به ویژه دستگاه قضا برای حل این مشکلات شد.