مرگ تلخ جوان گلستانی در جاده ای بی علایم هشدار دهنده ! /مسئولان استان گلستان را دریابند !
حجم ویدیو: 39.14M | مدت زمان ویدیو: 00:05:21

به گزارش رکنا، فقط چندروز مانده بود تا شایان دیلم کتولی اهالی یکی از روستاهای استان گلستان شمع تولد 18 سالگی اش را فوت کند اما دست سرنوشت پایان دیگری را برای زندگی او رقم زده بود.

پاییز امسال بود که شایان برای تفریح به مناطق کوهستانی نزدیک امام زاده شیخان روستای محمدآباد در استان گلستان رفت. ساعت حدود 12 شب بود که شایان سوار خودرواش شد تا به خانه بازگردد. اما حادثه درست زمانی رخ داد که شایان به محدوده قبرستان روستا رسید. محلی که چندسال قبل راهداری آب راهی را ایجاد کرده بود ، از آن آب راه های که از زیر جاده می گذشت اما بدون هیچ علائم و هشداری. در همین نقطه بود که چرخ سمت راست خودروی شایان به داخل آب راه افتاد و باعث شد خودرواش واژگون شود.

خلیل پدر شایان می گوید: متاسفانه شدت حادثه به  حدی بود که  پسرم در دم جان باخت. زمانی درجریان ماجرا قرار گرفتیم که دیگر کار از کار گذشته بود. وقتی خودم را به محل حادثه رساندم با بدن بی جان پسرم روبه رو شدم.

وی ادامه می دهد: فقط چند روز مانده بود تا پسرم 18 ساله شود. دست فرمانش خوب بود و منتظر بودیم تا هرچه سریعتر گواهینامه اش را بگیرد.اما چون در این حادثه پسرم گواهینامه نداشت بیمه هیچ خسارتی پرداخت نکرد. هیچ مسئولی هم پیدا نشد که بگوید مقصر این ماجرا کیست. باید به کدام ارگان و نهاد و سازمانی مراجعه کنیم تا بگوییم اگر یک علامت هشداری آنجا گذاشته بودید الان پسرم زنده بود و داغش را به دل نداشتم.

جاده ای که بوی مرگ می دهد

اما شایان تنها قربانی جاده مرگ نبود،سال گذشته همین جاده در همین نقطه قاتل جان پسر جوان دیگری شد. پس از ماجرای مرگ شایان و حادثه تلخی که برای او رخ داد خانواده اش مانده اند و یک جوان از دست داده ! خانواده ای که دستشان به جایی بند نیست و نمی دانند باید حق از دست رفته اشان را ازکجا ازچه سازمانی طلب کنند.

مطالبه حق اهالی روستای محمد آباد استان گلستان برای کار گذاشتن یک علامت هشداردهنده بخش کوچکی از مطالباتی که این روزها مردم استان سرسبز گلستان دارند. مطالبه هایی که از دل مردم بیرون می آید و چشم انتظارند تا مسئولان به این مطالبات بر حقشان جامه عمل بپوشانند.

اما اگر بخواهیم به سراغ اولویت ها و نیازهای استان گلستان برویم بهتر است به این موارد اشاره ای داشته باشیم:

خلیج گرگان و ضرورت نگاه ملی

براساس برآوردهای کارشناسان، در سال‌های اخیر در نتیجه پس روی های دریای خزر از مجموع مساحت ۴۰۰ کیلومتر مربعی خلیج گرگان، در حدود ۳۰ درصد خشک شده است. تداوم این روند علاوه بر تأثیرات مخرب آن بر اکوسیستم استان، در سال‌های نه چندان دور، باعث ایجاد یک کانون خطرناک ریزگرد خواهد شد.

راه‌های استان و تقویت زیرساخت‌های ارتباطی

بهبود راه‌های مواصلاتی و توسعه شبکه حمل و نقل، یکی از الزامات بنیادین توسعه در مناطق مختلف است. در این چارچوب، یکی از پیش نیازهای تصویب طرح‌های بزرگ صنعتی ضرورت ایجاد راه‌های مناسب دسترسی به محل اجرای پروژه است. استان گلستان از جهت توسعه و گسترش زیرساخت‌های مواصلاتی در دو دهه گذشته شرایط مناسبی نداشته است.

قرار داشتن استان در مسیر جاده شمال به مشهد مقدس و ترانزیت کالاها و خدمات از مرز اینچه برون به همراه سایر ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل اقتصادی و اجتماعی، از جمله زمینه‌هایی است که در گذشته باید مسئولان استانی و ملی را به سمت بهبود شرایط موجود در جاده‌ها و مسیرهای مواصلاتی استان سوق می‌داد.

در شهرستان‌های گمیشان، ترکمن، آق قلا، گنبدکاووس و مراوه تپه غالب مسیرهای بین شهری از جهت استانداردهای فنی دارای مشکل بوده و همین عامل باعث بروز حوادث دردناک در این مناطق شده است.

توجه به این مساله و ضرورت تخصیص منابع ملی برای نوسازی و بهسازی مسیرهای مواصلاتی استان از جمله اولویت‌هایی است که در سفر هیأت دولت به گلستان بهتر است مورد عنایت ویژه مسئولان قرار داشته باشد.

منطقه آزاد اینچه برون و جهش اقتصادی استان

تصویب ایجاد منطقه آزاد اینچه برون یکی از تحولات مهم اقتصادی استان گلستان در یک دهه اخیر بوده است. پیگیری روند اداری و اجرایی ایجاد این منطقه و تسریع در مطالعات اجرایی طرح، یکی از مهم‌ترین و فوری‌ترین نیازهای کنونی استان است.

تسریع در راه اندازی زیرساخت‌های مورد نیاز این منطقه و تلاش برای انتفاع مردم همه مناطق استان از مزایای خوب آن از جمله موضوعاتی است که می‌تواند در سفر آتی هیأت دولت به گلستان، به یکی از مهم‌ترین محورهای چانه زنی مسئولان استان تبدیل شود.

بندر دریایی، ظرفیت مغفول گلستان

استان گلستان به همراه استان‌های مازندران و گیلان سه استان ساحلی دریای خزر را تشکیل می‌دهند.تفاوت استان ما با دو استان دیگر این است که برخلاف آنها در دهه‌های گذشته به دلایل مختلف نتوانستیم از مزایای قرار داشتن در ساحل دریا برای توسعه استان بهره گیریم. این شرایط باعث شده که مردم استان از ظرفیت ارزشمند ایجاد فرصت‌های شغلی و تولید ثروت ناشی از فعالیت بندری محروم شوند.

خوشبختانه در سال‌های اخیر تلاش‌هایی برای مکان سنجی مناسب احداث بندر در سواحل گلستان انجام شده و پیگیری این مطالبه در دیدار با مسئولان ملی یکی از زمینه‌هایی است که در صورت تحقق می‌تواند بخش عمده مشکل اشتغال جوانان گلستانی را رفع کند.

پروژه پتروشیمی گلستان و یک زخم کهنه

حدود ۱۴ سال قبل، اعلام تصویب طرح پتروشیمی گلستان موجی از شادی و امید را در دل ساکنان این استان ایجاد کرد. این پروژه قرار بود علاوه بر اینکه فرصت‌های چشمگیر شغلی را در اختیار جوانان جویای کار در استان قرار می‌دهد، با هدف گذاری صادراتی، استان را به یکی از قطب‌های تولید مواد پتروشیمی تبدیل کند.با گذر زمان و به دنبال انجام مطالعات کارشناسی، برخی از مشکلات اساسی در مسیر اجرای این طرح و در رأس آنها کمبود آب مورد نیاز برای فعالیت این پروژه و مسائل زیست محیطی مطرح شد. این مشکلات، عملی شدن این پروژه را به مسیرهای نامعلومی سوق داده است.در این مقطع انتظارِ بیش از ۹۵ هزار سهامدار این طرح این است که تکلیف منابع مالی آنها از طرف مسئولان مشخص شود.

به نظر می‌رسد با توجه به مشکلات و موانع اساسی در راه اجرای طرح پتروشیمی گلستان، راهکار عقلانی این پروژه تبدیل این طرح به یک فعالیت دیگر و استفاده بهینه از زیرساخت‌های ایجاد شده در صوفیکم برای یک فعالیت صنعتی متناسب با شرایط استان و منطقه است.

سایر اولویت‌های حیاتی گلستان

در کنار مواردی که بیان شد، برخی از اولویت‌های دیگر هم ظرفیت بحث و تبادل نظر در کارگروه‌های کارشناسی سفر دولت سیزدهم به استان گلستان را دارند.

اهم این موارد عبارتند از:

* توسعه و تجهیز مراکز بهداشتی و درمانی در شهرستان‌ها

* تقویت زیرساخت‌های آموزش عالی در گنبد به عنوان دومین شهر بزرگ استان گلستان

* برنامه ریزی برای حفظ گونه‌های نادر گیاهی و جانوری در گلستان

* پدیده ریزگردها و ضرورت برنامه ریزی مدون برای مهار منشأ وقوع آن در استان و کشور همسایه

* کمبودهای موجود در امکانات و تجهیزات ورزشی در مناطق مختلف استان

 

 

 

 

 

 

وبگردی