ناظر گمرکات استان هرمزگان به رکنا پاسخ داد؛
چه خاکی از ایران صادر می شود؟
رکنا اقتصادی: در پی اخباری مبنی بر صادرات خاک ایران به کشورهای دیگر، حسین سعیدی، ناظر گمرکات استان هرمزگان در این رابطه پاسخ داد.
به گزارش رکنا، در پی اخباری مبنی بر صادرات خاک ، سنگ معدن و قیر از ایران به کشورهای دیگر، حسین سعیدی، ناظر گمرکات استان هرمزگان در پاسخ به خبرنگار رکنا گفت: صادرات سنگ معدن از کشور مجاز است اما صادرات خاک ممنوع است.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که شنیده می شود خاک ساختمانی از کشور صادر می شود، گفت: بستر خاک تعریف دارد. اگر خاک کشاورزی باشد براساس قانون حفاظت از خاک ممنوع است اما صادرات محصولات معدنی از جمله خاک ساختمانی و گچ منعی ندارد.
به گزارش رکنا، گفتنی است، طبق قانون حفاظت از خاک که سال ۱۳۹۶ تصویب شد، عرضه، فروش و صادرات خاک ایران ممنوع است. در این میان خاکهای «معدنی و صنعتی» مستثناء شدند و صادرات آن بعد از دریافت مجوز از وزارت صنایع آزاد است. کشورهای همسایه ایران خریدار این نوع خاک هستند و از آن در صنایع فولاد، آهن و مس استفاده میکنند.
همچنین گمرک ایران در بخشنامه ای اعلام کرد که صادرات خاک های معدنی (کنسانترههای آهن، سرب و....) با رعایت موضوع ماده ۲۱ قانون حفاظت از خاک و لیست اعلامی بلامانع است.
در این بخشنامه که سوم دی ماه سال 1401صادر شده، آمده است: پیرو بخشنامه شماره ۲۱۹/۱۴۰۱/۱۰۷۲۸۱۵ مورخ ۱۴۰۱/۰۷/۲۷ موضوع لغو محدودیتهای صادراتی محصولات معدنی، به پیوست تصویر نامه شماره ۶۰/۲۲۵۹۹۳ مورخ ۱۴۰۱/۹/۱۹ دفتر مقررات واردات و صادرات وزارت صنعت، معدن و تجارت منضم به نامه شماره ۶۰/۲۰۸۱۶۵ مورخ ۱۴۰۱/۸/۲۹ و ۶۰/۱۹۲۲۰۳ مورخ ۱۴۰۱/۸/۹ مدیر کل دفتر صنایع معدنی آن وزارتخانه در خصوص ضوابط صادرات خاکهای معدنی (کنسانترههای آهن و سرب و…) عیناً جهت اقدام لازم مطابق با مفاد نامههای مذکور و با رعایت سایر قوانین و مقررات ارسال میگردد.
ضمناً تأکید میگردد آخرین فهرست مواد معدنی موضوع ماده ۲۱ قانون حفاظت از خاک که طی بخشنامه شماره ۲۵۱/۱۴۰۱/۱۳۰۵۵۷۰ مورخ ۱۴۰۱/۰۹/۰۶ ابلاغ گردیده است، به قوت خود باقی است.
توجیه یک قانون شکنی بوسیله بخشنامه