اگر موجودی حساب از مبلغ چک کمتر باشد چه می شود؟
رکنا اقتصادی: در صورتی که موجودی حساب صادرکننده چک نزد بانک کمتر از مبلغ چک باشد، به تقاضای دارنده چک، بانک مکلف است مبلغ موجودی در حساب را به دارنده چک بپردازد.
به گزارش رکنا، قانون «اصلاح قانون صدور چک » که در آبانماه سال ۱۳۹۷ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و در آذرماه همان سال به دستگاههای اجرایی ابلاغ شد؛ سرانجام، اجرای آن نیز از ابتدای سال گذشته آغاز شد و از این زمان به بعد تمامی چکها برای نقل و انتقال ملزم به ثبت در سامانه صیاد شدند تا قابلیت نقد شوندگی داشته باشند.
قانون جدید ضوابط مختلف و جدیدی را برای صدور چک به همراه آورده است که گفته میشود به چکها اعتبار میبخشد و چکهای برگشتی را نیز کم میکند.
از جمله مهمترین الزامات و ضوابط قانون جدید چک میتوان به ممنوعیت صدور چک در وجه حامل، حذف پشت نویسی چک، ثبت و انتقال چک در سامانه صیاد توسط صادرکنندگان و دریافت کنندگان و ... اشاره کرد.
در این بین، یکی از سوالات درباره قانون جدید چک این است که اگر موجودی حساب صادرکننده چک نزد بانک کمتر از مبلغ چک باشد چگونه عمل میشود؛ یکی از بندهای قانون به این سوال اینگونه پاسخ میدهد: در این صورت به تقاضای دارنده چک، بانک مکلف است مبلغ موجودی در حساب را به دارنده چک بپردازد و دارنده با قید مبلغ دریافتشده پشت چک، آن را به بانک تسلیم کند.
همچنین، بانک مکلف است بنا به درخواست دارنده چک برای باقی مانده چک گواهینامه عدم پرداخت صادر کند. به عنوان مثال، اگر شخصی چکی به مبلغ ۱۰ میلیون تومان کشیده باشد و موجودی حساب جاری او ۷ میلیون تومان باشد، بانک به تقاضای دارنده چک مکلف است مبلغ ۷ میلیون تومان را برداشت کرده و به ذینفع پرداخت کند.
البته، بانک باید برای باقی ۳ میلیون تومان نیز گواهینامه عدم پرداخت صادر کند.
در این زمینه، ذینفعان چک باید بدانند که بر اساس ماده ۵ قانون اصلاح قانون صدور چک، در صورتی که موجودی حساب صادرکننده چک نزد بانک کمتر از مبلغ چک باشد، به تقاضای دارنده چک، بانک مکلف است مبلغ موجودی در حساب را به دارنده چک بپردازد. بنابراین، دارندگان چک باید این موضوع را از شعبه درخواست کنند.
منبع: ایسنا
ارسال نظر