پیشنهاد جدی برای ناترازی انرژی در کشور توسعه تجدیدپذیرها است

به گزارش رکنا، امروز یکشنبه 6 آبان ماه 1403، مجید عمیدپور، رئیس پژوهشگاه نیرو در نشست خبری بیست و چهارمین نمایشگاه صنعت برق در پاسخ به این سوال خبرنگار رکنا که آیا پژوهشگاه هشدارها و گزارشات درخصوص ناترازی های کشور را به مجلس و دیگر سازمان ها و نهادهای کشور ارائه می دهد؟گفت: پژوهشگاه نیرو همکاری نزدیکی با مجموعه های فرابخشی همچون دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام، مرکز پژوهش های مجلس و دیگر دستگاه ها دارد. در حال حاضر پروژه های متعددی درخصوص غلبه بر ناترازی ها انجام می دهد. همچنین پروژه ای درباره افق 1420 صنعت برق کشور در دستور کار داریم اما مسئله ای که اهمیت دارد این است که پژوهشگاه برنامه ها و اقدامات متعددی به لحاظ اصلاح ساختار دارد و بحث تامین اعتبارات مربوط به دولت و مجلس می شود.

عمیدپور در ادامه گفت: همچنین پژوهشگاه نیرو با سازمان برنامه و بودجه و موسسه مطالعات بین المللی وزارت نفت پروژه ای درخصوص سبد سوخت و بررسی ناترازی کشور در دست انجام دارد.

رئیس پژوهشگاه نیرو با بیان اینکه ناترازی مسائل جدی است، گفت: در حال حاضر مطالعات بسیاری با نهادهای تحقیقاتی کشور در دست انجام داریم که گزارشات آن به مسئولین کشور داده خواهد شد. پیشنهاد جدی برای ناترازی ها توسعه تجدیدپذیرها است که در حال حاضر مطالعاتی با ساتبا در حال انجام است.

96 میلیارد دلار فرصت از دست رفته انرژی در ایران

عمیدپور در ادامه نشست خبری گفت: درحال حاضر در کنار مسائلی مانند ناترزی انرژی، اقتصاد برق، مسائل حقوقی و استفاده از فناوری‌های نو، هوشمند سازی از اولویت‌های این مرکز است.

وی با بیان اینکه در حوزه پژوهش مشکلی وجود ندارد، تشریح کرد: اگر در کشور شبکه هوشمند وجود داشته باشد می‌توان بخشی از ناترازی‌های انرژی را حل کرد، اما مسئله اصلی در این حوزه مشکلات سخت‌افزاری است، برای مثال در کشور به ۴۰ میلیون کنتور هوشمند نیاز داریم درحالی که تعداد کنتور‌های موجود در کشور ده درصد این مقدار است.

وی افزود: با نصب کنتور هوشمند برای هرخانه، ۶۰ مورد می‌شود کنترل و مدیریت کرد.

رئیس پژوهشگاه نیرو در پاسخ به سوال خبرنگار که " با توجه به اینکه طبق سند چشم انداز بیست ساله کشور سهم پژوهش در تولید ناخالص ملی باید ۳ درصد باشد، چقدر بودجه در اختیار این مرکز قرار می‌گیرد، گفت: درحال حاضر حدود ۳ دهم درصد به پژوهش تخصیص داده می‌شود درحالی که با توجه به برآورد‌های درآمدی صنعت برق عدد ذکر شده در سند چشم‌انداز نیز باید ده برابر شود.

وی تشریح کرد: منابعی که در اختیار پژوهشگاه نیرو قرار می‌گیرد، فقط صرف خود پژوهشگاه نمی‌شود بلکه در اختیار دانشگاه‌ها نیز قرار می‌گیرد.

عمیدپور در ادامه با اشاره به انرژی‌های تجدیدپذیر به عنوان یکی از اولویت‌ها و پیشنهاد‌های جدی این پژوهشگاه برای رفع ناترازی برق، بیان کرد: طبق مطالعات انجام شده، ۹۶.۲ میلیارد دلار فرصت انرژی را در سال ۱۴۰۲ از دست دادیم.

رئیس پژوهشگاه نیرو داشتن فناوری را تنها عامل پیشرفت در حوزه تجدیدپذیر‌ها ندانست و گفت: اروپا نیز دارای فناوری‌های بالای این حوزه است، اما کشور پیشتاز در انرژی‌های تجدیدپذیر چین است و این به دلیل ظرفیت تولید و فروش بالایی است که دارند.

وی افزود: در ایران در حوزه تحقیقاتی، فعالیت‌های خوبی انجام شده، اما در ایجاد ظرفیت تولید و تجاری‌سازی مشکل داریم.

عمیدپور با بیان اینکه درحال حاضر این پژوهشگاه با ۱۲۰ شرکت دانش بنیان به صورت مستقیم همکاری دارد، گفت: شرکت‌های دانش بنیان به جریان‌سازی و بازار سازی برای فعالیت‌های خود نیاز دارند که ما در تلاش هستیم آنها را از طریق دسترسی‌های ارتباطاتی که داریم به شرکت‌های زیرمجموعه وزارت نیرو مانند شرکت توانیر و مدیریت شبکه، متصل کنیم.

وی تشریح کرد: درواقع ما دنبال حمایت‌های پلتفرمی از شرکت‌های دانش‌بنیان هستیم.

رئیس پژوهشگاه نیرو درخصوص میزان بهره‌گیری این پژوهشگاه از هوش مصنوعی گفت: اکنون در چند طرح در حوزه‌های مختلف مانند انتقال و توزیع برق، برای پردازش داده‌های عظیم در اوج مصرف برق تابستان، در حوزه تعمیر و نگهداری یا در حوزه افزایش راندمان برخی نیروگاه‌هااز هوش مصنوعی استفاده می‌شود که باعث ارتقای ظرفیت و راندمان نیروگاه‌ها شده است.



وبگردی