شمال تا جنوب کشور درگیر پیامدهای تغییر اقلیم است/ متهم ردیف اول فعالیت‌های انسانی به‌ویژه مصرف سوخت های فسیلی است

به گزارش رکنا،بهزاد لایقی در حاشیه برگزاری هفتمین کنفرانس بین المللی تغییر اقلیم تهران اظهارکرد: پیامدهای تغییر اقلیم در ایران و جهان در بخش‌های مختلفی بروز کرده است، به‌طوری‌که در ابعاد اجتماعی، اقتصادی، امنیتی و سلامت جامعه نمود بیشتری داشته است.

وی ادامه داد: مهاجرت، افزایش شهرنشینی، گسترش حاشیه‌نشینی در شهرهای بزرگ، تخریب سرزمین، آلودگی هوا، کاهش دسترسی به آب سالم و ده ها مثال دیگر از پیامدهای تغییر اقلیم در کشورهای درحال توسعه است.

معاون توسعه پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات جوی سازمان هواشناسی کشور افزود: متهم ردیف اول تغییر اقلیم و گرمایش جهانی، فعالیت‌های انسانی به‌ویژه مصرف سوخت های فسیلی است که سبب بروز تغییرات گسترده‌ای در سیستم‌های جوی، رژیم بارشی، نوع نزولات جوی، افزایش دمای، افزایش تبخیر، افزایش وقوع پدیده‌های حدی هواشناسی و افزایش مخاطرات جوی و... شده است.

لایقی در ادامه گفت: سازمان هواشناسی کشور با همکاری سایر سازمان‌ها، دستگاه‌ها و نهادهای علمی ملی و بین‌المللی همواره تلاش کرده است تا بر اساس مسئولیت‌های ذاتی خود در حوزه تغییر اقلیم ایفای نقش موثری داشته باشد که یکی از این نقش‌ها برگزاری کنفرانس‌های دوره‌ای نظیر کنفرانس بین المللی تغییر اقلیم است که امروز هفتمین دوره آن برگزار می‌شود. این کنفرانس به‌صورت دوره‌ای و هر چهار سال یک بار با مجوز هیئت دولت برگزار می شود و ایده‌های خلاقانه و نتایج ارزشمند پژوهش‌ها محققان در آن ارائه می‌شود.

معاون توسعه پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات جوی سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: بدون شک ارائه ایده‌های خلاقانه و نتایج ارزشمند پژوهش‌ها در حیطه‌های مختلف از جمله شناخت و آثار تغییر اقلیم، پیش‌بینی و پیش آگاهی تغییرات اقلیمی، معرفی فناوری‌های نوین در این زمینه همچنین ظرفیت‌سازی برای سازگاری با تغییر اقلیم نقش مهمی در مدیریت شرایط و مواجهه با آثار و پیامدهای این پدیده دارد.

لایقی در پایان گفت: محققان و پژوهشگران داخلی و خارجی زیادی در این کنفرانس آخرین یافته‌های خود در حوزه تغییر اقلیم و مدلسازی‌های جوی و اقلیمی را به اشتراک می‌گذارند.