پژوهشکده محیط زیست هاب علمی تغییر اقلیم کشور شد
با ابلاغ معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، پژوهشکده محیط زیست، هاب علمی تغییر اقلیم در کشور شد.
به گزارش رکنا، انتشار گازهای گلخانهای و به تبع آن گرمایش (ذوب شدن) جهانی باعث بروز پدیده تغییر اقلیم شده است. مطالعات جامع صورت گرفته در پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار که در تعامل با مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست تکمیل گردیده است نشان داد که ۱۹ حوزه مختلف از پدیده تغییر اقلیم متاثر هستند. به گونهای که تغییر اقلیم تاثیر بسزایی بر کلیه ابعاد سیستمهای اجتماعی- اکولوژیکی میگذارد.
این بخش ها شامل بخش های آب، کاربری اراضی، تغییر کاربری اراضی و جنگلداری، محیطزیست، پسماند، مناطق ساحلی، انرژی، حمل و نقل، ساختمان، صنعت، کشاورزی، سلامت و بهداشت، گردشگری، اقتصاد ، توسعه اجتماعی، شهری، روستایی، عمومی و مالی می باشد.
در شرایطی که از نظر علمی تاثیرات تغییر اقلیم بر ایران به اثبات رسیده است اما کماکان خلاهای موجود در ابعاد مختلف نهادی یکی از چالشهای اصلی کشور در این زمینه بشمار میرود. بدین منظور پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار گزارش تجارب بین المللی در زمینه هابهای علمی تغییر اقلیم در سطح بینالمللی و ارائه ساختار پیشنهادی جهت ایجاد هاب علمی تغییر اقلیم کشور را تدوین و به عنوان بازوی پژوهشی و سیاستگذاری سازمان حفاظت محیط زیست پیشنهاد تشکیل هاب علمی تغییر اقلیم را ارائه کرد.
این پیشنهاد مورد موافقت مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم و ریاست محترم سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفت و از سوی معاونت ریاست جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به این پژوهشکده ابلاغ شد.
در متن ابلاغیه رییس سازمان حفاظت محیط زیست آمده است : «نظر به ضرورت نگاه علمی به موضوع تغییر اقلیم و همچنین استقرار مرجع ملی تغییر اقلیم در سازمان حفاظت محیط زیست، با عنایت به مصوبه شورای معاونین سازمان، به موجب این ابلاغ مسئولیت هاب علمی تغییر اقلیم کشور به آن پژوهشکده محول می شود.
جمعآوری دانش و منابع موجود در مورد تغییر اقلیم در حیطههای مختلف، ایجاد ظرفیت تحقیقات بین رشتهای، برقراری ارتباط با همتایان، کارشناسان و ارائه دهندگان ظرفیتهای علمی در زمینه تغییر اقلیم، ظرفیتسازی، افزایش دانش و ظرفیت دستگاهها و بخشهای مختلف کشور، کشورهای همسایه و منطقه در این زمینه، شناسایی و معرفی نوآورانهترین راهکارهای آمادگی و کاهش اثرات تغییر اقلیم و ایفای تعهدات کشور به معاهدات مربوطه تایید شده توسط مراجع ذیصلاح کشور و هماهنگی کامل با مرجع ملی تغییر اقلیم از جمله وظایفی است که انتظار دارد بر انجام آن ها اهتمام ورزند.
توفیقات آن جناب در انجام وظایف محوله، خدمت رسانی به مردم، تحقق آرمان های نظام اسلامی و بویژه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی را از درگاه خداوند متعال خواستاریم.»
ارسال نظر