پیاده سازی مدل دیجیتالی اطلاعات ساخت در روند ساخت خطوط 8 تا 11 شبکه مترو تهران
رکنا: در جلسه هماندیشی مجریان خطوط جدید شبکه مترو تهران، به کارگیری روش "مدلسازی اطلاعات ساخت" (BIM) در اجرای خطوط 8 تا 11 مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد برای نخستین بار، پروژه خط 11 مترو در این بستر پیادهسازی شود.
به گزارش رکنا به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل شرکت راه آهن شهری تهران و حومه( مترو ) مهندس"هاشم روحانی" مجری خط 11، در رابطه با جلسه هماندیشی مجریان خطوط جدید شبکه مترو تهران و ماحصل آن گفت: مدلسازی اطلاعات ساخت (BIM) که مخفف عبارت Building Information Modeling میباشد، فرآیندی جهت مدیریت اطلاعات در پروژههای ساخت و سازی بوده و صرفاً به استفاده از نرمافزارهای خاص خلاصه نمیشود بلکه رویکردی جامع برای طراحی و برنامه¬ریزی هرچه بهتر یک پروژه ساخت و سازی است.
BIM در واقع یک فرهنگ مدیریتی است که بر پایه مدلسازیهای دیجیتالی استوار بوده و با دخیل کردن تمام ذینفعان و دستاندرکاران پروژه در مرحله طراحی، گام بزرگی در راستای پیشگیری از دوبارهکاریها در طول اجرای طرح به شمار آمده و در نهایت محاسبه دقیق حجم کار و مصالح مصرفی، برآورد موشکافانه مسائل مالی و همچنین زمان بهینه انجامکار برای یک پروژه عمرانی را به ارمغان می¬آورد.
مهندس روحانی در ادامه افزود: علاوهبر این، مدلی که بعد از در پیش گرفتن این فرآیند کارکردی بهدست میآید، حاوی اطلاعات دقیق هندسی، مصالح مصرفی و دادههای مفید در زمینه کلیه اجزا، تجهیزات و تأسیسات پروژه مورد نظر بوده و در مرحله بعد از ساخت، به عنوان یک بانک اطلاعاتی مناسب به منظور تعمیر و نگهداری سازه به حساب میآید. این امر بیانگر آن است که فراتر از کاربردهای موسوم در مراحل اولیه طراحی، از طریق اطلاعات به دست آمده در این روش، مزایای روش جدید حتی پس از تکمیل پروژه و در دوران بهره¬برداری از آن نیز به کار میآید.
ارسال نظر