خدمات حضوری غربالگری دیابت و پرفشاری خون برای مشاغل کارگری
رئیس اداره پیشگیری و کنترل بیمایهای قلبی و عروقی وزارت بهداشت به سهم ۸۳ درصدی بیماریهای غیرواگیر در مرگ و میرها اشاره کرد و گفت: در پویش ملی سلامت میزهای خدمت فعال برقرار است و همکاران ما با حضور در بخشهای کارگری، کارخانهها و شهرکهای صنعتی غربالگری را انجام میدهند.
به گزارش رکنا، دکتر فرزانه فربخش در گفت و گویی، درباره پویش ملی سلامت در سراسر کشور با بیان این که حدود ۸۳ درصد مرگ و میرها در کشور به دلیل بیماریهای غیر واگیر است، افزود: درصد قابل توجهی از مرگ و میرها در کشور مربوط به بیماریهای قلبی و عروقی است؛ به همین دلیل دو بیماری فشار خون بالا و دیابت که عامل خطر هم محسوب میشوند در اولویت دفتر غیر واگیر و وزارت بهداشت قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: درصدد هستیم تا با پویش ملی سلامت با یک غربالگری گسترده در جمعیت بالای ۱۸ سال سطح پوشش بیمارییابی را بالا ببریم و افرادی را از طریق این پویش ملی از بیماری و خطراتی که در معرض آن قرار دارند، مطلع کنیم.
فربخش ادامه داد: بیماریهای غیرواگیر از جمله (دیابت و پرفشاری خون) در مراحل ابتدایی حتی به صورت غیر دارویی نیز قابل کنترل هستند و هدف این پویش نیز تشخیص بیماریها در مراحل ابتدایی است تا بتوان از این مسیر مراقبت موثرتری از هموطنانمان صورت دهیم.
رئیس اداره پیشگیری و کنترل بیماریهای قلبی و عروقی دفتر مدیریت بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه پویش ملی سلامت از ۲۰ آبان ماه آغاز شده است، گفت: مقرر شده با کمک دانشگاههای علوم پزشکی جمعیت هدف ما که شامل جمعیت بالای ۱۸ سال و مادران باردار در همه گروههای سنی است، به روشهای مختلفی که توسط خود دانشگاهها تصمیمسازی میشود، برای آگاهی از عوامل خطر سلامت مانند دیابت و فشارخون بالا اقدام کنند.
وی در ادامه بر فراخوان فعال در جمعیت روستایی و ۹۳ شهری که برنامه سلامت خانواده در آنجا اجرایی میشود، تاکید و تصریح کرد: با فراخوان فعال مثل رسانههای اطلاع رسانی همچون صدا و سیما یا استفاده از بیلبوردها، پلاکاردها و پوسترها به دنبال پوشش بهتر پویش ملی سلامت هستیم.
فربخش با بیان اینکه در پویش ملی سلامت قرار است میزهای خدمت فعال داشته باشیم، گفت: هدف از برپایی میزهای خدمت فعال، ایجاد هماهنگی با سازمانها و ادارات دولتی و بخش خصوصی است تا همکاران ما با حضور در بخشهای کارگری، کارخانهها و شهرکهای صنعتی غربالگری را صورت دهند.
رئیس اداره پیشگیری و کنترل بیمای های قلبی و عروقی دفتر مدیریت بیماری های غیر واگیر معاونت بهداشت وزارت بهداشت اظهار امیداوری کرد که با اطلاع رسانی گسترده و با محتواهای آموزشی که در اختیار گروههای هدف قرار خواهد گرفت، تعداد بیمارانی که از بیماری خود آگاهی ندارند را شناسایی و بتوان با آگاهی رسانی درست، تغییراتی در سبک زندگی افراد ایجاد کرد.
وی تاکید کرد: افراد شناسایی شده در غربالگری پس از پایان پویش ملی سلامت رها نخواهند شد و مراقبتهای لازم را در ادامه خواهند گرفت و در صورت نیاز تحت کنترل و مراقبتهای دورهای قرار میگیرند.
ارسال نظر