چند هزار نفر از معلمان آموزش و پرورش از مهر ماه تا به امروز "یک ریال حقوق" دریافت نکرده اند!
رکنا: معلمان خرید خدمات وزارت آموزش و پرورش اعلام کردند: "از ابتدای مهر امسال تا به امروز یک ریال حقوق و بیمه نداشتهایم!"معاون برنامهریزی این وزارت میگوید: حقوق این دسته از معلمان بهصورت ماهانه نیست و مبتنی بر عملکرد ما است!
به گزارش رکنا ، معلمان خرید خدمات آموزشی جزو معلمان غیررسمی کشور هستند که از سال 93 به وزارت آموزش و پرورش وارد شدند و هماکنون بیشترین معلمان جذب شده در 5 سال اخیر به روش "خرید خدمات" بوده است؛ بیشترین جذب معلم خرید خدمات در سال تحصیلی 1399-1400 اتفاق افتاده است.
در طول سالهای اخیر، بارها تجمعات و اعتراضاتی از سوی معلمان خرید خدمات آموزشی شکل گرفت آن هم نسبت به تأخیر طولانی در پرداخت حقوق یا محقق نشدن پوشش بیمه.
تعدادی از معلمان خرید خدمات کشور باز هم از مشکل همیشگی این گروه از معلمان یعنی عدم پرداخت حقوق و بیمه خبر دادند و گفتند: در سال تحصیلی جدید نیز از پرداخت بهموقع حقوق و بیمه خبری نیست و از مهر تا به امروز نه حقوق دریافت کردهایم و نه بیمه محقق شده است!
به گفته این گروه از معلمان، آنها در سال گذشته در قالب طرح شهید بهنام محمدی، به وضعیت "قرارداد کارمعین" تبدیل شدند اما با رای دیوان عدالت اداری این موضوع ابطال شد و مجدد به وضعیت خرید خدمات تغییر یافتند.
این افراد مطرح کردند: چرا معلمان باید بعد از ارتقاء دوباره عقبگرد داشته و به وضعیت خرید خدمات تبدیل شوند.
در طرح شهید بهنام محمدی، براساس مجوز سازمان اداری و استخدامی، وزارت آموزش و پرورش میتوانست در مناطقی که دارای کلاسهای با تراکم 45 نفر یا بیشتر یا کلاسهای متعدد فاقد معلم هستند به مدت یک سال افرادی را به عنوان آموزگار از میان اعضای اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان، سازمان مدارس صدرا وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی، مؤسسه آموزشی راهیان کوثر، طرح شهید بهنام محمدی وابسته به بسیج دانشآموزی کشور و طرح مدارس امین با نظر ستاد حوزههای علمیه و آموزش و پرورش به کار گیرد.
حقوق معلمان خرید خدمات ماهانه واریز نمیشود
برای پیگیری چرایی عدم واریز حقوق این معلمان به سراغ علی فرهادی؛ معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش رفتیم؛ او در این باره گفت: در طرح خرید خدمات آموزشی، با شرکتهای واسط قرارداد منعقد شده و خدمات از آنها خریداری میشود بر همین اساس، پول برای آنها واریز و توسط شرکتها به معلمان پرداخت میشود.
به گفته او، پرداخت حقوق معلمان خرید خدمات آموزشی به این بستگی دارد که چه زمانی در قرارداد با شرکتهای واسط به حساب آنها پول واریز کنیم، حقوق معلمان خرید خدمات به صورت ماهانه نیست و مبتنی بر عملکرد ما است یعنی ابتدا باید اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه به وزارت آموزش و پرورش اختصاص یابد و پس از آن در اختیار شرکتها و معلمان قرار بگیرد!
فرهادی با اشاره به اینکه بیمه معلمان خرید خدمات طبق قانون کار به صورت کامل انجام میشود، درباره استخدام آنها متذکر شد: طبق قانون، تعهدی برای استخدام نداریم چون اساساً خرید خدمات آموزشی با هدف خرید خدمات از بخش خصوصی به ازای مواردی است که استخدام انجام نمیشود.
پیگیری برای تبدیل وضعیت معلمان خرید خدمات
به گفته معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش، برخی از معلمان خرید خدمات، سالها در شغل معلمی مشارکت داشتند بنابراین تمایل داریم در صورت اجازه قانون و همکاری سایر دستگاهها مانند سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی، این افراد را به قرارداد کارمعین تبدیل وضعیت کنیم.
قرارداد کار معین بهتر از خرید خدمات است چون شفافتر بوده و مؤسسات واسطه نیز حذف میشوند همچنین امنیت شغلی معلمان و انگیزه کاری آنها افزایش مییابد.
ارسال نظر