فعالیت هزار و 600 سرویس مدرسه دانش‌آموزان استثنائی در تهران

به گزارش رکنا به نقل از ایسنا، افشین جباری در تشریح فعالیت سرویس مدارس دانش آموزان استثنائی گفت: موضوع سرویس مدارس استثنائی برای دانش‌آموزان این مدارس و خانواده‌هایشان از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است. طوری که اگر برنامه درستی برای آن وجود نداشته باشد و پشتیبانی مناسبی از آن نشود، بعضاً باعث بازماندن این عزیزان از تحصیل می‌شود.

وی با بیان اینکه متأسفانه سال گذشته ارائه خدمت سرویس مدرسه متوقف شد و این مسئله سبب شد که در مقطعی باعث تعطیلی برخی مدارس شود، افزود: همین موضوع باعث شد شورای شهر تهران و شهردار تهران امسال به شکلی جدی به موضوع ورود پیدا کنند و شرکت خودرو سرویس شهر که از شرکت‌های باسابقه در حوزه حمل و نقل و وابسته به شهرداری تهران است را مأمور مدیریت تأمین ناوگان و سرویس‌دهی به مدارس استثنائی کنند. اتفاقی که به لطف خدا و حمایت‌های مدیریت ارشد شهرداری و تلاش همکارانم در شرکت خودرو سرویس شهر به شکلی منسجم انجام شده و تا امروز سرویس  ۲۵ مدرسه از مجموع ۵۴ مدرسه، فعال شده و به محض تکمیل اطلاعات هویتی و جغرافیایی دانش‌آموزان در دیگر مدارس، سرویس‌های این عزیزان هم بلافاصله در همان روز اقدام به فعالیت می‌کنند.

مدیرعامل شرکت خودرو «سرویس شهر» با تأکید بر اینکه این خدمات برای خانواده دانش‌آموزان استثنایی رایگان است و تمام تلاش مدیریت شهری این است که در زمینه سرویس مدارس، دغدغه‌ای برای این عزیزان وجود نداشته باشد، اظهار کرد: والدین دانش‌آموزان استثنایی می‌توانند اطلاعات خود و فرزندان‌شان را در سامانه schoolbus.tehran.ir ثبت کنند تا از طریق شرکت خودرو سرویس شهر، خدمات موردنظر به دانش‌آموزان را پس از تأیید آموزش و پرورش دریافت کنند.

وی در مورد ناوگان در نظر گرفته برای سرویس مدرسه دانش آموزان استثنایی نیز گفت: حدود ۱۶۰۰ دستگاه انواع خودروی سواری، تاکسی و ون در برخی موارد خاص هم خودروهای VIP ویژه حمل ویلچر در نظر گرفته شده است.

جباری در پاسخ به این سوال که آیا رانندگان فقط رانندگی می‌کنند یا در سوار و پیاده شدن دانش آموزان هم کمک می‌کنند؟ افزود: با توجه به شرایط خاص دانش‌آموزان استثنائی و حساسیت‌های موضوع، همکاران راننده‌ای که در حوزه سرویس مدارس فعالیت می‌کنند موظفند بعضاً دانش‌آموزان را تا محوطه مدرسه و در بازگشت نیز تا درب منزل همراهی کنند و در فرآیند پذیرش رانندگان و تشکیل پرونده برای ایشان، مرحله‌ای ویژه آگاهی‌بخشی به رانندگان برای نحوه تعامل با دانش‌آموزان استثنائی وجود دارد. در عین حال تعداد قابل توجهی از همکاران راننده، سال‌ها سابقه فعالیت در حوزه سرویس مدارس استثنائی را دارند و در این حوزه از تجربه خوبی برخور دارند.

وی با تأکید بر اینکه تقریبا ۳۰ درصد همکاران راننده سرویس مدارس استثنائی حدود ۴۵۰ نفر  از خانم‌ها هستند.در مورد تعداد دانش آموزان دختر و پسر گفت: تا زمان تکمیل ثبت‌نام خانواده‌ این عزیزان در مدارس، تعداد دقیق مشخص نمی‌شود. اما بر اساس برآوردهای گذشته حدود ۳۵۰۰ دانش‌آموز پسر و ۲۰۰۰ دانش‌آموز دختر در مدارس استثنایی شهر تهران تحصیل می‌کنند.

جباری در پاسخ به این سوال که سرویس مابقی مدارس چه زمانی فعال می‌شود هم تأکید کرد: به محض تکمیل اطلاعات از طرف خانواده دانش‌آموزان و تکمیل لیست مدارس، سرویس مدرسه به فاصله کوتاهی فعال می‌شود. البته برای تسریع در امر سرویس‌دهی به مدارس، همکاران ما در شرکت خودرو سرویس شهر، همزمان با فرآیند ثبت‌نام خانواده‌ها در سامانه، به صورت مستقیم و از طریق تعامل با مدیران مدارس، اقدام به کسب اطلاعات و پیش‌بینی سرویس‌های مورد نیاز را انجام می‌دهند.