راهپیمایی اربعین ۱۴۰۲ در بالاترین سطح امنیت برگزار شد

گزارش عملکرد اعلام شده از سوی دستگاه‌هایی نظیر جمعیت هلال احمر، اورژانس ، پلیس و ... حاکی از آن است که کیفیت خدمات ارائه شده به زائران در ماموریت اربعین ۱۴۰۲ در مقایسه با سال‌های قبل افزایش داشته است. در این میان یکی دیگر از دغدغه‌های جدی که در کنار سلامت زائران و سرعت امدادی رسانی در حوادث احتمالی مطرح بود، وضعیت ایمنی زائران و محل‌های تردد آنان بود. موضوعی که مسئولیت آن از سوی ستاد مرکزی اربعین به مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران واگذار شده بود.

قدرت‌الله محمدی، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران و مسئول امور ایمنی و آتش‌نشانی ستاد مرکزی اربعین در گفت‌وگو با ایسنا به تشریح اقدامات انجام شده برای ارتقاء ایمنی زائران در داخل کشور و همچنین کشور عراق پرداخته است. او در همین راستا گفت: امسال جلسات پیرامون موضوع ایمنی در راهپیمایی اربعین از ماه‌ها قبل برگزار شد و خوشبختانه در نتیجه این جلسات نیز اقدامات خوبی در این خصوص انجام شد که نتیجه آن برگزاری راهپیمایی با حضور پرشمار مردم و در ایمنی بسیار خوب در مقایسه با سال‌های قبل بود. عمده زائران تا یکی دو روز بعد از روز اربعین به کشور بازگشتند با این وجود ما برای آنکه گزارش کامل‌تر و دقیقی‌تری داشته باشیم، تا پایان ماه صفر آمارها را رصدکردیم.

وی با بیان اینکه در مجموع چند مورد تصادف خودرو در داخل کشور رخ داد، گفت: آمار تصادفات و میزان خسارات جانی آن بسیار کمتر از سال‌های قبل بود. همچنین چند مورد جزئی از حریق فضای سبز و ... داشتیم که این موارد نیز بسیار کمتر از دوره‌های قبلی بود.

نظارت بر ایمنی موکب‌ها و محل‌های استقرار زائران

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران که مسئولیت نظارت بر امور ایمنی و آتش‌نشانی در داخل کشور و همچنین نظارت بر امور ایمنی موکب‌ها و فضای مربوط به ایران در کشور عراق را برعهده داشت، گفت: از ماه‌ها قبل فرآیند آموزش اصول ایمنی به مسئولان موکب‌ها در داخل و خارج از کشور را آغاز کردیم.  همچنین در طول اجرای ماموریت اربعین نیز بازرسان و کارشناسان آتش‌نشانی بر ایمنی موکب‌ها، فضاهای استقرار زائران و ... نظارت داشتند. در این خصوص آموزش‌های لازم به مسئولان موکب‌ها و همچنین زائران نیز ارائه شد.

محمدی ادامه داد: همچنین وظیفه دیگری که آتش‌نشانی بر عهده داشت جلوگیری از گرمازدگی زائران بود. در همین راستا نیزتمهیداتی اتخاذ شد و با استفاده از خودروهای آب‌پاش ویژه در چندین نقطه از مرزها، اقدامات لازم در این خصوص انجام و نسبت به تلطیف هوا و کاهش دما اقدام شد.

مسئول امور ایمنی و آتش‌نشانی ستاد مرکزی اربعین درباره اینکه چه تعداد آتش‌نشان در ماموریت اربعین مشارکت داشتند، اظهارکرد: در مجموع بیش از۴۰۰ نفر از آتش‌نشانان از سراسر کشور که بیش از نیمی ازآنان آتش‌نشانان تهرانی بودند، در اجرای این طرح مشارکت داشتند. این تیم‌ها شامل نیروهای عملیاتی، تیم‌های پشتیبانی، تیم‌های آموزشی، خدماتی و ... بود. بیش از ۱۰۰ دستگاه خودروی سبک و سنگین نیز در این طرح به کار گرفته شد.

وی گفت: در مجموع باید بگویم که آمارهای ما از زمان شروع ماموریت اربعین تا پایان ماه صفر حاکی از آن است که زائران اربعین، امسال در ایمنی بیشتری در مقایسه با دوره‌های قبل به زیارت عتبات رفته و به کشور بازگشتند. این درحالی بود که تمامی آمارها نیز حاکی از افزایش شمار زائران است.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران با بیان اینکه رویداد اربعین حسینی بعد از حج ابراهیمی بزرگ ترین رویداد فرهنگی و مذهبی دنیای اسلام است، گفت: در همین راستا نیز آتش نشانان اعزامی با شوق و به شکل داوطلبانه به مراسم اربعین حسینی اعزام شده و وظیفه خود را تنها معطوف به امداد رسانی در حوادث نکردند، بلکه هر کمکی که از دستشان برآمد را به زائران عزیز ارائه کردند. 

محمدی با تأکید بر ضرورت هم‌افزایی نیروهای آتش‌نشانی ایرانی با عراقی برای امدادرسانی در حوادث، اضافه کرد: در همین راستا نیز به‌همین منظور جلسه مشترکی با ریاست آتش‌نشانی عراق و رییس سازمان آتش‌نشانی شهر کربلا برگزار کردیم. در این جلسه طرف عراقی برای تأمین ایمنی مسافت پیاده‌روی از ما درخواست کمک داشت. همچنین در خصوص بکارگیری خودروها و تجهیزات سنگین برای مراسم اربعین سال آینده نیز رایزنی‌های خوبی انجام شد که انشاالله اجرایی خواهد شد.