۴۴میلیون ایرانی تحت پوشش بیمه سلامت

به گزارش رکنا به به نقل از ایسنا، دکتر محمد غلام نژاد با اشاره به وظیفه ذاتی این سازمان در زمینه تحقق عدالت در سلامت، گفت: این ‌سازمان در ۲۲ مرداد سال ۹۱ با تجمیع سازمان‌های بیمه‌گر کشور تشکیل شد تا ضمن تحقق عدالت و ارتقاء سطح کیفیت خدمات، کاهش پرداخت از سوی بیمه شدگان، رفع همپوشانی‌های بیمه‌ای و بسط و گسترش برنامه پزشک خانواده در کشور فراهم شود. 

وی تنوع خدمات گسترده بیمه‌ای توسط سازمان بیمه سلامت را عاملی برای تحت پوشش بیمه قرار گرفتن بیش از ۴۴ میلیون نفر از جمعیت کشور دانست و تصریح کرد: خوشبختانه بخش بسیاری از جمعیت تحت پوشش از خدمات رایگان استفاده می‌کنند و این باعث افتخار ما است که به جمعیت آسیب پذیر خدمات‌رسانی می‌کنیم. 

وی همچنین با تبریک روز خبرنگار، بیان کرد: این روز در تقویم مناسبت‌های اجتماعی سبب یادی از این قشر می‌شود و یادآوری می‌شود که باید از زحمات این عزیزان که تلاشگران عرصه اطلاع‌رسانی هستند، تقدیر کنیم. در زمینه اطلاع‌رسانی برای طرح‌هایی که از سوی جمهوری اسلامی ایران اجرا می‌شود، بسیار کوشا عمل کرده است و چشم بینا و گوش شنوای جامعه بوده است. در حوزه سلامت اقدامات گسترده‌ای انجام شده است که لازم است نسبت به آن اطلاع‌رسانی خوبی همچون گذشته صورت گیرد. 

او در بخش دیگری از سخنان خود درخصوص وضعیت پرداختی‌های اداره کل بیمه سلامت استان تهران به مراکز طرف قرارداد، اظهار کرد: در بیش از ۹۵ درصد موسسات طرف قرارداد، تا پایان اسفندماه ۱۴۰۱ پرداخت انجام شده است. از طرفی بخشی از مطالبات فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۲ نیز در برخی از مراکز پرداخت شده است. 

وی با تاکید بر اینکه پرداخت‌ها اغلب به روز هستند، تصریح کرد: پرداخت ماهانه بر اساس زمان ارائه و ارسال اسناد برای ما انجام می‌شود. اگر تاخیری در ارسال اسناد از سوی مراکز طرف قرارداد وجود داشته باشد و یا ایراداتی در اسناد ارائه شده، وجود داشته باشد، ممکن است تاخیر در پرداخت نیز اتفاق افتد. خوشبختانه نسبت به گذشته و حتی سایر سازمان‌های بیمه‌گر در وضعیت خوب و قابل قبولی قرار داریم. 

سرپرست اداره کل بیمه سلامت استان تهران علت این توفیقات اخیر سازمان متبوع خود را حمایت دولت از امر بیمه معرفی کرد و ادامه داد: تقریبا ۷۰ درصد منابع وزارت بهداشت در بیمه سلامت برای مردم هزینه می‌شود. 

او درخصوص آخرین وضعیت پرداختی به پرستاران بر اساس تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری نیز به ایسنا گفت: ابتدای اجرای هر طرحی ممکن است مشکلاتی وجود داشته باشد که ما هم در این مورد برای HISهای بیمارستانی مشکلاتی داشتیم اما خوشبختانه این مشکل هم برطرف شده است و پرداخت‌های این بخش هم تا پایان سال ۱۴۰۱ انجام شده است. 

غلام‌نژاد درباره روند اجرای طرح دارویاری در استان تهران طی یک سال اخیر نیز توضیح داد: قبل از اجرای طرح دارویاری عملا در حال تهیه داروی چند کشور دیگر هم بودیم چراکه به علت قیمت پایین دارو در کشور ما، قاچاق معکوس اتفاق می‌افتاد و از طرفی شرکت‌های داروسازی هم با مشکل مواجه شده بودند و برای رفع این مشکلات، دولت نرخ دارو را واقعی کرد اما با ارایه نسخه پزشک هیچ افزایشی در پرداخت از جیب بیماران در تهیه دارو اتفاق نمی‌افتد و مابه‌التفاوت پرداختی از سوی سازمان‌های بیمه‌گر تامین می‌شود. 

وی افزود: شاید تاخیری در پرداخت‌ها به شکل مقطعی اتفاق افتد اما ذیل طرح دارویاری عملا تا خردادماه پرداخت‌هایی داشته‌ایم و مشکل خاصی در این زمینه نداشته‌ایم. 

او با اشاره به اینکه ذیل طرح دارویاری اقلام زیادی از داروها تحت پوشش بیمه رفت، بیان کرد: پیش از اجرای طرح خیلی از داروهای مشمول ارز تحت پوشش بیمه نبودند، اما اکنون با این طرح، ۱۴۱۵ قلم دارو تحت پوشش است و بعضا هم ممکن است پوشش بیمه‌ای نداشته باشد اما مشمول ارز است و پول آن را بیمه پرداخت می‌کند.