نجات 1300 ایرانی در کمتر از دو ماه در سواحل گیلان

بردیا محمدزاده، مشاور مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان گیلان و دبیر کمیته پیشگیری از سوانح و کاهش غریق در گفت و گو با ایران گفت: سواحل گیلان برای حضور مسافران و همچنین گردشگران به دو منطقه تقسیم می شود. نخست منطقه هایی که جزء طرح های سالم سازی دریا است و امکانات اولیه و ایمنی های لازم برای شنا در آن تهیه شده است. سایر نقاط به عنوان نقاط خطرآفرین که حدودا 602 نقطه می شود احصا و همچنین اطلاع رسانی شده است. در تمامی این نقاط، به علت وجود خطر غرق شدگی یا احتمال بروز صدمات جانی، تابلوهای «شنا ممنوع» نصب شده است. همچنین مراقبین ساحلی برای هشدار به مراجعین برای عدم حضور در نقاط شنا ممنوع و احتمال غرق شدگی در مناطق مختلف حضور دارند.

وی افزود: از 8 خردادماه تا مدت 55 روز بعد، در طرح پیشگیری از سوانح و کاهش غریق، ما 1300 مورد خدمات خاص ارائه کردیم. 260 مورد، مصدوم سرپایی، 114 مورد انتقال به مراکز درمانی، 106 مورد امداد رسانی به مغروقین و 174 مورد نجات مغروقین از دریا ثبت را داشته ایم.

او با اشاره به اینکه در همین مدت زمان، به پنج هزار و 500 نفر از کسانی که به سواحل مراجعه کرده اند، آموزش های کمک های اولیه ارائه شده است، گفت: امسال آمار غرق شدگان خیلی پایین بود؛ ولی در سنوات گذشته، 50 الی 60 درصد کسانی که غرق می شدند، بومی خود استان بودند. آموزش شنا در استخر و رودخانه با دریا خیلی متفاوت است. امکان دارد یک نفر در استخر فرد بسیار ماهر و آشنا به اصول شنا باشد ولی در دریا دچار مشکلاتی شود. جریان آب، فشار آب، موج ها و... شرایط را برای شنا بسیار متفاوت می کند. آشنا بودن به اصول شنا، کمی می تواند امکان غرق شدگی را کاهش دهد؛ ولی به طور صد در صدی نمی تواند موثر واقع شود.

بردیا محمدزاده در پاسخ به اینکه چقدر آلوده بودن سواحل منجر می شود تا شناگران تصمیم بگیرند به مناطق حفاظت نشده؛ ولی تمیز تر برای شنا مراجعه کنند، گفت: سلامت بهداشتی در سواحل، امری فرهنگی و فراگیر است. برخی از مهمانان که به سواحل مراجعه می کنند، زباله هایشان را همانجا رها می کنند. البته شاید یکی از دلایل این باشد که پیش بینی های زیرساختی در بسیاری از سواحل در نظر گرفته نشده است که چنین اتفاقی رخ می دهد. مشکل زباله در همه نقاط شهری فراگیر است. به غیر از موضوع آلوده بودن سواحل، می توان به عدم فراگیری آشنایی مردم به مزایای استفاده از طرح های ساحلی اشاره کرد. اینکه چرا برخی انتخاب می کنند که به مناطق حفاظت نشده بروند و جان خود را به خطر بیندازد ولی به طرح سالم سازی دریا مراجعه نکنند باید آسیب شناسی شود.