شهروندان حقوق مدیران شهری را می دهند اما صدایشان شنیده نمی شود/ شهرداری بگوید از 20 سال پیش املاک چه وضعیتی دارند

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، دو روز پیش شهردار تهران اعلام کرد که فردی را در شهر تهران شناسایی کرده اند که یک ملک 127 میلیادری را 7 میلیون تومان خریداری کرده بود و این تخلف بود. زاکانی تاکید داشت میزان خسارت این تخلف را نیز در از وی اخذ کرده اند. در ادامه تلاش خبرنگار رکنا برای تماس با روابط عمومی شهرداری تهران و تمامی پرسنل روابط عمومی برای رسیدن به مشخصات بیشتری از این فرد و بیان اینکه چه میزان ساختمان با این شرایط از سوی شهرداری شناسایی شده است و اساسا شهرداری تخمین می زند چند مورد ساختمان با این تخلفات فروخته شده است و این خلاف ها در چه دوره ای و چگونه شکل گرفته است و سوالات دیگر در این راستا با بی نتیجه ماندن ارتباط مواجه شد. البته بد نیست گفته شود که این عدم پاسخگو بودن روابط عمومی شهرداری تهران یک مشکل سریالی و زنجیره ای است و همیشه همین گونه بوده است و اگر هم پاسخگویی بوده است به نظر تنها برای رسانه های همسو یا رفیق بوده است.

در ادامه در مورد  شرایط املاک شهر و ملک هایی که با این تخلفات مهر و سند شده اند با  حسین ایمانی جاجرمی، جامعه شناس شهری، گفت و گو داشتیم و این جامعه شناس شهری  با اشاره به اینکه شفافیت و محاسبه پذیری، دو شاخص بسیار مهم در ارزیابی عملکرد مدیریت شهری در همه جای دنیا است، گفت: بنابراین اگر میخواهیم اساسا این مسئله حل شود، شهرداری که یک موسسه عمومی و برای مردم است، باید لیست تمام املاکش را منتشر کند و در وضعیت مالکیت هم بگوید به چه صورت است و اموال عمومی در تهران چه وضعیتی دارد. اگر می خواهند جدی تر عمل کنند، از 20 سال پیش به این طرف بگویند املاک چه وضعیتی داشته اند و اگر فروخته شده اند با چه قیمتی بوده و اسم خریداران را بگویند چون اینها موارد خصوصی نیست و خریدار در یک مزایده عمومی شرکت کرده است. اگر هدیه داده شده است، باید ببینیم چه کسانی نور چشمی بوده اند.

وی در ادامه در پاسخ به اینکه چرا اسامی این افراد منتشر نمی شود، گفت: ممکن است برخی در شرایطشان آورده باشند که اسمی از خریدار برده نشود؛ ولی وقتی چیزی معلوم نشده است و چنین قیدی گذاشته نشده است می توان اسامی را منتشر کرد. اگر اعتماد به مدیریت شهری برای مدیران شهری مهم است، که البته این روزها هم وضع خوبی ندارد، باید این کار را انجام دهند.

جاجرمی تاکید کرد: در انگلستان، نزدیک به 66 درصد مردم نسبت به مدیریت شهری اعتماد دارند و در ایران حدود 23 درصد است و فاصله سه برابری را نشان می دهد. باید دید چرا یک همچین شکاف اعتمادی وجود دارد. اگر این برای مدیران شهری مهم است و می خواهند از نظر حسابرسی اجتماعی مردود نشوند، باید در راستای جلب اعتماد مردمی گام بردارند که یکی از راه های آن شفافیت است.

این استاد دانشگاه افزود: باید شرایط به گونه ای شود که هر کسی که می خواهد، بتواند هر گونه اطلاعاتی را کسب کند و اینگونه بنای اعتماد شکل می گیرد و در غیر این صورت وضعیت بدتر هم می شود. 

او در ادامه در پاسخ به اینکه آیا شهرداری تهران با اعلام موارد پراکنده از مبارزه با انواع فساد، می تواند جلب اعتماد کند یا خیر گفت: فکر می کنم سیاست روشنی در شهرداری تهران وجود ندارد. موضوع این است که عملکرد شهرداری خیلی قابل ارزیابی نیست. الان فضا خیلی روشن نیست و مشخص نیست شهرداری دنبال چه برنامه هایی است و چرا اینها را منتشر نمی کند. اگر چیزی وجود دارد، باید به اطلاع مردم برساند. اصلا افکار عمومی باید بداند چه خبر است. من خیلی تعاملی با عامه مردم از سوی شهرداری ندیده ام و بیشتر اگر شهرداری هم صحبت می کند فقط با طرفدارانش است. تنوعی که جامعه شهری دارد را قبول نمی کنند و روی سخنشان باید با همه باشد. همه کسانی که هزینه های شهر و حقوق مدیران شهری را پرداخت می کنند، باید صدایشان شنیده شود و حق دارند مطلع باشند و شهرداری باید به این موضوع توجه کند.