شهرداری تهران چگونه سگ‌های ولگرد را ساماندهی می‌کند؟

به گزارش رکنا به نقل از ایرنا، «رضا شرفی» درباره چگونگی ساماندهی سگ های بلاصاحب گفت: در یک طرح ویژه و عملیاتی، تیم های جمع آوری سگ های ولگرد در قالب چهار گروه مشتمل بر سه خودرو، مکان های تجمع سگ‌ها را با همکاری مناطق ۲۲ گانه شناسایی و نقطه گذاری می کنند تا در مدت زمان یک‌ماه اقدامات لازم را در خصوص ساماندهی آنها انجام دهند.

وی در خصوص نحوه اقدام این تیم ها، افزود: با همکاری یگان حفاظت ، سگ های بلاصاحب در مکان های شناسایی شده جمع‌آوری می شوند و هر سه روز مراجعه و نظارت مجدد انجام می‌شود. علاوه بر این، ناظران سازمان مدیریت پسماند مستقر در مناطق در جریان گشت‌زنی‌های روزانه، در صورت مشاهده سگ‌های بلاصاحب مراتب را به‌منظور انجام اقدامات لازم گزارش می کنند.

وی ادامه‌داد: علاوه بر تیم‌های ثابت، یک تیم متمرکز تحت مدیریت سازمان مدیریت پسماند برای جمع آوری سگ‌های ولگرد در محدوده‌های میانی شهر و پیگیری پیام‌های مردمی فعالیت خواهد کرد.

شرفی با بیان اینکه سگ های جمع‌آوری شده به چند نقاهتگاه مستقر در اطراف شهر که بزرگترین آن‌ها در آرادکوه است منتقل می‌شوند، گفت: پس از انتقال سگ‌ها، در مرحله نخست؛ معاینه پزشکی و در مرحله دوم؛ عقیم سازی انجام می‌شود. سگ ها نیز در محل نقاهتگاه در شرایط مناسبی نگهداری می‌شوند و در صورت درخواست افراد برای پذیرش آنها به عنوان سگ نگهبان، با اخذ تعهد مبنی بر عدم رها کردن آنها به صورت رایگان در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرند. در آرادکوه برخی گروه‌های حامیان حیوانات هم با ما همکاری دارند.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند، همچنین با اشاره به پیام‌های مردمی ثبت شده در مرکز ۱۳۷ پلاس و طرح شهردار من گفت: امحاء جانوران موذی به ویژه موش از جمله درخواست‌های پرتکرار مردم از سازمان مدیریت پسماند است که با توجه به اهمیت و ضرورت جلب رضایت مردم به عنوان ذینفعان اصلی شهر توسط شهرداری تهران، پیگیری و تحقق این خواسته بسیار مهم و در اولویت خدمت‌رسانی ما خواهدبود.

شرفی، مبنای اقدام در امحاء جانوران موذی را پیام‌های ۱۳۷ پلاس و گزارش ناظران امور مناطق سازمان مدیریت پسماند برشمرد و گفت: بر اساس پیام‌های دریافتی نقشه تراکم محل تجمع موش و جانوران موذی آماده شده و مبنای اقدام و عمل ما در فاز یک طرح، سه پهنه خیابان ولیعصر(عج)، خیابان شریعتی و بلوار کشاورز است.

وی تصریح کرد: پس از یک دوره اقدام، گزارش‌گیری و تحلیل مجدد انجام شده و در صورت کاهش یا جابه‌جایی محل تراکم، اقدامات فازهای بعدی انجام خواهد شد.

به گفته مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهر تهران، بهره‌گیری از تجارب موفق شهرداری‌های کشور به‌ویژه شهرداری مشهد و استفاده از محصولات شرکت‌های دانش بنیان در زمینه امحاء موش و جانوران موذی مورد تاکید و توجه این سازمان قرار دارد.