طرحی برای تغذیه و سلامت تاکسیرانان پایتخت/  راه اندازی  ایستگاه های سلامت تاکسیرانان

به گزارش رکنا، در شهر بیش از ۱۰ میلیون جمعیت با کمبود اتوبوس و مترو ، نقش تاکسی که در دنیا نقش حمل و نقل شخصی دارد، اینجا نقش حمل و نقل عمومی دارد.

پس تاکسی و تاکسیران در پایتخت نقش مهمی دارد و باید  به بیش از ۷۰ هزار تاکسیران آن توجه شود؛ رانندگان این بخش مشکلات فراوانی دارند اما شما در نظر بگیرید یک راننده تاکسی برای استفاده از سرویس بهداشتی چه مشقتی هایی باید تحمل کنند.

یکی از کارآفرینان حوزه شهری می گوید که در یک پایشی که انجام شده، بیماری هایی چون فشار و چربی بالا دارند و به دلیل استرس و تغدیه نامناسب دیابت در بین تاکسیرانان رایج است.

محمد مهدی مخبری معتقد است: یکی از دلایل شیوع بیماری های زمینه ای در بین رانندگان تغذیه نامناسب، نبود جای استراحت و استرس و ترافیک و... است و باید جایی برای تاکسیرانان ایجاد شود.

او ادامه داد: در این راستا طرحی تغذیه و سلامت فرهنگی تاکسیرانان قرار است به صورت پایلوت در منطقه ۷ شهرداری تهران اجرا شود و ایستگاه های استراحت تاکسیرانان در آینده نزدیک ایجاد شود.

به گفته مخبری، ایستگاه های استراحت تاکسیرانان در کانکس های ۱۵ متری قرار است تعبیه شود و که ۲ متر آن آشپزخانه، ۸ متر برای استراحت، ۳ متر سرویس بهداشتی،  

۵ متر نمازخانه پیش بینی شده است

او این را هم گفت: تاکسیرانان دوست دارند غذاهای سنتی ایرانی با قیمتی کمتر از بیرون تناول کنند و در این راستا غذاهایی سنتی در حجم کم مثل کوبیده آبگوشت، دمپختک، تخم مرغ آب پز و سیب زمینی و البته در تمامی غذاها سبزی برای طبخ در نظر گرفته ایم.

مخبری اضافه کرد: ۳ خودروی حمل و نقل سیار هم برای سرویس دهی به تاکسیرانان در نظر گرفتیم و ۲۲ کانکس ثابت در ۲۲ منطقه تهران ایجاد می شود.

این کارآفرین ادامه داد: این طرح با توجه به شعار سال مهار تورم و رشد تولید در حوزه کارآفرینی و در عین حال با کاهش قیمت غذای طبخ شده به مصرف کننده دیگر شاهد خوردن فست فودهای مضر توسط تاکسرانان در وسط خیابان ها نخواهیم بود.

مخبری با اشاره به آسیب شناسی شغل تاکسیرانان گفت: در این ایستگاه جایی برای استراحت در نظر گرفته ایم تا دیگر شاهد خوابیدن رانندگان در ایستگاه ها نباشیم؛ نمازخانه تعبیه کردیم که به راز و نیاز بپردازند و نوشیدنی های سنتی مثل خاک شیر عرضه می کنیم.

او خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح ۳۵۰ نیرو وارد عرصه کار می شوند و کار آفرینی خوبی نیز صورت می پذیرد.