برای اولین بار بودجه ویژه برای «قانون هوای پاک» اختصاص یافت

به گزارش رکنا به نقل از ایسنا، علیرضا مزینانی امروز در یک برنامه تلویزیونی، ضمن تبریک هفته ملی هوای پاک به شعار این هفته (هوای پاک، حقوق عامه و اراده ملی) اشاره و اظهار کرد: در این شعار هوای پاک که دست‌یافتنی است. حقوق عامه که ما در دولت پیگیر آن هستیم و اراده ملی که هوای پاک نیاز به آن و کمک تمامی حوزه‌ها، دستگاه‌ها و مردم نیازمند است.

وی افزود: استان تهران شرایط ویژه‌ای به لحاظ جغرافیایی و توپوگرافی دارد. ما در شمال تهران رشته کوه البرز و در جنوب مناطق کویری را داریم. به عبارتی تلاقی بین دو آب و هوا هستیم و تهران حالت بشقاب مانندی دارد که اتمسفر هوایی باید در آن جریان باشد. در چنین شرایطی وارونگی دما نیز وضعیت خاصی را ایجاد می‌کند، ضمن اینکه وسایل نقلیه و مشکلاتی مربوط به آن نیز وجود دارد.

به گفته مزینانی قانون هوای پاک به علت تخصصی بودن این موضوع نوشته شد تا تکالیف و وظایف دستگاه‌ها به‌روشنی مشخص باشد. این قانون در سال ۱۳۹۶ مصوب و ابلاغ شد و در آن وظایف ۲۲ دستگاه  مشخص شده است. در سطح استان تهران نیز ۱۶ دستگاه به‌طور مستقیم وظایفی برای داشتن هوای پاک دارند. از سال ۹۶ تاکنون بودجه اختصاصی برای آن مشخص نشده بود همچنین وظایف دستگاه مشخص بود اما انجام یا عدم انجام تکالیف مشخص نبود.

مزینانی افزود: اکنون در لایحه بودجه ۱۴۰۲، بودجه‌ای اختصاصی برای قانون هوای پاک به مقدار ۱۰۷ هزار میلیارد تومان به اضافه ۳ میلیارد دلار در نظر گرفته شده است.

سرپرست حفاظت محیط زیست استان تهران بااشاره به وظیفه محیط زیست در قانون هوای پاک گفت: وظیفه محیط زیست نوشتن آیین‌نامه‌ها به اضافه طراحی سامانه‌ای برای بارگذاری تکالیف مشخص شده سایر دستگاه‌ها است اما متاسفانه اقدام خاص و قابل توجهی به نسبت وظایف دستگاه‌ها انجام نشده بود. حدود ۲۲۰ تکلیف برای قانون هوای پاک صادر شده است که تنها ۲۰ تکلیف اجرا شد.

به گفته وی سازمان حفاظت محیط زیست و اداره کل محیط زیست تهران وظیفه دارند درباره قانون هوای پاک به بازرسی کل کشور یعنی قوه قضائیه و دیوان محاسبات گزارش ارایه دهند. در گزارش‌های ارسال شده ترک فعل‌ها مشخص و در دست بررسی است.

مزینانی تصریح کرد: ما دستگاه نظارتی و حاکمیتی برای اجرای قوانین هستیم. این مستلزم اتخاذ  تمهیداتی در مسیر کار است. در استان تهران نزدیک ۱۷ هزار واحد صنعتی داریم. به عبارتی بارگذاری ما بسیار بیش از ظرفیت استان تهران است. حدود ۱۲ میلیون جمعیت در استان تهران داریم و در این استان نزدیک ۲ میلیون خودروی فرسوده و بین دو تا دو میلیون و ۵۰۰ موتورسیکلت فرسوده تردد می‌کنند. تمامی این موارد باید با در نظر گرفتن ظرفیت تهران باشند اما نیست، همچنین ۱۵ میلیون خودرو و ۱۲ میلیون موتورسیکلت در کشور داریم.