دبیر مجمع ناشران دیجیتال اسلامی:
نوع نگاه مدیران عالی وزارت فرهنگ به فضای مجازی باید تغییر کند
رکنا : دبیر مجمع ناشران دیجیتال اسلامی گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید قوانین، آییننامهها، ضوابط، فضای تقنینی و حقوقی خود را متناسبسازی، به روز و اصلاح کند تا بتواند در حوزه رگولاتوری کودک و خانواده اعمال حاکمیت کرده و اثرگذار باشد.
به گزارش رکنا به نقل از روابط عمومی مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی سعید مشهدی دبیر مجمع ناشران دیجیتال اسلامی در گفتگو با روابط عمومی این مجموعه گفت: اگر قرار است وزارت فرهنگ به حوزه تنظیمگری محتوای کودک و خانواده ورود جدی کند منطقی است که در این حوزه وارد تعاملات رگولاتوری شود تا بتواند جایگاه خود را حفظ کند.
وی با اشاره به اینکه محوریت مدیریت محتوا در بین وزارتخانههای دولت، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است افزود: از نظر زیرساخت کاری در حوزه محتوا، وزارت فرهنگ در رگولاتوری کودک و خانواده نقش کلیدی دارد.
مشهدی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه متولی فضای مجازی در وزارت فرهنگ، مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی است و این رگولاتوری منطقا از نظر زیرساخت حقوقی و قانونی باید در همین مرکز انجام شود ولی در حال حاضر به واسطه عدم ورود جدی آن و وزارت فرهنگ به موضوع رگولاتوری محتوای کودک و خانواده در فضای مجازی، سازمانها و نهادهای دیگر نیز به این موضوع ورود کردهاند.
مرکز توسعه فرهنگ و هنر در محتوای کودک و خانواده نقش خود را بسیار کمرنگ کرده است
دبیر مجمع ناشران دیجیتال اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر بسیاری از دستگاهها به دلیل عدم ورود جدی مرکز، ادعاهایی در حوزه رگولاتوری محتوا دارند تصریح کرد: مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی در سالهای اخیر نقش خود در حوزه تنظیمگری محتوای کودک و خانواده را بسیار کمرنگ کرده است. قبلا برحامل و سی.دی بود و دیگران حرفی برای گفتن نداشته و در حوزه فضای مجازی هم ورود نمیکردند. حالا با تغییر تکنولوژی و بسترهای انتشار اطلاعات نیاز به بازتعریف نقش داریم که البته این هم صورت گرفته و مرکز خودش را در این جایگاه میبیند اما برای آنکه در این جایگاه خود را اثبات کند باید مسیر خود را پیدا کند.
مشهدی با تاکید بر اینکه مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی باید به رگولاتوری کودک و خانواده به شرط تعریف و رعایت چهارچوبها ورود کند تاکید کرد: مرکز باید ابزار حاکمیتی خود در این حوزه را فعال کند.
وی افزود: همانطور که مرکز تغییر ماموریتی و حوزه فعالیتی خود به فضای مجازی را داشته، سازمانها و نهادهای دیگر نیز این کار را شروع کردهاند چرا که این مساله، موضوع جدیدی است.
این فعال تولید محتوای فضای مجازی با اشاره به اینکه برخی تازه فعالیت در این حوزه را آغاز کردهاند ادامه داد: نباید این توقع را داشت که وقتی یک تکنولوژی جدیدی میآید همه ارکان حاکمیتی آن تعریف شده، تقسیم کارها در آن شکل گرفته و قابل بهرهبرداری باشد.
مشهدی با تاکید بر اینکه قانون مشخصا نقش رگولاتوری کودک و خانواده را بر عهده مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گذاشته است گفت: در حال حاضر باید وزارت فرهنگ در حوزه فضای مجازی نیز مانند حوزههایی چون کتاب، بودجههای کلان خرج کند. بودجه و زیرساخت مالی اعمال حاکمیت در این حوزه پرکاربرد که اهمیت آن بر کسی پوشیده نیست، شاید یک دهم بودجه معاونتهای دیگر وزارت فرهنگ نیز، نباشد.
اگر میخواهیم در حاکمیت موثر باشیم باید در لایههای بودجه اثر گذار باشیم
وی تصریح کرد: اگر میخواهیم در حاکمیت موثر باشیم باید در لایههای بودجه، حاکمیت و دیگر لایهها به فراخور موضوع اثر گذار باشیم.
بنا بر این گزارش مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی بنا بر اسناد بالادستی متولی حوزه رگولاتوری تولید محتوای کودک و خانواده است و از این رو سلسله نشستهای هماندیشی با حضور فعالان و متخصصان این حوزه را برای نیل به نتیجه بهتر در دستور کار دارد.
بنابراین گزارش سلسله نشستهای «حکمرانی محتوای کودک و خانواده در فضای مجازی» به همت مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود.
تا کنون دستگاههای حاکمیتی، صاحبنظران و فعالان بخش خصوصی این حوزه در 2 نشست برگزار شده حضور دغدغهمندی داشتهاند.
ارسال نظر