دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش:
برای داشتن زندانی کمتر، باید مدارس بهتری داشته باشیم
رکنا: دبیرکل شورای عالی آموزشوپرورش گفت: باید به مدارس برسیم تا به همه جا رسیده باشیم. زندانی کمتر می خواهیم، باید مدرسه بهتر داشته باشیم.
به گزارش رکنا به نقل از ایلنا، محمود امانی طهرانی ، دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در رویداد مدرسه کلید طلایی اجرای سند تحول بنیادین ، با بیان اهمیت آینده و آرزوهای یک کشور و رسیدگی به مدارس برای تحقق این آمال گفت: ارزان ترین راه برای رسیدن به آرمانها و اقتصادی ترین راه، رسیدگی به مدارس است. اگر حال مدارس خوب شود حال همه کشور خوب خواهد بود. کشوری که به مدارس توجه دارد، به بچه ها صبحانه می دهد، ورزش را مورد توجه دارد، رضایت معلم را جلب میکند، جامعه را میسازد.
او افزود: باید به مدارس برسیم تا به همه جا رسیده باشیم. زندانی کمتر می خواهیم، باید مدرسه بهتر داشته باشیم. اگر خانواده بهتر می خواهیم، باید به مدرسه برسیم. سند تحول بنیادین نیز همه توانش را روی بهبود حال مدارس گذاشته است.
امانی طهرانی ضمن تاکید به الگو بودن پایتخت ادامه داد: شهر تهران آینه تمای نمای ایران است. از کوچکترین تا بزرگترین مسائل تهران، مسائل بزرگ فردای کشور است. می توانید از طریق الگوسازی کاری کنید که بقیه هم از شما بیاموزند و پیش بروند. اتفاق جالبی که در مورد سند تحول بنیادین آموزش افتاده این است که بیش از هرسندی در موردش کار شده و می توانست این سند دیده نشود. این سند بارها مورد تاکید مسئولان قرار گرفته و بالاتر از همه مورد توجه رهبر انقلاب بوده است. همچنین ریسس جمهورهایی که پس از تدوین آمدند نیز برآن تاکید کردند.
مدیرکل شورای عالی آموزشوپرورش یادآور شد: دو گروه در اجرای سند مورد توجه هستند؛ مدیران مدارس و معلمان. اینکه اجرای سند به چه معناست خیلی مهم است. سند می گوید معلم با چه شاخصی معلم بهتری خواهد بود یا محتوای درسی چطور باشد بهتر است.
امانی طهرانی با تاکید بر اینکه اجرای سند تحول بنیادین کار چندان پیچیده ای نیست، گفت: اجرای سند تحول بنیادین میگوید مدرسه فقط کار علمی نیست. می گوید باید به جسم و ورزش و اوضاع روانی بچهها توجه کرد. سند شش ساحت دارد و اگر روی آن کار کردیم، نتیجه عالی حاصل می شود. مدرسه محوری از مهم ترین اهداف سند تحول بنیادین آموزش است.
او افزود: مدیریت یعنی کاری جامع و تا وقتی مدرسه را سلول اصلی جامعه ندانیم و به مدیر اختیار ندهیم پیشرفت ناقص باقی می ماند.
امانی طهرانی عنوان کرد: در آییننامههای اجرایی جدید اختیاراتی داده ایم که همین اول کار ایراداتی روی آن گرفته اند. ما فرزندانمان را به دست این مدیران می دهیم بعد اختیار میز و صندلی و اموال این چنینی را به او ندهیم؟ سند تحول، مدرسه را سیستمی می داند که به یک بدن پیوند دارد و با محیط پیرامونی خود داد و ستد میکند. مدرسه ای که کانون تربیتی محله است، هم محله برایش کار می کند هم مدرسه به محله خدمت می دهد و این نگاه، محیطی متفاوت می سازد.
او افزود: در خیلی از محلهها روی مدرسه ها حساب باز نمی کنند و برعکس این را هم دیده ایم. مدرسه ای در دولت آباد هست و به محیط پیرامونی خود وصل شده و محیط را احیا کرده و دخترهایی که آنجا درس میخوانند که بسیار اتفاق خوب و تاثیرگذاری است و با دیدن این کیفیت لذت می بریم. مدرسه محله را زیر و رو می کند و پدر و مادرها را رشد می دهد. وقتی یک مدرسه را اداره می کنید، پدر و مادرها را هم دارید و آنها هم باید از شما بیاموزند.
امانی طهرانی خاطر نشان کرد: اگر محله پاکیزه، امن و با شخصیت و... میخواهید همه این ویژگی ها از محله نشأت می گیرد. معنای مدرسه عمومی در ابتدا به نادرست دولتی ترجمه شد در حالی که مدرسه یا عمومی است یا خصوصی.
او در مورد برنامه ویژه مدرسه (بوم) نیز عنوان کرد: در بوم می گوییم مدرسه من با چنین مواردی از مدرسه دیگر متفاوت است و خیلی از مدارس به زیباترین شکل آن را اجرا کردند. با این طرح به مدیر و معلمان مدرسه اعتماد کرده ایم. در بوم، مدرسه یک زیستگاه است پس زمان در اختیار مدیر و شورای مدرسه است و آنها هرکسی را که میتواند خدمتی کند و تایید صلاحیت است را به خدمت بگیرند.
ارسال نظر