ثبت‌نام وام‌های دانشجویی از کی شروع می شود؟

وام برای حل مشکلات زندگی و مالی افراد بسیار اهمیت دارد. وام دانشجویی یکی از وام های مهم است. بسیاری از مشکلات مالی دانشجویان با این وام رفع می شود. زمان ثبت نام وام دانشجویی و مراحل ثبت نام این وام را در ادامه بخوانید.

به گزارش رکنا، ثبت نام وام دانشجویی ۱۴۰۰ - ۱۴۰۱ برای مقاطع مختلف تحصیلی از طریق صندوق رفاه دانشجویی انجام می شود و داوطلبان برای درخواست وام دانشجویی 1400 می بایست از طریق این سامانه اقدام نمایند. برای اطلاع بیشتر در خصوص شرایط و نحوه ثبت نام وام دانشجویی و بازپرداخت آن با این نوشتار همراه باشید.

وام دانشجویی یک از بهترین وام ها برای دانشجویان دانشگاه ها است که دغدغه ها و مشکلات مالی آنها را تا حدی برطرف کرده است. این که شما دانشگاه دولتی، پیام نور، غیر انتفاعی و یا آزاد باشید هیچ اهمیتی ندارد و به راحتی می توانید ثبت نام وام دانشجویی را انجام دهید. این وام ها با اقساط بلند مدت و کارمزد بسیار پایین در نظر گرفته شده است و بسیار مناسب دانشجویان است. وام دانشجویی از صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم به هر متقاضی پرداخت می شود و این صندوق مجاز است تا کارمزد ۴% را از زمان دریافت وام تا فرارسیدن زمان اولین بازپرداخت دریافت کند. شما می توانید در عین واحد چندین درخواست وام دانشجویی مثل وام تغذیه، وام مسکن، وام ازدواج، ... داشته باشید.

توجه داشته باشید که این درخواست، هر سال یکبار قابل انجام است و هر سامانه باز نیست که بتوانید هر ترم درخواست وام کنید. به خاطر راحتی شما دانشجویان گرامی یک بار ثبت تعهد نامه در دفاتر اصلی برای کل سال های تحصیلی دانشگاه کافی است و نیازی نیست که هر سال آن را تمدید کنید. ادامه به شرح نحوه‌ ثبت نام وام دانشجویی ، انواع آن و شرایط آن می پردازیم.

نحوه ثبت نام وام دانشجویی ۱۴۰۰

برای ثبت نام وام دانشجویی ۱۴۰۰ از طریق صندوق رفاه ابتدا باید در سایت صندوق رفاه دانشجویان swf.ir ثبت نام کنید. سپس با در اختیار داشتن نام کاربری و کلمه عبور اقدام به ثبت درخواست وام دانشجویی در سایت صندوق رفاه دانشجویان کنید.

ثبت نام وام

ثبت نام در سایت صندوق رفاه دانشجویان

برای ثبت نام در سایت صندوق رفاه دانشجویان ابتدا در مرورگر خود آدرس www.swf.ir را وارد کرده و بعد از ورود به سایت از مسیر «میز خدمت» ، «ویژه دانشجویان» ، «پورتال دانشجویی» گزینه ثبت نام دانشجوی جدید را انتخاب کنید.

حال با وارد کردن کد ملی و تاریخ تولد با فرمت خواسته شده و انتخاب دکمه جستجو ، فرم ثبت نام را با دقت پر کرده و در نهایت دکمه ذخیره را بزنید.

ثبت نام وام دانشجویی

تکمیل فرم ثبت نام صندوق رفاه دانشجویان

حال باید منتظر بمانید تا واحد رفاه دانشجویی محل تحصیل شما اطلاعات تان را تایید نماید.

بعد از ثبت نام در سایت صندوق رفاه دانشجویان و دریافت کلمه عبور نوبت به ثبت درخواست وام دانشجویی در این سامانه است . برای این کار مجددا وارد سایت صندوق رفاه دانشجویان یعنی swf.ir شده و بعد از طی همان مسیر قبلی یعنی «میز خدمت» ، «ویژه دانشجویان» ، «پورتال دانشجویی» ، این بار کد ملی و کلمه عبوری که در مرحله قبل دریافت کردید و همچنین عبارت خواسته شده به عنوان کد امنیتی را وارد کرده و گزینه «ورود» را بزنید. به این ترتیب وارد کارتابل خود شده و از منوی بالا گزینه «درخواست وام» را انتخاب کنید.

وام دانشجویی

در مرحله بعد نوع وام درخواستی و سایر اطلاعات خواسته شده را به دقت وارد کرده و بعد از فعال کردن تیک پذیرش قوانین گزینه «ثبت درخواست» را انتخاب کنید.

نحوه ثبت نام وام دانشجویی

ثبت درخواست وام دانشجویی

در صورت تایید درخواست وام دانشجویی توسط دانشگاه به شماره همراه متقاضی پیامک ارسال خواهد شد و به این ترتیب باید برای دریافت وام به شعبه بانکی که در سامانه انتخاب کرده بودید مراجعه نمایید.

شرایط درخواست وام دانشجویی 1400

به صورت مستمر تمام دانشگاه‌ها، هر ساله برای دو نیم سال تحصیلی پیش رو زمانی را مشخص میکنند که دانشجو باید اول شرایط درخواست وام دانشجویی را بررسی کند و بعد از طریق سامانه صندوق رفاه دانشجویان اقدام به درخواست وام دانشجویی کند. بسه به هر نوع وام، یک زمان خاص برای ثبت نام وجود دارد.

شرایط عمومی درخواست وام دانشجویی ۱۴۰۰

هر وام دانشجویی شرایط خاص و متنوعی دارد و مهمترین آن صلاحیت اخلاقی و رعایت شئون دانشجویی است، اما در حالت کلی و عمومی می توان به شرایط زیر اشاره کرد:

     دین دانشجو باید جزء یکی از دین های رسمی جمهوری اسلامی باشد.

     عدم استفاده کردن دانشجو از وام ها و کمک بورسیه های دانشجویی

     از نظر دانشگاه صلاحیت داشته باشد

     نیاز مالی دانشجو ثابت و تایید شود

     دانشجو باید حداقل دو ضامن داشته باشد

     شاغل نبودن دانشجو

قابل ذکر است علاوه بر شرایط عمومی، هر دانشجو باید از نظر آموزشی هم صلاحیت دریافت وام را داشته باشد. منظور از شرایط آموزشی، مشروط نشدن، معدل قبول، دانشجوی سال آخر نبودن و ترم اولی نبودن( به خاطر نداشتن معدل دانشگاهی) است. اگر شما دانشجوی دانشگاه دولتی هستید و یک ترم مشروط شده اید، می توانید در خواست وام دانشجویی کنید و تنها تفاوت این است که نصف مبلغ وام به شما تعلق میگیرد و اگر دو ترم به صورت متوالی مشروط شده اید دیگر نمیتوانید اقدام به درخواست وام دانشجویی کنید.

یکی دیگر از شرایط وام دانشجویی ، سنوات تحصیلی هر دانشجو است. به بیان دیگر دانشجو باید مطابق با برنامه‌ی دانشگاه و وزارت علوم دروس خود را گذرانده باشد. مثلا اگر ترم پنجم هست، دقیقا باید دروس همین ترم را بگذراند و اگر کاملا مشخص شود که دانشجو به ترم های بیشتری برای فارغ التحصیلی نیاز دارد، متاسفانه شرایط دریافت وام دانشجویی را ندارد.

دانشجویان دانشگاه‌هایی به جز دولتی و روزانه، که متقاضی وام شهریه هستند باید قبل از شروع ترم درخواست خود را ارائه دهند تا در زمان انتخاب واحد به مشکل برنخورند و به صورت خودکار شهریه دانشگاه پرداخت شود.

     وام مسکن

    دانشجوانی که متقاضی وام مسکن هستند نمیتوانند به صورت هم زمان درخواست وام ودیعه مسکن داشته باشند.

    آن دسته از دانشجویانی که در خوابگاه‌های غیردولتی ساکن هستند هم میتوانند وام مسکن دریافت کنند.

    میزان وام مسکن تا حد زیادی به شهر دانشگاه مربوط میشود 1- تهران 2- شهرهای بزرگ مثل شیراز، اصفهان، تبریز،... 3- سایر شهرستان‌ها

    لازم به ذکر است که ارائه کپی اجاره نامه الزامی است.

     وام ودیعه مسکن متأهلی

    این وام مخصوص کسانی است که متاهل هستند و همچنین در خوابگاه نیستند و نیاز مالی برای تهیه مسکن دارند. ارائه عقدنامه و اصل اجاره‌نامه الزامی است.

    ودیعه مسکن دانشجویان متأهل غیر ایرانی

    این وام مخصوص افرادی است که تابع کشورهای خارجی هستند و همچنین جز یکی از دانشجویان دانشگان دولتی-روزانه باشند و متاهل باشند و در حال حاضر در منزل اجاره‌ای زندگی میکنند است.

     وام ازدواج

    این وام به عنوان مبلغی برای تشویق دانشجویان به ازدواج و کمک خرج به آنها داده میشود که شرایط خاصی از جمله اینکه حتما ازدواج باید در طول دوران تحصیل انجام شده باشد و از زمان عقد بیشتر از یک سال نگذشته باشد، دارد و حتما باید کپی سند ازدواج جزء مدارک اصلی باشد. توجه داشته باشید که وام ازدواج نتها یک بار در طول تحصیل به دانشجو داده میشود.

     وام استعداد درخشان

    این وام به دانشجویانی که برتری ویژه‌ای نسبت به سایر دانشجویان در زمینه‌های مختلف مثل فرهنگی ، ورزشی و المپیاد دارند تعلق میگیرد. تشخیص این که دانشجو جزء نفرات برتر باشد، بر عهده‌ی رئیس دانشکده است. شایان ذکر است به افراد برتر، حداکثر دو برابر افراد معمولی وام تعلق میگیرد.

     وام تغذیه

    این وام بیشتر برای دانشجویان کم بضاعت در نظر گرفته شده است و هدف کمکی به آنها است. مبلغ این وام بسه به قیمت هر ژتون غذای دانشگاه متفاوت است.

     وام زیارت عتبات عالیات

    هدف از این وام تشویق جوانان و دانشجویان به سفر زیارتی است و به کسانی که قصد سفر زیارتی به عراق دارند، تعلق میگیرد.

نوع باز پرداخت وام های دانشجویی در هر دانشگاه متفاوت است.

     اگر شما دانشجوی دانشگاه دولتی هستید می توانید در زمان تحصیل خود وام دانشجویی دریافت کنید و باز پرداخت آن معمولا از دوره ی فارغ التحصیلی آغاز میشود و دانشجو دفترچه‌ی اقساط وام را دریافت میکند و باید حداکثر تا ۹ ماه بعد از فارغ التحصیلی اقدام به پرداخت هر قسط کند، اما اگر زمان پرداخت بیشتر ۹ ماه شد باید کل مبلغ را به صورت یکجا پرداخت کند.

     اگر شما دانشجوی دانشگاه آزاد باشید و در همین ترم جاری وام دانشجویی را دریافت کنید، باید تا قبل اتمام ترم وام خود را تسویه نمایید.

     مبلغ هر وام، مبلغ هر قسط و زمان هر پرداخت هر قسط را صندوق رفاه دانشجویان تعیین می کند.

 نکته مهم: اگر دانشجو نسبت به پرداخت وام در زمان مشخص اقدام نکند و یا اینکه بیشتر از یک سال از زمان مشخص شده گذشته باشد، اسم او در لیست بدهکاران بانک مرکزی ثبت می شود.

اگر بازپرداخت قسط شما به دلیل بیماری‌های خاص عقب بیوفتد، شما میتوانید از شرایط ویژه که به شرح زیر است استفاده کنید:

     اگر در حین تحصیل اتفاقاتی مثل ضایعه نخاعی گردنی ، سینه‌ای و کمری و معلولیت ذهنی – شناختی شدید برای شما رخ دهد، کل بدهی شما به جز وام مسکن و جریمه عدم تخلیه‌ی به موقع خوابگاه بخشیده می شود.

     اگر حوادث بیماری صعب العالج و Ts قبل از اتمام تحصیل شما رخ دهد، دو سال به مهلت بازپرداخت شما اضافه می شود.

نکات مربوط به ثبت نام وام دانشجویی 1400

     مبلغ هر وام بسته به نوع ، شرایط و نوع دانشجو(حضوری یا غیر حضوری، شبانه یا روزانه)، نوع دانشگاه ( دولتی، غیر انتفاعی و آزاد) متغیر است. مقطع تحصیلی دانشجو (کاردانی، کارشناشی، کارشناسی ارشد، دکترا)  نیز برای تعیین مبلغ وام بسیار اهمیت دارد، به این صورت که شما هرچه در مقطع پایین تری مشغول به تحصیل باشید، مبلغ وام دانشجویی شما نسبت به مقطع بالاتر کمتر است.

     تمامی دانشگاه ها باید وضعیت هر دانشجویی که وام گرفته را تا قبل از معرفی دانشجو به نظام وظیفه بررسی و در سامانه جامع صندوق ثبت نمایند.

     اگر دانشجوی دانشگاه دولتی از تحصیل انصراف بدهد و قصد ترک دانشگاه را داشته باشد، باید تمام مبلغ وام، کارمزد وام و مبلغ خسارت وارده را به دانشگاه پرداخت کند.

دانشجویان ایرانی که قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارند، باید قبل از خروج به صورت کامل و یکجا تسویه کنند. همچنین دانشجویانی که تبعیت کشورهای دیگر را دارند و در ایران تحصیل میکنند باید قبل از خارج شدن، بدهی خود را تسویه کنند.

نتیجه گیری:

تمامی دانشجویان دانشگاه‌ها می توانند تقاضای انواع وام های دانشجویی کنند و باید مدارک خود در سامانه ی مشخص شده ثبت کنند. همانند تمامی وام ها، برای درخواست وام دانشجویی باید تمامی شرایط ذکر شده را دارا باشید و یکی از موارد مهم این شرایط، داشتن دو ضامن که به طور رسمی از دولت وام میگیرند است. باز پرداخت وام های دانشجویی بسته به نوع دانشگاه متفاوت است و دانشجویان مراکز دولتی می توانند تا ۹ ماه بعد از فارغ التحصیلی اقدام به تسویه کنند.