میرلوحی در گفت و گو با رکنا مطرح کرد،
بحران های اقتصادی و زیست محیطی کشور با برنامه ده ساله حل می شوند/ نباید از رئیسی انتظار معجزه اقتصادی داشت
رکنا: سید محمود میرلوحی وضعیت اقتصادی سیاسی کشور را طی چند سال اخیر تشریح کرد. او با اشاره به موانعی که در راه ایجاد رونق اقتصادی در دولت روحانی ایجاد شد بر انتظار نداشتن از رئیسی برای معجزه اقتصادی در کشور تاکید کرد. میرلوحی گفت: بروز تغییرات مختصر در عرصه های مختلف کشور با عوض شدن رئیس جمهور طبیعی است و مشکلات کشور عمدتاً مربوط به مسائلی است که طی سال های قبل اتفاق افتاده است.
موضوعات اقتصادی و رفع مشکلات اقتصادی در صدر خواسته ها و دغدغه های مردم است. امروز کمتر کسی پیدا می شود که به دلایل تورم اقتصادی در کشور گلایه مند نباشد. بر کسی پوشیده نیست که معضلات اقتصادی مادر بسیاری از آسیب های اجتماعی از قبیل حاشیه نشینی و بیکاری و... است. دکتر محمود میرلوحی در رابطه با وضعیت اقتصادی کنونی کشور ارزیابی خود را ارائه کرد.
به گزارش خبرنگار رکنا، در دو سال گذشته محوریت مطالبات اصلی مردم تامین واکسن و رفع گرانی سرسام آور در کشور بود. کرونا موجی از ورشکستگی را در اقشار و مشاغل مختلف ایجاد کرد. کرونا به همراه مدیریت نامناسب اقتصادی باعث شد تا دهک های مختلف جامف جامعه به سمت محرومیت، فقر و بحران های مالی بروند. شرایطی که هرروز وخیم تر می شود. مطالبه فعلی و اصلی از رئیس دولت سیزدهم رفع گرانی، کاهش تورم است. این درخواست چگونه می تواند عملی شود؟ محمود میرلوحی در این رابطه با رکنا گفت و گو و تحلیل خود را ارائه کرد.
مشکلات معیشتی و اقتصادی مانند فنر باز می گردد
سید محمود میرلوحی، فعال و کارشناس سیاسی در تشریح وضعیت اقتصادی سیاسی کشور و لزوم اقدام سریع و فوری برای بهبود شرایط اقتصادی و معیشتی به خبرنگار رکنا اظهار داشت: در انتخابات 94 جریان اصلاحات، رونق اقتصادی را به عنوان شعار خود انتخاب کرد و در آخرین دوره انتخابات ریاست جمهوری، جریان اصولگرا شعار معیشت را برای خود برگزید. به عبارتی هر دو جریان اهمیت موضوع اقتصاد و معیشت مردم را از سال 94 مطرح کردند. یکی از دلایلی که مردم برای دومین به روحانی رای دادند، برجام و مهار تورم داخلی بود. با این حال عنوان شد که کنترل تورم کافی نیست و باید رونق اقتصادی نیز در کشور ایجاد شود، بنابراین اگر نتوان رونق و چرخش اقتصادی ایجاد کرد، موضوع مشکلات معیشتی و اقتصادی مانند فنر باز می گردد، کمااینکه در دوره قبل ریاست جمهوری این اتفاق رخ داد.
افزایش مشکلات اقتصادی با خروج ترامپ از برجام، کرونا و خشکسالی
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ادامه داد: با خروج ترامپ از برجام و بازگشت تحریم ها، دو حادثه بر مسائل اقتصادی کشور افزوده شد، اولین موضوع شیوع کروناست که اقتصاد و اشتغال همه دنیا را تحت تاثیر قرار داد و دومین موضوع مسئله خشکسالی است که امسال شرایط اقلیمی کشور را به وضعیت خطرناکی نزدیک کرده است. اکنون شاهدیم که در تولیدات کشاورزی، تامین اقلام مواد غذایی و نهاده های دامی فشارهایی را متحمل می شویم. مسائل اقتصادی ایران سیاسی، فنی، بین المللی، داخلی و خارجی است، بنابراین حل و فصل اینگونه مسائل پیچیده و گسترده راه حل های بسیار دقیقی لازم دارد.
رئیسی مشکل برجام را حل کند
میرلوحی در رابطه با برنامه های دولت سیزدهم برای رفع مشکلات معیشتی و اقتصادی و در نتیجه کاهش آسیب های اجتماعی افزود: همه سیاسیون شعار می دهند، در انتخابات 1400 شاهد بودیم که شعارهای رونق اقتصادی، افزایش یارانه ها، تولید مسکن و امثالهم بیان شد. با این حال ضمن عدم ناامیدی نسبت به تغییر وضع کنونی باید شرایطی که در آن قصد تغییر داریم را سنجید و سپس اقدام کرد. به نظر می رسد اگر آقای رئیسی بتواند موضوع برجام را احیا کند تا مسئله تحریم حل شود و البته مناسبات ایران با دنیا و منطقه نیز بهبود پیدا کند، بخش قابل توجهی از مشکلات کشور از طریق سرمایه گذاری های خارجی حل خواهد شد. باید توجه داشت کشوری که جوانان تحصیل کرده اما بیکار دارد، باید برای سرمایه گذاری علمی تلاش کند، در زمینه نفت نیز باید برنامه ریزی داشت و سرمایه گذاری های ایران در نیروگاه ها که مدتی است مختل شده، دوباره راه اندازی شوند.
تولید سالانه یک میلیون مسکن نباید به سرنوشت مسکن مهر تبدیل شود
این فعال سیاسی در مورد برنامه های دولت سیزدهم جهت تولید مسکن و رفع مشکل مسکن در خانواده ها گفت: باید توجه داشت در زمینه تولید سالانه یک میلیون مسکن اگر به درستی انجام نشود، سرنوشتی همچون سرنوشت مسکن مهر که قائله شد پیدا می کند. مسائلی که در مورد مسکن مهر ایجاد شد و یکسری مصالح در نقاط دوردست ریخته شد، مشکلی را حل نکرد و هزینه های زیادی به بار آورد. بهتر است به جای یک اقدام نادرست، به بافت فرسوده شهرها توجه شود. بنابراین بدون سازوکار، تجهیزات و مقدمات نمی توان سالانه این میزان مسکن تولید کرد. با حلوا حلوا کردن دهان شیرین نمی شود و برنامه عملیاتی لازم است.
مناسبات بانکی و بین المللی برای رونق اقتصادی ضروری است
وی ادامه داد: بنا به گفته وزیر نفت اگر قرار باشد 100 میلیارد سرمایه گذاری در عرصه نفت اتفاق بیافتد، لازمه اش یکسری مقدمات است و با منابع موجود و امکانات فعلی قابلیت ظهور ندارد. اگر قرار است 30 هزار مگاوات تولید برق افزایش یابد، نیازمند سرمایه گذاری قابل توجه و بهبود مناسبات بانکی و بین المللی کشور هستیم. اگر قرار است راه آهن و بنادر کشور ما تکمیل شود و از نقل و انتقال بارها بهترین جایگاه را داشته باشیم، باید سرمایه گذاری های جدیدی در عرصه راه، راه آهن و فرودگاه و بنادر داشته باشیم. این موضوعات نیازمند حل مسائل در حوزه برجام، FATF و مناسبات بین المللی با سایر کشورهاست. اکنون شاهدیم که همسایه های ما به ترتیب در افغانستان و آذربایجان و سایر کشورهای منطقه دارای حساسیت ها و مشکلاتی شده اند.
بروز تغییرات مختصر در حوزه های مختلف با تغییر رئیس جمهور طبیعی است
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت در ادامه پیشنهادات اش به دولت سیزدهم برای حل مشکلات اقتصادی گفت: در حال حاضر باید بخش خصوصی فعال تر شود. مسائل داخلی کشور نیازمند تصمیمات شجاعانه و اجماع ملی داخلی است. در حوزه های مختلف اقتصادی نگاه به یارانه، ارز و قیمت گذاری ها نیازمند تصمیمات دقیق است. اکنون دلار مسیر قبلی خود را ادامه می دهد، کسری بودجه سرجای خود است و علاوه بر این گروه ها و اصنافی مانند معلمان نیز بر پیگیری مطالبات شان همچنان تاکید دارند.
نباید از رئیسی انتظار معجزه اقتصادی داشت
محمود میرلوحی در پایان با بیان اینکه مشکلات اقتصادی با نصیحت، توصیه و خواهش رفع نمی شود، افزود: بروز تغییرات مختصر در عرصه های مختلف کشور با عوض شدن رئیس جمهور طبیعی است و مشکلات کشور عمدتاً مربوط به مسائلی است که طی سال های قبل اتفاق افتاده است. اکنون با چالش های چندگانه یعنی موضوع کمبود آب، خشکسالی، آسیب های اجتماعی، حاشیه نشینی و اشتغال روبرو هستیم، این ها مواردی هستند که با برنامه های 10 ساله رفع می شوند. بنابراین نباید انتظار معجزه و تغییرات سریع از آقای رئیسی داشت.
ارسال نظر