مدیرکل امور خیرین و موسسات خیریه سلامت وزارت بهداشت در گفت و گو با رکنا تاکید کرد
صادقی: احداث بیش از 1000 بیمارستان و درمانگاه توسط خیران سلامت در 6 سال گذشته / شاخص مشارکت های اجتماعی ایران پایین تر از سطح جهانی است
رکنا: مدیرکل امور خیرین و موسسات خیریه سلامت وزارت بهداشت گفت: در 6 سال گذشته بیش از هزار بیمارستان و درمانگاه با کمک موسسات خیریه و سمن ها ساخته شده است که همه آنها پروژه های متوسط و بزرگ محسوب می شوند. البته متاسفانه ایران از نظر شاخص مشارکت های اجتماعی از دنیا عقب تر است.
خیران سلامت / خیران سلامت بازوان نظام سلامت هر کشور برای توسعه امکانات بهداشتی و درمان محسوب می شوند. اداره امور خیران سلامت در ایران با اداره کل امور خیران سلامت و موسسات خیریه وزارت بهداشت است. در 6 سال گذشته خیران سلامت بیش از هزار بیمارستان و درمانگاه در سراسر کشور احداث کرده اند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، با وجود بهبود وضعیت مراکز درمانی و افزایش تعداد تخت های بیمارستانی کشور در سال های اخیر، اما هنوز هم بسیاری از مردم حتی در کلانشهرها به دلیل کمبود تعداد درمانگاه های محلی بعضا برای دریافت ساده ترین خدمات از جمله تزریقات با مشکل مواجه می شوند.
همچنین با وجود این که طبق آمار ارائه شده از سوی سازمان بیمه سلامت ایران، حدود 4 هزار روستا دارای مرکز جامع سلامت هستند و حدود 18 هزار روستا نیز خانه بهداشت دارند، اما حدود 15 هزار روستا در ایران فاقد هرگونه مرکز بهداشتی هستند.
در این میان سوال مهم این است که صرف نظر از نقش معاونت های درمان و بهداشت وزارت بهداشت برای توسعه این گونه مراکز، اداره کل امور خیرین و مجمع خیرین سلامت تحت نظر این وزارتخانه برای توسعه درمانگاه های محلی در شهرها و مراکز بهداشتی در روستاها چه اقداماتی را در سال های اخیر انجام داده است؟
این سوال را در نشست خبری مجازی دکتر امیر صادقی، مدیرکل امور خیرین و موسسات خیریه سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با او در میان گذاشتیم و صادقی در پاسخ به رکنا گفت: در حوزه سلامت بیش از 2 هزار تشکل در قالب سمن ها و موسسات خیریه فعالیت می کنند که یکی از موفق ترین این سمن ها، مجمع خیرین سلامت کشور بوده است.
وی افزود: با وجود فعالیت های سمن ها و خود وزارت بهداشت، ما قبول داریم که همچنان مشکلات بسیاری در حوزه سلامت وجود دارد، ولی بار بسیار بزرگی از حل مشکلات حوزه سلامت بر دوش همین موسسات خیریه قرار دارد. در 6 سال گذشته بیش از هزار بیمارستان و درمانگاه با کمک موسسات خیریه و سمن ها ساخته شده است که همه آنها پروژه های متوسط و بزرگ محسوب می شوند و اگر این کمک ها نبود، قطعا مشکلات بیشتری در نظام سلامت کشور وجود داشت.
مدیرکل امور خیرین و موسسات خیریه سلامت وزارت بهداشت تاکید کرد: اگر ما بتوانیم مشوق های بیشتری را برای حضور موسسات خیریه، سمن ها، بنگاه ها و موسسات خصوصی برای سرمایه گذاری خیرخواهانه در حوزه سلامت ارائه کنیم، قطعا مبالغ ورودی مشارکت ها و کمک ها بسیار بیشتر خواهد بود و ما شدیدا تلاش می کنیم که بتوانیم روز به روز مشوق های بهتری را در اختیار سمن ها و شرکت های خصوصی بگذاریم.
صادقی ادامه داد: علمی کردن فعالیت های سمن ها و آموزش روش های ارتباط گیری نوین با خیران به فعالان موسسات خیریه و شناختن روش های جدید جلب مشارکت های اجتماعی حوزه سلامت به سمن ها از جمله کمک گرفتن از افراد شاخص برای جلب مشارکت های مردمی در حوزه سلامت می تواند به فراهم کردن زیرساخت های بهتر برای تشکل های مردم نهاد حوزه سلامت کمک کند.
وی در پایان تصریح کرد: متاسفانه ایران از نظر شاخص مشارکت های اجتماعی از دنیا عقب تر است، زیرا بسیاری از کشورهای دیگر با مردم خود ارتباط مناسبی دارند و کمک های آنها را برای فعالیت های خیریه مربوط به کشور خودشان یا سطح جهان جذب می کنند، ولی ما در ایران باید ساختارهای موسسه خیریه را به نحوی مناسب تر فراهم کنیم تا بتوانیم کمک های خیریه بیشتری را جمع آوری کنیم.
ارسال نظر