درصد ایمنی واکسن سینوفارم
رکنا: درصد ایمنی واکسن سینوفارم چه میزان است؟ با توجه به جهش های کرونایی این واکسن تا چه اندازه می تواند افراد دریافت کننده این واکسن را در برابر کرونا کشنده ، ایمن نگهدارد.

درصد ایمنی واکسن سینوفارم چقدر است؟ درصد ایمنی واکسن سینوفارم در برابر کرونا دلتا چقدر است؟ درصد ایمنی واکسن سینوفارم برای بالای 50 ساله ها و پایین 50 ساله تا چه میزان با هم فرق دارد؟ درصد ایمنی واکسن سینوفارم می تواند مانع ابتلا به کرونای جهش یافته هندی باشد؟ درصد ایمنی واکسن سینوفارم در برابر واکسن های دیگر چه مقدار است ؟ در ادامه به این سوالات پاسخ می دهیم.
به گزارش رکنا ،این واکسن برای افراد بالای ۱۸ سال کاربرد دارد. اگرچه در بروشور واکسن ذکر شده است که برای گروههای بالاتر از ۱۸ سال قابل استفاده است، اما با توجه به محدود بودن حجم نمونه در سالمندان در نتایج کارآزمایی اولیه منتشرشده در ابتدا و تا زمان دریافت اطلاعات تکمیلی، توصیه به استفاده این واکسن در گروه سنی ۱۸ تا ۶۰ سال شده بود. ولی اکنون در همه گروههای سنی بالای ۱۸ سال استفاده میشود.
عوارض جانبی واکسن سینوفارم
در مطالعات بالینی، عوارض شدید با این واکسن گزارش نشده است. شایعترین عارضه، درد در محل تزریق بوده است که بالاتر از ۱۰ درصد گیرندگان واکسن این علایم را نشان دادهاند و در کل بین یک تا ۱۰ درصد از گیرندگان واکسن نیز سایر علایم مانند تب موقت، احساس ضعف، سردرد، اسهال، قرمزی، سفتی، تورم و خارش محل تزریق داشتند. راش جلدی در محل تزریق، تهوع و استفراغ، خارش در محلهای غیر از تزریق، درد عضلانی، درد مفاصل، خواب آلودگی و گیجی از عوارض ناشایع بعد از تزریق واکسن بوده است که حدودا بین یک در هزار تا یک درصد گیرندگان واکسن را شامل شده است.
موارد منع دریافت واکسن سینوفارم
- اشخاصی که سابقه آلرژی به این واکسن و یا هر یک از اجزای تشکیلدهنده آن را دارند؛
- اشخاصی که سابقه واکنشهای افزایش حساسیتی (Hypersensitivity) و یا بیماریهای مزمن شدید دارند؛
- اشخاصی که دچار بیماری حاد متوسط تا شدید با یا بدون تب هستند تا زمان بهبودی ممنوعیت مصرف دارند و
- دوران بارداری و شیردهی
هشدارهای اختصاصی
- تزریق داخل عروقی واکسن اکیدا ممنوع است
- هنگام تزریق واکسن باید داروهای درمان آنافیلاکسی مانند اپینفرین برای درمان واقعه احتمالی در دسترس باشند
- افراد دریافتکننده واکسن باید تا ۳۰ دقیقه بعد از تزریق در دسترس بوده و در مرکز تزریقکننده بمانند.
موارد احتیاط در مصرف
- در صورت وجود اختلالات انعقادی و یا کاهش پلاکتهای خون به دلیل خطر خونریزی محل تزریق، باید احتیاط شود.
- در افراد با ضعف سیستم ایمنی و یا افراد دریافتکننده داروهای تضعیف سیستم ایمنی (مانند بیماران مبتلا به سرطانی که در حال دریافت شیمیدرمانی هستند) ممکن است پاسخ سیستم ایمنی به واکسن کاهش یابد. در این شرایط اگر امکان محافظت فرد با سایر روشهای پیشگیری وجود دارد، میتوان واکسیناسیون را تا پایان دوره مصرف داروها به تعویق انداخت. در افرادی با ضعف مزمن سیستم ایمنی، واکسیناسیون توصیه میشود، گرچه ممکن است پاسخ ایمنی کمتر باشد.
- در موارد صرع کنترلنشده و یا بیماری های عصبی پیشرونده و افرادیکه سابقه ابتلا به «گیلنباره» داشتهاند، حتما نظر پزشک معالج پیش از دریافت واکسن پرسش شود.
- در مورد تداخل دارویی با سایر داروها هنوز مطالعات معتبر انجام نشده است
درصد ایمنی واکسن سینوفارم
بررسی اثربخشی واکسن سینوفارم در برابر واریانتهای کووید-۱۹ نشان داده است که این واکسن در برابر واریانت انگلیس (B.1.1.7) موثر است. در برابر واریانت آفریقای جنوبی (B.1.351) تا حدودی موثر است و این واریانت حدود ۲.۵ تا ۳.۳ برابر مقاومتر از ویروس اصلی نسبت به واکسن است. در خصوص اثربخشی واکسن سینوفارم در برابر واریانت هند (B.1.617) در حال حاضر هیچ شواهدی وجود ندارد که نشان دهند واکسنهای تاییدشده علیه آن موثر نیستند.
پژوهشگران معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و کمیته ساماندهی تحقیقات کووید-۱۹ در گزاره برگ «واکسن سینوفارم» عنوان کردهاند که این واکسن یکی از واکسنهای مصرفی در کشور ایران است و با توجه به تفاوت آن با واکسنهای دیگر از نظر پلتفورم استفادهشده (ویروس غیرفعال)، میتواند منع مصرف کمتری داشته باشد. تعداد زیاد کشورهای مصرفکننده و استفاده زیاد از این واکسن، آن را تبدیل به یکی از واکسنهای پرمصرف در دنیا کرده است. با استناد به اینکه بهترین واکسن در شرایط فعلی، در دسترسترین واکسن کووید-۱۹ است، استفاده از این واکسن توصیه میشود. در نهایت توصیه میشود که در صورت دسترسی به آن و قرار گرفتن در گروههای دارای اولویت واکسن، در استفاده از آن تردید نشود.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
-
فیلم رقص بچه کوچیک وسط خیابون / دوره گردا وایسادن براش آهنگ میزنن!
ارسال نظر