مهدی اسماعیل تبار ؛روانشناس:
ماجرای دانشگاه علوم تحقیقات چه بود؟ / عوامل موثر در بروز این رفتار باید بررسی شود!
رکنا: مهدی اسماعیل تبار، روانشناس مقیم ایران گفت: نقش عوامل روانی در این رفتارها در محیطهای دانشگاهی باید مورد بررسی قرار بگیرد.
به گزارش رکنا،در پی وقوع رفتار نابهنجارانه زن دانشجو در دانشگاه علوم تحقیقات ،بسیاری از فعالین مجازی در واکنش هایی اظهاراتی مطرح کردند . فرضیه های زیادی در این بازه از سوی فعالین مجاز یمطرح شده است،در اظهار نظری یکی از روانشناسان با مطرح کردم عدم تعادل روانی سعی بر برچسب زدن روانی به این دانشجو را داشت .اما باید اعلام کرد چرا بعد از این واقعه اهمیت روانی دانشجویان با توجه به شرایط خاصی که هر یک از آنان می توانند داشته باشند مطرح و مهم شده است.
ماجرای دانشگاه علوم تحقیقات چه بود؟
اما ساعتی پس از این اتفاق نیز سیدامیر محجوب، مدیرکل روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی در توضیح این رویداد گفته «پس از اقدام منافی عفت یکی از دانشجویان دانشگاه علوم تحقیقات، حراست دانشگاه وارد عمل شده و ایشان را به کلانتری تحویل داده است.
انگیزه عمل و دلایل اقدام این دانشجو در دست بررسی است.» او البته از پیگیری بیشتر این ماجرا خبر داده و در صفحه مجازی خود اطلاعات بیشتری را منتشر کرده است: «در کلانتری و با بررسی تیمهای پزشکی مشخص شد که وی تحت فشار روحی شدید و دارای اختلالات روانی بوده است. گفتنی است که ایشان علاوه بر جدایی از همسر سابق خود، مادر دو فرزند نیز بوده است.
امید که با جلوگیری از شایعهپراکنیهای مجازی با آبروی خانواده و آینده فرزندان او بازی نشود.». یکی دیگر از کاربران فضای مجازی هم نوشته «حملهای درکار نبود. خانم آ.د همکلاسی اینجانب رشته ادبیات فرانسه از سلامت روان برخوردار نیست.
پروندههای انضباطی زیادی در دانشگاه داره. بهشدت هم مزاحمت فیزیکی و روانی برای ما و سایر دانشجوها داشت» براساس کسب اطلاع خبرنگار فرهیختگان نیز پس از تحویل به کلانتری توسط عوامل حراست دانشگاه، اکنون در یکی از بیمارستانهای بیماران روانی بستری است.
موقعیت حساس ایران
مهدی اسماعیل تبار روانشناس، با اشاره به وضعیت فعلی کشور و شرایط حساس جنگی میان ایران و اسرائیل، به طرح برخی از مسائل جاری پرداخت و گفت: "اینکه در شرایط کنونی به مسائلی که ممکن است جامعه را به سمت دو قطبی شدن ببرد پرداخته شود، به مثابه یک گل به خودی است."
او معتقد است که در موقعیتهایی که نیاز به انسجام و اتحاد اجتماعی بالاست، باید از طرح موضوعاتی که وفاق ملی را خدشهدار میکند، پرهیز کرد.
برخورد نادرست حراست دانشگاهها با دانشجویان
این روانشناس به اهمیت روانشناسی در برخوردهای انسانی و لزوم سرمایهگذاری دانشگاهها برای تأمین بودجه در این حوزه اشاره کرد و گفت: یکی از مواردی که در این مورد باید به آن توجه کرد، برخورد نادرست حراست دانشگاهها با دانشجویان معترض در تمام سالها بوده است. او این برخوردها را دلیلی بر افزایش تنشها دانست و افزود که حراست باید آموزشهای ویژهای برای تعامل با دانشجویان ببیند.
رد نظریه پرفورمنس
او با رد نظریه پرفورمنس،همچنین به بحثهای پیرامون مفاهیم نمایشی و اجرایی (پرفورمنس) اشاره کرد و گفت:نظریه پرفوذمنس اخیراً از سوی برخی روانشناسان مطرح شده است. به گفته اسماعیلی تبار، پرفورمنس در تئاتر با آنچه که در واقعیت و به عنوان اعتراض انجام میشود، متفاوت است. او این نکته را خاطرنشان کرد که اگر فردی به دلایل واقعی و ناشی از مشکلات و نارضایتی شخصی، دست به رفتارهای اعتراضی بزند، نمیتوان آن را به عنوان یک نمایش قلمداد کرد.
توجه به سابقه روانی افراد
در ادامه، اسماعیل تبار از عدم توجه کافی به سابقه روانی افراد در پروندههای قضایی به عنوان یک موضوع جدی یاد کرد و گفت: نادیدهگرفتن این جنبه میتواند تأثیرات منفی بر روند عدالت و درک رفتار افراد داشته باشد. او معتقد است که بررسی سابقه روانی افراد، به ویژه در رفتارهای ناهنجار و تنشزا، برای فهم دقیق دلایل آنها ضروری است.
این روانشناس همچنین به مسئله اخلاق حرفهای اشاره کرد و از رسانهای شدن برخی پروندههای مرتبط با مشکلات روانی دانشجویان انتقاد کرد. به اعتقاد او، بیان علنی مشکلات روانی و شخصی افراد، بهویژه در مواردی که حساسیت اجتماعی وجود دارد، نهتنها کمکی به حل مسئله نمیکند بلکه میتواند وضعیت روحی فرد را پیچیدهتر و جامعه را بیشتر دو قطبی کند.
تامین بودجه برای آموز ش عمومی
او در پایان به سازمانها و مسئولان توصیه کرد که به جای نادیده گرفتن این گونه مسائل، بودجه و نیروی خود را برای ارتقای سلامت روانی جامعه اختصاص دهند. او خاطرنشان کرد که اگر قرار باشد جامعهای پویا و با ثبات داشته باشیم، باید از طریق بررسی همهجانبه و منصفانه به فهم رفتارهای اجتماعی بپردازیم و در مواقعی که اعتراضات بروز میکند، این مسائل را از طریق حمایتهای روانی و به دور از قضاوتهای سطحی مدیریت کنیم.
ارسال نظر