آیا بیماران قلبی می توانند واکسن کرونا بزنند؟

فریدون نوحی، رئیس انجمن قلب و عروق ایران تاکید کرد که مشکلی برای تزریق واکسن کرونا برای بیماران قلبی وجود ندارد.

 به گزارش رکنا، فریدون نوحی، رئیس انجمن قلب و عروق ایران گفت: بیماران قلبی با خیال آسوده می توانند واکسن کرونا را تزریق کنند و مشکلی برای آن ها ایجاد نمی شود.

وی افزود: بیماران قلبی همانند سایر افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، کلیه و فشار خون دارند، باید سریع تر در برابر کرونا واکسینه شوند، اما در صورت تزریق واکسن کرونا عارضه‌ای حاد در آن‌ها به وجود نخواهد آمد.

 نوحی اظهار داشت: شاید مهمترین عارضه‌ای که بیماران قلبی در مورد تزریق واکسن کرونا نگران آن هستند، خطر بروز لخته خون است که جای نگرانی نیست و مشکلی در این بیماران بوجود نمی‌آید. جهش ویروس کرونا درحال حاضر خطر عارضه‌های قلبی را افزایش داده و تسریع در روند واکسیناسیون به ویژه برای بیماری زمینه‌ای باید مورد توجه قرار گیرد.

 به گفته این پزشک، ویروس کرونا با آسیب به عروق بدن در تمام سیستم‌های حیاتی پخش می‌شود و سیستم ایمنی را فوق فعال می‌کند و مکانیسم ایمنی از طریق خود ایمنی بیش فعال شده و باعث ایجاد التهاب در تمام بافت‌ها می‌شود.

 نوحی تصریح کرد: تزریق این واکسن برای بیماران مبتلا به مشکلات قلبی عروقی ضرورت دارد و الزاما از ابتلا به عفونت کووید ۱۹ پیشگیری نکرده، اما احتمال بیماری شدید، نیاز به بستری شدن در بیمارستان و مرگ را کاهش می‌دهد. این عفونت از روش‌های مختلفی قلب را تحت تاثیر قرار داده که یکی از آن‌ها التهاب مستقیم قلب است.

رئیس انجمن قلب و عروق ایران ادامه داد: افرادی که بیماری قلبی دارند، بیشتر در معرض ابتلا به کرونا هستند و ویروس نیز می‌تواند در کسانی که بیماری قلبی ندارند، بیماری قلبی ایجاد کند، زیرا که التهاب می‌تواند باعث لخته در عضله قلبی شده و نارسایی قلبی به همراه داشته باشد، بنابراین واکسیناسیون این بیماران علیه کرونا ضروری است.

گفتنی است؛ آمار‌ها نشان می‌دهد تاکنون بیش از یک میلیارد و ۸۷۴ میلیون دوز واکسن کرونا در نقاط مختلف جهان تزریق شده (بطور متوسط ۲۴ دوز برای هر ۱۰۰ نفر) و همچنان شکاف عظیمی میان کشور‌های دارا و ندار در این زمینه وجود دارد.

آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

وبگردی