عزا و عروسی آن لاین چند در میاد؟ / کرونا همه چیز را تغییر داد
رکنا: اگر مراسم عروسی و شادمانی دارید برای برگزاری جشن آن لاین و یا خدایی ناکرده برای مراسم عزای یک عزیز ازدست رفته چندمیلیون تومانی برایتان آب می خورد.
به گزارش رکنا، بیش از یک سال است که کرونا زندگی ها را دستخوش تغییر کرده و سبک زندگی مردم را از مدرسه رفتن دانش آموزان تا برگزاری مراسم عروسی، دورهمی و ختم تحت تاثیر قرار داده است. در این روزها که مجدد کرونا شیوع زیادی پیدا کرده و رنگ بسیاری از شهرها قرمز شده باید به این نکته توجه داشت که هرگونه ازدحام جمعیت در یک مکان، خطر ابتلا به ویروس کرونا را افزایش میدهد پس بهتر است به جای رفتن به دورهمی، مراسم ختم، عروسی، تولد و ... آن ها را به صورت آنلاین برگزار کرد تا ضمن این که در شادی و غم ، کنار هم باشیم از مبتلا شدن به کرونا جلوگیری کنیم. امروز می خواهیم برای تان از برخی کسب و کارهایی بنویسیم که به شما کمک می کنند در غم و شادی کنار هم باشید بدون این که دغدغه ابتلا به ویروس کرونا را داشته باشید. پس اگر دوست دارید مراسمی با حضور اعضای فامیل و دوستان تان به صورت آنلاین داشته باشید، این گزارش می تواند به شما برای برگزاری این مراسم آنلاین درباره هزینه، تعداد مهمان، نحوه تعامل و ... اطلاعات خوبی بدهد.
چگونگی پیدا کردن مراکز برگزاری آنلاین
این روزها برگزاری مراسم آنلاین مخصوصا مراسم ختم و عزاداری آنلاین برای عزیزان از دست رفته به یکی از دغدغه های خانواده هایی که عزیزی از دست داده اند تبدیل شده است. اما با یک جست و جوی ساده در اینترنت شما به سایت های زیادی دست پیدا می کنید که در زمینه اجرای مراسم ختم مجازی ،فعالیت دارند. ما هم برای این که در این زمینه اطلاعات بیشتری در اختیار شما قرار دهیم با مدیران تعدادی از این سایت ها گفت و گو کرده ایم که چکیده آن را در زیر می خوانید.
گزینه های مراسم آنلاین
یکی از نکات قابل تاملی که در گفت و گو با مدیران مراکز برگزاری مراسم آنلاین متوجه آن شدیم این بود که آن ها حاضرند مراسم عروسی، تولد، دورهمی و ... را هم به صورت آنلاین برگزار کنند اما بیشتر آن ها تاکنون فقط مراسم ختم برگزار کرده اند. مدیر یکی از این مراکز در تماس تلفنی توضیح داد که مدت زمان برنامه های آنلاین معمولا یک ساعت است. در صورت درخواست مشتری، مداح و سخنران مد نظر آن ها دعوت می شود و هزینه آن جداگانه محاسبه می شود. او درباره دیگر گزینه ها هم گفت: «تصویربرداری همزمان از مزار متوفی، شست وشوی مزار، امکان درج کامنت و استیکر مهمانان برای عرض تسلیت ، امکان اضافه کردن گل آرایی مزار، ارسال متن و لینک دعوت به مهمانان هم در صورت درخواست مشتری می تواند به گزینه ها اضافه شود.» برخی از این مراسم در تالار پذیرایی برگزار می شود و یک خواننده و نوازندگان سازهای نی و دف در آن حضور دارند. به گفته او، خواننده، اشعاری از مولوی و حافظ و تصنیفهایی از خوانندگان مشهور را اجرا میکند. مشخصات متوفی و اسامی صاحبان عزا نیز اعلام میشود. خانواده متوفی میتوانند پیش از موعد اجرای مراسم، عکسها و فیلمهایی را نیز در اختیار این مجموعه قرار دهند که ویدئوهایی را برای پخش آماده کند. خود این تصاویر هم میتوانند به همراه پیامهای تشکر پخش شوند. مراسم مذهبی هم با حضور قاری قرآن، مداح و سخنران برگزار می شود.
برگزاری این مراسم چقدر هزینه دارد؟
قیمت برگزاری مراسم آنلاین بر اساس گزینه های انتخابی قیمت های متفاوتی دارد که می تواند از 100 هزار تا 5 میلیون تومان باشد. یکی از مدیران سایت های برگزاری مراسم آنلاین ختم که مدعی است تا کنون بیش از 400 مراسم آنلاین برگزار کرده به خبرنگار ما می گوید: «خانواده متوفی میتوانند دو نوع خدمت ویژه و استاندارد را دریافت کنند. هزینه مراسم استاندارد 149 هزار تومان است که مهمانان وارد صفحه ای می شوند که در حال پخش صوتی آیه های قرآن، مداحی یا موزیک، دف و نی است. البته اگر برگزارکنندگان بخواهند ارسال پیام برای مهمانان رایگان باشد، 50 هزار تومان به این مبلغ افزوده میشود؛ در غیر این صورت هر فرد برای درج تسلیت، باید 14 هزار تومان پرداخت کند. در مراسم ویژه اما ماجرا فرق دارد و هزینه ها سقف ندارد و می تواند تا هر مقداری بالا برود اما مبلغ عرف خدمات ویژه 5 میلیون تومان است.» او درباره خدمات ویژه می افزاید: «در خدمات ویژه ضمن این که مهمانان می توانند با صاحب مراسم به طور تمام وقت دیدار داشته باشند می توانند در کنار ارسال پیام تسلیت به صورت ویدئوی آنلاین هم پیام تسلیت خود را اعلام کنند. در این خدمات ،مهمانان می توانند شاهد اجرای زنده موسیقی دف و نی باشند البته در مراسم مذهبی به جای موسیقی زنده از قاری، مداح و سخنران استفاده می شود.» این مدیر سایت درباره امکان دعوت از مداح و سخنران مد نظر صاحبان مجلس هم می گوید: «ما برای مداح 500 هزار تومان و برای سخنران هم 500 هزار تومان در نظر گرفته ایم که در صورت اعلام صاحب مجلس این مبالغ کسرمی شود و به جای آن صاحب مجلس ،مبلغ درخواستی فرد مد نظر را به او پرداخت می کند.»
هر مراسم چند مهمان می تواند داشته باشد؟
وقتی از یکی از مدیران این سایت ها درباره تعداد شرکت کنندگان در این مراسم پرسیدیم ،پاسخ داد: «محدودیتی برای تعداد بازدیدکنندگان وجود ندارد و تا کنون مراسمی با بیش از 10 هزار شرکت کننده هم داشته ایم.» او درباره نحوه دسترسی شرکت کنندگان و مهمانان به مراسم هم گفت: «شرکتکنندگان از سه طریق میتوانند مراسم را تماشا کنند؛ اینستاگرام، وب سایت و لینکی کمکی که اگر دو راه اول مشکل پیدا کرد، برنامه از طریق آن پخش میشود.» معمولا این مراسم با کمک سایت هایی مثل اسکای روم، ادوب کانکت، آنک و ... پخش می شود. مهمانان از طریق کلیک روی لینک ویژه هر مراسم، میتوانند به پخش اینستاگرامی یا وبسایتی آن وارد شوند و پیام هم بگذارند.
عروسی ها و شادی های آنلاین
هرچند مراسم ختم آنلاین زودتر جا افتاد و گسترش بیشتری پیدا کرد اما مدتی است برخی عقد و عروسی خود را نیز مجازی برگزار میکنند. برخی کاربران توئیتر نیز به برگزاری جشن آنلاین یا دعوت شدن برای حضور در چنین مراسمی اشاره کردهاند. برای مثال کاربری نوشته است: «صبح برای عموم آنلاین عروسی گرفتیم و نگم براتون از دیدارهایی که از سراسر دنیا تازه شد.» فرد دیگری توئیت کرده که «امشب راس ساعت ۹ به یک عروسی آنلاین دعوت شدم. خدایا این چه مدل سبک زندگیه که ما پیدا کردیم.» کاربری هم نوشته است: «امروز به یک مراسم جشن عقد آنلاین دعوت شدیم، عروس و داماد یه پیج اینستاگرام ساختن و همه فامیل رو دعوت کردن که تو یک روز و ساعت مشخص به صورت آنلاین در مراسم عقدشون شرکت کنند. بهنظرم یکی از قشنگترین کارهاییه که میشه تو این زمان انجام داد.» فردی نیز توئیت کرده که «تجربه دعوت شدن برای مراسم عروسی آنلاین و مجازی رو نداشتم که به لطف کرونا آخر هفته تجربه میکنم.»
جدای آن چه نوشتیم در اینستاگرام نیز صفحههایی هستند که تولد مجازی برگزار میکنند. برخی سایتها هم امکان ارائه کارت دعوت عروسی به صورت دیجیتال را فراهم کردهاند و دعوت شوندگان هم میتوانند به آن ها پاسخ دهند. از این نوع کارت های دیجیتال هم رایگانش موجود است و هم نوع پولی آن البته کارت های پولی خدمات کاملتری را ارائه میکنند؛ از جمله امکان پخش عکس و ویدیوی همراه با کارت دعوت دیجیتال.البته پلتفرمهایی هستند که افراد میتوانند با استفاده از آن ها به شخصه مراسم خود را با حضور مهمانان مجازی برگزار کنند. برخی مثل اینستاگرام، یوتیوب، آپارات در قالب پخش زنده و ارسال پیام و برخی هم تعاملیتر؛ مانند اسکایپ، زوم و ...
مراسم رایگان در گوشی
علاوه بر آن چه خواندید شما می توانید در این روزها خودتان هم با استفاده از اپلیکیشن هایی که روی گوشی تان دارید ،اقدام به برگزاری یک دورهمی آنلاین و خانواده را دورهم جمع کنید. برای این کار می توانید از امکانات واتس اپ استفاده کنید که همزمان می تواند هشت نفر را به صورت آنلاین نشان دهد. البته نرم افزارهای دیگری هم مثل duo وجود دارد که تعداد افراد آنلاین بیشتری می توانند همزمان حضور داشته باشند. اما بهتر است از قبل ،یک مدیر برای مدیریت افراد آنلاین در نظر بگیرید که از همهمه در آنلاین جلوگیری کند و خاطره خوبی از دورهمی های آنلاین برای تان به یادگار بماند.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر