اجرای فاز دوم طرح شهید سلیمانی با هدف صفر شدن تلفات کرونا

حمید سوری افزود: در فاز یک طرح بیماریابی شهید حاج قاسم سلیمانی هدف این بود که بار بیماری را به حداقل برسانیم. این کار با بیماریابی خانه به خانه انجام شد و نتایج بسیار خوبی هم داشت و باعث شد تا حد زیادی موارد بروز بیماری کووید۱۹ در کشور کاهش یابد.

وی ادامه داد: در فاز دوم این طرح که از ابتدای سال ۱۴۰۰ شروع می شود. هدف گذاری این است که به صفر مورد مرگ ناشی از کرونا در کشور برسیم و یک چشم انداز صفر مورد مرگ در بیماری کووید۱۹ در کشور برای فاز دوم این طرح پیش بینی شده است.

رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی کرونا گفت: اقداماتی که برای رسیدن به این هدف در کشور انجام می شود شامل مراقبت فعال از افراد مبتلا و مشکوک و تحت پوشش قرار دادن همه این افراد و نزدیکان آنها، محافظت کامل از افراد پر خطر و مراقبت در خانه به همراه اقدامات شدید مراقبتی، حفاظتی و نظارتی به همراه انجام اقدامات سلبی در کانون های طغیان اپیدمی است.

قرنطینه شهرهای قرمز

وی درباره اقدامات سلبی طرح شهید سلیمانی توضیح داد: اقدامات سلبی این است که در شهرهای قرمز یا جاهایی که بیماری کووید۱۹ طغیان پیدا می کند، شهر و منطقه قرنطینه و رفت و آمدها به شدت محدود می شود تا از انتشار بیماری به بقیه نقاط کشور و مناطق اطراف جلوگیری شود.

سوری در پاسخ به پرسش ایرنا درباره میزان استفاده از هتل ها و اقامتگاهها برای قرنطینه افراد مبتلا و مشکوک به کرونا گفت: حدود ۳۰۰ هتل و اقامتگاه سلامت برای قرنطینه افرادی که مبتلا بودند اما محیط منزل آنها قابلیت کافی برای دوره بیماری آنها نداشت را تدارک دیده ایم اما تاکنون به علت کاهش بار بیماری چندان نیازی به استفاده از آنها احساس نشده است و به مرور زمان تعداد مبتلایان و افرادی که به نوع شدید این بیماری مبتلا شده اند کمتر شده است.

وی افزود: یک علت این کاهش این است که با غربالگری افراد مشکوک، بیماریابی فعال و زودرس را در کشور اجرا کردیم. افراد مبتلا در مراحل اولیه بیماری شناسایی می شوند و به این ترتیب این افراد وارد فاز شدید بیماری نمی شوند که نیاز به بستری داشته باشند و با مراقبت در منزل بهبود پیدا می کنند.

رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی کرونا درباره روند ورود مبتلایان کرونا به بیمارستان ها گفت: آمارهای کشوری نشان می دهد تعداد مبتلایان به کرونا به شدت کم شده است. آمار روزانه ۶ هزار مبتلا به حدود ۵۰۰ مبتلا در روز رسیده بنابراین ورودی بیمارستانها کم شده و حتی برخی بیمارستانها در مواردی بخش های کووید۱۹ را تعطیل کرده اند به همین علت ممکن است در مواردی، به علت تعطیل شدن بخش کرونای یک بیمارستان در بیمارستان دیگر تعداد بیشتری بیمار کووید۱۹ مراجعه کرده باشد که به هیچوجه به معنای افزایش موارد بیماری و روند صعودی بیماری در کشور نیست.

به گزارش ایرنا، طرح شهید حاج قاسم سلیمانی با همکاری مشترک وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان بسیج مستضعفین همزمان با دوم آذر ماه و آغازین روز از هفته بسیج در سراسر کشور به اجرا درآمده است.

در این طرح بسیجیان ‌و کارشناسان حوزه بهداشت با مراجعه به افراد نیازمند و تأمین نیازهای اولیه آنها، به اجرای بهینه پروژه قرنطینه معکوس یاری می دهند.

اطلاع رسانی به موقع و تشخیص مخاطرات در فوریت ها می تواند جان انسانهای در معرض خطر را در شرایط اضطراری به شرط اعمال مداخلات موثر، سریع و هماهنگ نجات بخشد.

در این زمینه بهترین و موثرترین راه جلب مشارکت اجتماعی از طریق بهره گیری از کمک نیروهای بسیج و داوطلب مردمی و سازماندهی محله محور مردم است.

این مشارکت محله محور باید بگونه ای طراحی شود که ضمن جلب اعتماد مردم، اهداف و فعالیتها توسط گروههای مردمی نیز به تحقق برسد. در این راه اطلاعات مرتبط با پیشگیری و مقابله با مخاطرات باید به روشی مورد قبول و منطبق بر فرهنگ و توانایی مردم محله به آنان ارائه شود.

موضوعی که مقام معظم رهبری هم بر آن تاکید و یادآور می شوند: بهره گیری از کمک نیروهای بسیج و داوطلب مردمی، کمک بزرگی به رهایی کشور از این عارضه (ویروس کرونا) همه گیر خواهد کرد.

بر همین اساس، طرح «هر خانه یک پایگاه سلامت» از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با محتوای مدیریت و کنترل اپیدمی کووید ۱۹ و برای جلب مشارکت مردم از طریق انتخاب یک سفیر سلامت برای هر خانوار و یک رابط سلامت محله برای هر ۴۰ سفیر خانوار با محوریت بسیج امکانات محله و در جهت بهبود وضعیت اجتماعی (از جمله سلامت)، اقتصادی و فرهنگی جامعه مطرح شد تا با مشارکت مردم و نهادهای مردم محور، محلات از محرومیت خارج شود.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.