اهداف اجرای بسته تحولی خوانا در آموزش و پرورش
رکنا: هدف اجرای بسته تحولی خوانا ایجاد مهارتهای زبانی و نوشتاری همراه با سه مهارت اساس زندگی شامل ادب، مسئولیتپذیری و جرأت ورزی است
به گزارش رکنا ، معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش در نشست خبری در خصوص اجرای بسته تحولی خوانا گفت: هدف اجرای بسته تحولی خوانا ایجاد مهارتهای زبانی و نوشتاری همراه با سه مهارت اساس زندگی شامل ادب، مسئولیتپذیری و جرأت ورزی در دانش آموزان است.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش، رضوان حکیم زاده در نشست خبری که بهصورت ویدئو کنفرانس و با حضورمجازیاصحاب رسانه برگزار شد، در خصوص بسته تحولی طرح خوانا اظهار کرد: چالش اساسی بسیاری از دانش آموزان در دوره ابتدایی، ضعف آنها در مهارتهای خواندن، درک مطلب و مهارتهای زبانی است و این موضوع باعث شد تا بر اساس سند تحول بنیادین، تصمیم به اجرای بسته تحولی خوانا بگیریم.
حکیم زاده افزود: علیرغم تلاشهای انجامشده و روند رو به رشد در آموزش ابتدایی، نتایج آزمونهای پرلز نشان میدهد، دانش آموزان در این آزمونها، همچنان از میانگین جهانی عقبتر هستند. بر اساس این نتایج و با توجه به حساسیت دوره ابتدایی در فراگیری مهارت زبانی، دربستههای تحولی خوانا چهار مهارت خواندن، نوشتن، صحبت کردن و گوش کردن را در ترکیب با سه مهارت اساسی ادب، مسئولیتپذیری و جرات ورزی در 5 درصد از مدارس استانهای سراسر کشور بهصورت آزمایشی اجرا کردیم و درنهایت پس از به دست آوردن نتایج اولیه، اجرای آن را به تمام مدارس کشور تعمیم دادیم.
معاون آموزش ابتداییوزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه هدف اجرای بسته تحولی خوانا ایجاد مهارتهای زبانی است، تصریح کرد: در حال حاضر دانشآموزان روخوانی و نوشتن را میتوانند انجام دهند، اما مهارت استفاده از کلمات را بهخوبی نیاموختهاند و در بیان درخواستهای خود و درک مطلب و فهم آن مشکلدارند که این نقص را در بسیاری از فارغالتحصیلان هم مشاهده میکنیم.
وی ادامه داد: مهارت صحبت کردن و گوش کردن دو مهارت اساسی برای برقراری ارتباط و مکالمه و فراهم کردن بستر گفتگوی سازنده بین افراد جامعه است و در سالهای گذشته تمرکز نظام آموزشی بیشتر در پایههای اول تا سوم دوره ابتدایی و روی دانش آموزان برتر این پایهها بوده است و فرصت استفاده از ابزار زبان برای مشارکت فعال، ابراز وجود، اعتمادبهنفس و اظهارنظر در خصوص خواستهها و به طبع آن زندگی اجتماعی را برای تعداد زیادی از دانش آموزان فراهم نکرده بودیم.
حکیم زاده با اشاره به ایجاد فرصت مشارکت فعال برای همه دانش آموزان در بسته تحولی خوانا بیان کرد: در بسته تحولی خوانا در کنار دو مهارت نوشتن و خواندن، بر مهارتهای گوش کردن و صحبت کردن تمرکز وجود دارد و این مهارتها را بهصورت تلفیقی با مهارتهای زندگی شامل ادب، مسئولیتپذیری و جرأت ورزی، پیش میبریم تا دانش آموزان بتوانند با تقویت این مهارتها برای خود و زندگی اجتماعی مفید باشند و نقش مؤثرتری را ایفا کنند.
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش گفت: در این بستهها بیشترین تمرکز مهارت زندگی، بر مهارت جرات ورزی است. این مهارت بر اساس تائید سازمان بهداشت جهانی در سطح مهارتهایی است که کودکان و نوجوانان را از بسیاری از آسیبهای جهانی دور میکند و در کنار مهارت ابراز وجود و اعتمادبهنفس که از طریق صحبت کردن به دست میآید میتواند نتایج خوبی داشته باشد.
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر