در گفت و گو با رکنا مطرح شد،
حق شناس : افراد خاص ملک های جماران را ارزان خریدند
اجتماعی رکنا: محمود صادقی، نماینده سابق مردم تهران در مجلس از فشارهای دولت بر شهردار تهران جهت اجرای لغو محدودیت ارتفاع جماران خبر داده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، او در توئیتر خود از حذف پیروز حناچی از هیئت دولت و اعمال فشار برای اجرای لغو محدودیت ارتفاع جماران خبر داده است. بخشی از منطقه جماران به دلیل وجود حسینیه امام خمینی (ره) ثبت تاریخی شده و طبق قانون خانه های آن اجازه ساخت بیش از دو طبقه را ندارد. اما ابتدای سال نهاد ریاست جمهوری در این منطقه به ساخت و ساز ساختمانی بیش از دو طبقه اقدام کرد. شهرداری در این مورد مماشات نکرده و به سرعت طبقات خلاف این ساختمان را تخریب کرد و اجازه ساخت آن را نداد. این اقدام قانونی شهرداری باعث شد شهردار تهران از هیئت دولت حذف شود و به گفته برخی از اعضای شورای شهر اعمال فشار بر وزیران و حناچی افزایش یافت تا این ساختمان با 4 طبقه ساخته شود و حالا با همین اعمال فشار بر وزیران عضو شورای عالی شهرسازی و معماری مجبور به امضای لغو محدودیت ارتفاع جماران شده اند و این لغو به صورت محرمانه به شهردار ابلاغ شده تا اجرای آن را در دستور کار شهرداری قرار دهد. رحمت الله حافظی، عضو سابق شورای شهر تهران نیز درباره این موضوع توئیت کرده و نوشته است؛ "شورای عالی شهرسازی و معماری درصدد تخریب جماران است. نماینده مجلس در این شورا چه کند؟" و از شهردار و رئیس جمهوری درخواست کرده که پاسخگوی مردم باشند.
فساد خوره ای که به جان کشور افتاده است
از سوی دیگر 9نفر از اعضای شورای شهر تهران به شهردار تهران برای تن ندادن به لغو محدودیت ارتفاع جماران تذکر دادند. محمدجواد حق شناس، رئیس کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای شهر تهران در گفتگو با خبرنگار اجتماعی در این باره گفت: ما باید تشکر کنیم که در این روزهای سخت صداهای متفاوت ضد فساد را می بینیم که در کنار شورای شهر تهران قرار گرفته اند و فارغ از نگاه سیاسی آنها، به نظر می رسد مسئله اصلی رو در رویی و مبارزه با فساد سیستماتیکی است که مانند خوره به جان مملکت افتاده و ریشه های کشور، مردم و انقلاب را کاملا نشانه گرفته است و مقدمه ای است برای این که درخت تناور انقلاب و میهن را به فروپاشی بکشاند. جای خوشبختی است که چهره هایی مانند محمود صادقی، رحمت الله حافظی و حسین راغفر در این مورد واکنش نشان داده اند.
وی افزود: همچنان محور تلاش خود را برای سالم سازی و ایمن سازی جامعه، نظام اداری - حاکمیتی و بحث مبارزه با رانت و فساد قرار می دهیم. قانون در صدر است و عبور از خطوط قانونی و عدالت برای همه بد است اما برای مسئولان بدتر و غیرقابل گذشت است.
چرا شهردار دیگر به جلسات دولت دعوت نمی شود؟
رئیس کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای شهر تهران گفت: اگر حقوق شهر توسط هر جریان یا هر صاحب قدرتی بخواهد مورد تعرض قرار گیرد باید ایستادگی و تعامل کنیم و اجازه ندهیم حقوق شهر و شهروندان اینگونه به بازی گرفته شود. اعتراضی که اعضای شورای شهر تهران داشتند کاملا روشن است. راجع به جماران که توسط نهاد ریاست جمهوری پیگیری شد که ساخت و ساز خودشان را داشته باشند. در این ساختمان باید رعایت قاعده می شد. ساخت و ساز با چند هزار زیر بنا بدون گرفتن پروانه شروع شد که قابل تامل بود. حتی براساس معیارهای جماران نیز گذشت کردند و طبقات اضافه را هم ساختند. با این رویکرد دستور رسیدگی به تخلفات صادر و بخشی از بنای اضافه تخریب شد. متاسفانه بعد از تخریب مود اعتراض مقامات نهاد ریاست جمهوری شده و این دلخوری ها گسترش پیدا کرد و کار به جایی رسید که حتی شهردار شهر 10میلیونی تهران را هم به جلسات دولت دعوت نکردند. در سه سال گذشته شاهد حضور مداوم محمدعلی نجفی، محمدعلی افشانی و پیروز حناچی شهرداران تهران در هیئت دولت بودیم. سوال ما این است که چه اتفاقی افتاده که شهردار تهران را به جلسات هیئت دولت دعوت نمی کنند؟ از همان روز تخریب این دعوت صورت نگرفت. وقتی فردی می گوید من سرهنگ نیستم حقوقدانم. چه رفتار حقوقی اتفاق افتاده است؟ با پیگیری های شما شهردار در جلسات دولت شرکت کرده است و به چه نقطه ای رسیده ایم که دیگر شهردار دعوت نمی شود؟ آیا تخلف در یک ملک یا شهرداری با فشار و پیگیری های شورای شهر جلوی این تخلف را گرفته دلیل دعوت نشدن شهردار است؟
امضای وزرا به جای معاونانشان در مصوبه شورای عالی شهرسازی
محمدجواد حق شناس در پاسخ به این سوال که آیا شهردار تهران تهدید شده یا تحت فشار قرار گرفته است؟ گفت: بعد از ایستادگی شورای شهر تهران دولت اقدام به پاک کردن صورت جلسه کرد. محله جماران به دلیل وجود حسینیه جماران و تاریخ انقلاب براساس مصوبه قبلی مجلس و دولت جزو طرح های حفاظت شده است. دولت تصمیم گرفت این منطقه را از طرح تاریخی خارج کند و باید شورای عالی شهرسازی از شمول طرح تاریخی خارج کند. شورای عالی شهرسازی حاضر نبود در روال عادی تن به این خواسته بدهد چون نگاه کارشناسی داشتند. اما اتفاق عجیب این بود که مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری با امضای وزرا بود. در گذشته مصوبات آن با امضای معاونان وزرا بود. در همان مصوبه قید شد که ارتفاع جماران از دو طبقه به چهارطبقه افزایش یابد. ما عقب نشینی نهادهایی که در خصوص میراث فرهنگی شهر حساس بودند را شاهد بودیم. محله به جز حسینیه مشمول حریم نمی شود. این مصوبه براساس یک نامه محرمانه به شهردار تهران ابلاغ می شود. این ابلاغ محرمانه محل تامل است و فشاری بر شهردار تهران. پیگیری هایی که کردند مسلم است که انتظار دوستان این است که شهردار پایتخت این ابلاغیه را اجرایی کند و پیگیر این ابلاغ محرمانه هستند برای ملک خاص.
خروج جماران از فهرست محله های تاریخی توسط دولت
وی افزود: بنیاد آثار امام (ره) به این تغییر رفتار معترض است. میلیون ها ایرانی از این محل خاطره دارند. آن محور و محله تاریخی است و باید ثبت شود. این قاعده محدودیت ارتفاع مختص جماران نیست و دهها نقطه در تهران توسط وزارت میراث فرهنگی محلات تاریخی محسوب شده و محدودیت ارتفاعی دارند. برای برداشتن محدودیت ارتفاعی جماران باید این محله را از لیست نقاط تاریخی خارج کنند و اعلام کنند ارزش تاریخی ندارد. جماران در 10ساله اول انقلاب مهم ترین مرکز اداره کشور بوده و در دنیا شناخته شده است. آیا برای دولت می ارزد که با وجود حسینیه این محله را از فهرست تاریخی بودن خارج کنند تا برای 20 ملک اجازه ساخت ارتفاع بگیرند؟ طی مصوبه اعلام شده که ساختمان ها در جماران 4طبقه قابل ساخت است. یعنی حریم تاریخی محله از بین می رود.
افراد خاص پشت پرده ملک های جماران
محمدجواد حق شناس در پاسخ به این سوال که چرا نباید ساکنان این منطقه ساختمان هایشان را نوسازی و در 4 طبقه بسازنند؟ گفت: این موضوع بازخوردها و منافع اقتصادی دارد برای صاحبان املاک. جالب این است که افرادی (که ساکن جماران نیستند) قبل از این مصوبه در این منطقه ملک خریده اند و امروز این عده از این تصمیم منتفع می شوند. البته باید ببینیم این افراد چه کسانی هستند؟ افرادی که به خاطر محدودیت ملک خریده اند و اما با این مصوبه سودهای چند ده میلیاردی نسیب شان خواهد شد. آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر