واکسن کرونا در کشورهای عربی چگونه توزیع می‌شود

به گزارش رکنا، بحرین یکی از کشورهای عربی جنوب خلیج فارس است که اعلام کرده واکسن کرونا را رایگان برای استفاده و ایمن‌سازی همه شهروندان و افراد مقیم این کشور توزیع خواهد کرد.

بر اساس گزارش خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، دولت بحرین قصد دارد همه افراد ۱۸ ساله و بالاتر را از طریق ۲۷ موسسه بهداشتی، علیه کرونا مایه‌کوبی کند و امیدوار است رورانه ۱۰ هزار نفر از ساکنان این کشور واکسینه شوند.

منامه هفته پیش اعلام کرد که بحرین دومین کشور جهان پس از انگلیس است که مجوز اضطراری استفاده از واکسن «فایزر» (Pfizer) را صادر کرده است.

در ریاض اوایل پنجشنبه گذشته، سازمان غذا و داروی عربستان سعودی اعلام کرد که واکسن فایزر را تأیید کرده است، بنابراین مقام‌های این کشور می‌توانند این واکسن را وارد و استفاده کنند.

عربستان اعلام کرد که مجوز موافقت در این کشور بر اساس اطلاعات و داده‌های ارائه شده از سوی شرکت فایزر صادر شده که می‌گوید تأثیر واکسن به ۹۵ درصد رسیده است.

در این میان گرمای هوا در خاورمیانه چالش بزرگی است که فایزر با آن روبه رو است، زیرا واکسن تولیدی این شرکت نیاز به ذخیره‌سازی و حمل و نقل در دمای بسیار پایین، حدود منفی ۷۰ درجه سانتیگراد دارد.

وزارت بهداشت سعودی قرار است به زودی برنامه توزیع رایگان واکسن فایزر را برای ۳۴ میلیون نفر جمعیت این کشور اعلام کند.

مقام‌های بهداشتی مصر نیز اعلام کردند که این کشور روز پنجشنبه نخستین محموله واکسن چینی کرونا «سینوفارم» (Sinopharm) را دریافت کرده است.

این محموله از طریق امارات متحده عربی که مرحله سوم آزمایش‌های بالینی این واکسن را انجام داده، وارد فرودگاه قاهره شده است.

وزارت بهداشت امارات متحده عربی این هفته با اشاره به تجزیه و تحلیل میان دوره‌ای مرحله نهایی آزمایش‌های بالینی واکسن سینوفارم اعلام کرد که این واکسن ۸۶ درصد اثرگذاری دارد.

مقامات بهداشتی مصر اعلام کردند که کادر پزشکی و افراد دارای بیماری‌های مزمن در اولویت قرار خواهند داشت.

«اسامه هیکل» وزیر اطلاع‌رسانی مصر دیروز تأیید کرد که «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهوری این کشور برای توزیع رایگان واکسن کرونا موافقت کرده است و در این میان نخستین تزریق این واکسن به گروه‌های آسیب‌پذیر و در معرض خطر مانند پزشکان تعلق خواهد گرفت.

در امارات نیز، مقامات اعلام کردند که واکسن چینی سینوفارم به صورت رسمی ثبت شده و تاکید کردند که نتایج اولیه حاکی از تاثیر ۸۶ درصدی این واکسن است.

از سوی دیگر وزارت بهداشت اردن نیز اعلام که امیدوار است واکسن کرونا را در فصل اول سال میلادی جدید دریافت و بین ۲۰ تا ۲۵ درصد از شهروندان این کشور که بیش از ۱۰ میلیون نفر هستند، مایه‌کوبی شوند.

مراکش و الجزائر نیز از دیگر کشورهای عربی به شمار می‌روند که واکسن کرونا را به صورت رایگان در اختیار همه شهروندان خود قرار می‌دهند.

لبنان هم چند روز پیش اعلام کرد که نزدیک به ۲ میلیون واکسن ویروس شرکت فایزر را پیش خرید کرده است و احتمال می‌دهد، در فصل اول سال میلادی جدید آن را وارد کشور کند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.