یادگیری سواد ارتباطی باید از مدارس آغاز شود
رکنا: توافقنامه همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به امضا رسید.
به گزارش رکنا، دکتر ابتکار با اشاره به این توافق نامه که سومین مورد است که در دولت دوازدهم با وزارت علوم منعقد میشود، اظهار داشت: ارزیابیها نشان میدهد که نتایج اجرای مفاد این تفاهمنامهها در سطح جامعه، ارزشمند و تأثیرگذار بوده و اثربخشی مناسبی داشته است.
آیین امضای توافقنامه معاونت امور بانوان و خانواده ریاست جمهوری با وزارت علوم تحقیقات و فناوری با حضور دکتر معصومه ابتکار، دکتر منصور غلامی، دکتر غلامرضاغفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و دکتر فائزه رحمانی، مشاوروزیرعلوم درامور بانوان و خانواده و همچنین حضور مجازی مشاوران بانوان و خانواده دانشگاههای سراسر کشور به صورت مجازی در سالن شهدای جهاد علمی این وزارت برگزار شد.
در این مراسم معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه جهتگیری ما در دولت دوازدهم، تحقق سیاستهای کلی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری در حوزه خانواده و برنامه ششم توسعه در خصوص تحکیم خانواده است، افزود: در این راستا شاخصهای عدالت جنسیتی با حضور ریاست جمهوری تدوین، تصویب و ابلاغ شد.
وی با اظهار امیدواری از اینکه پایشهای عملی برخی از این شاخصها را که در ارتباط با وزارت علوم است، مشخص شوند، گفت: هم اکنون در حال تدوین شاخصهای دانشگاههای دوستدار خانواده هستیم تا پس از اینکه شاخصهای عدالت جنسیتی و تحکیم خانواده را اجرا کردیم، این مبحث جدید را هم اجرایی کنیم.
توجه بیشتر به مهارت های مثبت
دکتر ابتکار افزود: محور مهم ما برای فعالیت تشکلهای دانشجویی و فرهنگی، بحث مهارتهای ارتباطی و خانواده و مخصوصاً ارتباط بین نسلی است که البته این یادگیری سواد ارتباطی باید از مدارس آغاز شودتا یاد بگیریم چگونه صحبت کرده و ارتباط برقرار کنیم.
وی با بیان اینکه مهارتهای مثبت زندگی هم برای دانشجویان تدوین شده است، گفت: انتقال تجربه و گفتوگوی بین نسلی برای دانشجویان به عنوان سفیران فرهنگی در نظر گرفته شده که حاصل آن ترویج مهارتهای رفتاری و مهارتهای زندگی است و از این جهت مهم است که درخصوص این مهارتها در ارتباط با جوانان باید بیشتر اهمیت داده شود زیرا امروزه به این مهارتهای مثبت در جهان توجه بیشتری میشود.
دکتر ابتکار با بیان اینکه طرح کمند و ارتباط دانشجویان دختر با مبحث اقتصاد، کار، با فناوریهای نو و ایدههای خلاقانه همراه بود، افزود: در این راستا سعی کردیم الگوهای مناسب ارائه دهیم تا این طرح با همت و مشارکت دانشگاهها و دستگاههای اجرایی هر استان نتایج آن در همه نقاط کشور فراگیر شود.
معاون رئیس جمهوری در امور بانوان و خانواده با بیان اینکه در تلاش هستیم طرح کمند را با کمک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با فعالیتهای استارتاپپی هماهنگ کنیم، گفت: درخصوص جایزه زن در علم نیز فراخوان انجام شده و ان شاالله امسال هم بتوانیم این جشنواره را به بهترین نحو و با گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم مریم میرزاخانی اجرا کنیم.
وی همچنین به حضور بانوان در بخشهای مدیریتی آموزش عالی کشور تاکید کرد.
دانشجویان الگوی خانواده سالم
دکتر منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در آیین امضای توافقنامه با معاونت امور بانوان و خانواده ریاست جمهوری اعلام کرد: با توجه به حضور چند ساله دانشجویان در دانشگاهها لازم است الگوی خانواده سالم برای آنان، بویژه برای دختران دانشجو تشریح و تبیین شود تا آگاهی و اطلاعات این عزیزان در این خصوص افزایش یابد و همچنین از نگرانیهایشان در این بابت کاسته شود.
دکتر غلامی با تشکر از مشاوران امور بانوان و خانواده دانشگاهها که اغلب با توجه به عدم وجود ساختارهای اداری خاص، با اراده خاصی فعالیت میکنند، اظهار داشت: بخش عمدهای از جامعه دانشگاهی را بانوان تشکیل میدهند که قریب ۵۰ درصد دانشجویان، ۳۰ درصد اعضای هییت علمی و نزدیک به ۵۰ تا ۶۰ درصد کارمندان دانشگاهها و مراکز پژوهشی را شامل میشوند.
وزیر علوم با تاکید بر لزوم آموزش در بحثهای مختلف مربوط به بانوان همچون مبحث خانواده افزود: علاوه بر لزوم آموزش و هماندیشی در مباحث مربوط به بانوان، در مواردی هم برای گسترش و پیشرفت این موارد، باید حمایتهایی صورت گیرد. البته میتوان از حاصل همین هم اندیشیها، برنامههای مناسبی تهیه و تدوین کرد و به مسئولان و مجریان امر ارائه داد که در این راستا معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و مشاوران امور بانوان در دانشگاهها میتوانند با همفکری و همافزایی یکدیگر برنامههای مفیدی تنظیم کنند.
انگیزه دانشجویان دختر برای فعالیت های اجمتماعی
وی با بیان اینکه در محیطهای دانشگاهی معمولاً دانشجویان دختر انگیزههای بیشتری برای حضور و فعالیت در مباحث احتماعی و فرهنگی دارند، گفت: موارد تفاهمنامههای قبلی با معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به خوبی انجام گرفته و امیدواریم مفاد این تفاهمنامه هم بهتر از گذشته به انجام رسد.
وزیر علوم اظهار امیدواری کرد جهت توانمندسازی دانشجویان دختر در حوزههای فناوری و استارتاپی و تأسیس شرکتهای دانشبنیان توسط بانوان دانشآموخته، با کمک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بتوانیم حضور بیشتر بانوان فرهیخته و دانشآموخته را در این موارد بیش از پیش گسترش دهیم.
همچنین در این آئین مشاور وزیر علوم در امور بانوان گزارشی از عملکرد وزارت علوم در ارتقای حضور و فعالیت بانوان در بخشهای مختلف آموزش عالی کشور ارائه کرد.
در پایان این آئین، توافقنامه همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با معاونت اموربانوان و خانواده ریاست جمهوری به امضا رسید.
این توافق نامه با هدف افزایش سهم زنان در تحقق برنامههای توسعه، ارتقای توان مدیریتی، استفاده از سرمایههای اجتماعی زنان و توسعه ظرفیتهای ملی درقالب ۴ طرح و سه محور باعنوان ۱- حمایت از برنامههای آموزشی و طرحهای فرهنگی، * توانمندسازی سفیران فرهنگی دانشگاههای کشور (دانشگاه علامه طباطبایی، ایلام، فردوسی مشهد، سیستان و بلوچستان، مازندران)، ۲- برگزاری نشستها و نمایشگاهها و روز ملی خانواده* جایزه زن و علم- دانشگاه تربیت مدرس* توانمندسازی دانشجویان دختر در زمینه نمایشگاه مد و لباس و صنایع دستی- دانشگاه شهید چمران و ۳- ارتقای مهارتهای عملی زنان* رویداد کمند (کار، مهارت و نواوری دختران) (بین المللی امام خمینی-مازندران- شیراز- صنعتی امیرکبیر-محقق اردبیلی) تنظیم شده است.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر