دفاتر ازدواج، صلاحیت برگزاری مراسم ندارند

به گزارش رکنا ، گزارش‌ها حاکی از این است که علیرغم شیوع گسترده ویروس کرونا و اوج گرفتن آمار فوتی‌ها و همچنین تعطیلی چند ماهه تالارها به دلیل گسترش این ویروس، بعضی از محضرهای ثبت ازدواج در یک فضای نسبتاً کوچک و مسقف، ضمن برگزاری خطبۀ عقد، سور و سات پذیرایی ده‌ها مهمان را هم فراهم می‌کنند.

علی اصغر زارعی، نائب رئیس کانون سردفتران ازدواج و طلاق، در این رابطه گفته که بیش از شش سال است که مجموعه‌هایی تحت عنوان سالن عقد، اتاق عقد، باغ عقد، روف گاردن اختصاصی، خانه عقد و... بدون هیچ گونه مجوزی از هیچ صنف و ارگانی در حال فعالیت هستند. از این رو کانون سردفتران در سال ۱۳۹۶ طی مکاتبه‌ای با اتاق اصناف تهران لزوم ساماندهی چنین مجموعه‌هایی را به اطلاع رساند. اتاق اصناف تهران این درخواست کانون را به اتحادیه تالارهای پذیرایی ارجاع داد. از این جهت کانون سردفتران ازدواج و طلاق طی جلسه‌ای این موضوع را با اتحایه تالارها مطرح کرد و کانون با توجه به لزوم ساماندهی چنین مشاغل نوظهور، ایجاد یک رسته جدید در صنف تالارهای پذیرایی را به اتحایه تالارهای پذیرایی پیشنهاد داد تا این مشاغل بتوانند مطابق با دستورالعمل‌های خاص از اتحادیه تالارهای پذیرایی مجوز بگیرند و فعالیت قانونی داشته باشند.

اما خسرو ابراهیمی نیا درباره فعالیت این واحدها در گفت‌وگو با ایسنا، ‌ تصریح کرد: دفاتر ازدواج و طلاق زیر مجموعه قوه قضاییه هستند. این دفاتر به طور کلی نباید مراسمی برگزار کنند و آیین نامه‌ها هم اجازه این کار را به آنها نمی‌دهد. این دفاتر فقط محل ثبت ازدواج و طلاق یعنی خواندن صیغه محرمیت یا فسخ آن هستند، در ماهیت نمی‌توانند به برگزاری مراسم و تهیه سفره عقد ورود کنند و این کار خلاف قانون است.

وی با بیان اینکه این دفاتر صلاحیت اجرای مراسم را ندارند، گفت: با توجه به موارد گفته شده به طور کلی انتقال سالن های مراسم دفاتر ازدواج به عنوان زیرمجموعه اتحادیه تالارداران موضوعریت ندارد.

رئیس اتحادیه تالارهای پذیرایی و تجهیز مجالس تهران همچنین در پاسخ به اینکه آیا این سالن ها قبل از ویروس کرونا به فعالیت تالارها آسیب رسانده بود، تصریح کرد که در این زمینه تالارداران به قوه قضاییه نامه‌ای ارسال کردند، اما هنوز پاسخ دریافت نکردند.

ابراهیمی نیا در ادامه با بیان اینکه تعطیلی تالارها طی ماه های اخیر و اوج گیری شیوع و فوتی‌های کرونا نشان می‌دهد که تالارها عامل گسترش این بیماری نیستند، تصریح کرد: منطق دولت و ستاد ملی کرونا در اوایل سال بسیار خوب بود که نتیجه آن هم کاهش تعداد فوتی های بیماری به زیر ۴۰ نفر بود، اما در حال حاضر با نبود بررسی و روشهای درست این آمار دوباره اوج گرفته و ما شاهد هستیم تالارهای پذیرایی که قادر به برگزاری مراسم با رعایت پروتکل های بهداشتی در زمینه ضد عفونی سالن، استفاده از ماسک و دستکش و تهیه غذا هستند همچنان تعطیل‌اند، اما مراسم در خانه‌ها، رستوران ها و حتی همین سالن‌ها بدون رعایت پروتکل‌ها برگزار می‌شود.

وی افزود: بنابراین به نظر می رسد افزایش آمارهای مربوط به کرونا ناشی از بی برنامگی است و در حال حاضر حتی اگر تهران به مدت دو هفته تعطیل شود، اما برنامه درست و تقسیم کار وجود نداشته باشد وضعیت درست نمیشود.

این مقام صنفی پیش‌تر از از ورشکستگی کامل این صنف خبر داده و گفته بود که تسهیلات کرونایی هم نتوانسته به اعضای این صنف کمک کند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی