۱۰۰ محصول مرتبط با کرونا تولید شد

به گزارش رکنا، توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری این حوزه اهمیت زیادی دارد. به همین دلیل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به حوزه تامین این زیرساخت‌ها با حمایت از شتاب‌دهنده‌ها ورود کرده است.

زیرساخت‌های حوزه سلامت به «دارو»، «واکســن‌های انســانی»، «تجهیــزات پزشکی»، «محصولات آرایشــی و بهداشــتی»، «طــب بازســاختی» و «پروبیوتیــک‌های دارویــی» مربوط می‌شود. حوزه‌ای حساس و راهبردی که اگر مورد بی‌توجهی قرار گیرد در شرایط بحرانی مثل شیوع ویروس کرونا و آنفلوآنزای فصلی و غیره با مشکلات زیادی روبرو می‌شویم.

موفقیت هایی بومی در ساخت محصولات مرتبط با کرونا

گام‌های برداشته شده در این حوزه کم نیست و فعالان نظام سلامت کشور با کمک زیست‌بوم فناوری و نوآوری توانسته‌اند بخش بزرگی از نیازهای این حوزه را تامین کنند. یکی از این عرصه‌های فناورانه‌ای که به همت سرآمدان علمی و فناوران کشور متحول شده و توسعه خوبی را تجربه کرده است، حوزه دارو و درمان است.

تولید داروهای پیچیده مورد نیاز کشور که برای خرید هر قلم از آنها باید هزینه زیادی پرداخت کنیم و قید نگه داشتن ارز در داخل کشور را بزنیم. اما توانمندان علمی کشور دست به کار شدند و با تولید داروهای مورد استفاده در کشور سعی دارند بخش زیادی از این نیازها را در داخل کشور تامین کنند. این تلاش‌ها هم از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مورد حمایت ویژه قرار گرفته است.

به عنوان مثال، تاکنون از شکل‌گیری ۸ شتاب‌دهنده دارویی در کشور حمایت شده است. کاری که برای نظام سلامت کشور، تولید یکصد محصول نهایی را در پی داشته است. یکی از نهادهای موثر و حامی این زیست‌بوم ارزشمند، ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است.

«حمایــت از تولیــد اســتانداردهای مختلـف دارویـی»، «ایجـاد مسـیر سـبز بـرای دریافـت مجوزهـای سـازمان غـذا و دارو بــرای شــرکت‌های دانــش‌بنیــان از جملــه اقدامــات ســتاد توسعه زیســت‌فناوری در حوزه دارو است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.