عشایر استان سمنان از مناطق ییلاقی خارج شدند

به گزارش رکنا ، مراد خادم ابراز داشت: زمان آغاز کوچ بهاره عشایر استان سمنان به مناطق ییلاقی اردیبهشت ماه است و امسال به دلیل شیوع کرونا کوچ کمی با تاخیر انجام شد و در اوایل تیر ماه تمام عشایر استان در مناطق ییلاقی مستقر شدند و اکنون عشایر از منطقه ییلاقی خارج شدند و مشغول طی مسیر برای رسیدن به مناطق قشلاقی هستند.

مدیرکل امور عشایری استان سمنان یادآور شد: ۲۰ تا ۲۵ درصد عشایر در مناطق قشلاقی استان را عشایر مهمان از استان‌های دیگر تشکیل می‌دهد.

وی ادامه داد: عشایر مهمان از استان‌های مختلف مانند تهران برای گذراندن فصل سرما به مناطق قشلاقی استان سمنان کوچ می‌کنند.

وی بیان کرد: ۷۵ درصد عشایر استان از مناطق ییلاقی به مناطق قشلاقی در داخل استان کوچ می‌کنند و بقیه عشایر به مناطق قشلاقی خارج از استان کوچ می‌کنند.

خادم تصریح کرد: برخی عشایر استان سمنان که برای گذراندن فصل سرما از استان خارج می‌شوند بیشتر به مناطق قشلاقی در استان‌های گرمسیری مانند خراسان جنوبی کوچ می‌کنند.

وی اظهار داشت: مناطق جنوبی استان سمنان جزو مناطق قشلاقی و مناطق شمالی استان جزو مناطق ییلاقی عشایر استان سمنان به شمار می‌رود.

مدیرکل امور عشایری استان سمنان خاطر نشان کرد: با توجه به بارندگی‌های مناسب در زمستان سال گذشته امسال مناطق ییلاقی استان سمنان با کمبود آب مواجه نبود و مناطق قشلاقی نیز با کمبود آب مواجه نیست و در صورت نیاز با تانکر آبرسانی خواهد شد.

عشایر استان سمنان متشکل از سه هزار و ۱۸۱ خانوار و بیش از ۱۴ هزار و ۴۰۰ نفر جمعیت، شامل ۷۴ طایفه، ۱.۰۷ درصد از جمعیت عشایری کشور را شامل می‌شوند، این عشایر که هشت و ۲ دهم درصد جمعیت استان سمنان را تشکیل می‌دهند، بیش از یک میلیون و ۷۴ هزار رأس دام سبک و چهار هزار و ۷۰۰ رأس دام سنگین دارند و سالانه ۹ هزار و ۳۰۰ تن گوشت قرمز به ارزش بیش از سه هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال تولید می‌کنند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.