علل افزایش طلاق  در شهرستان هشترود

هشترود / به گزارش رکنا، مهدی کریمی انتخاب دقیق در موقع ازدواج را بهترین عامل جلوگیری از طلاق عنوان کرد وگفت :پیشگیری از طلاق مستلزم انتخاب مناسب است.

وی ادامه داد:در علم هندسه دو خط که نتوانند در کنار هم خطوط موازی را تشکیل دهند، هرچه امتداد پیدا کنند از هم فاصله میگیرند...

انسانها هم شبیه این خطوط هستند، اگر از ابتدا بتوانند در کنار هم قرار گرفته و توازن و تناسب داشته باشند، قادر خواهند بود مسیر زندگی را تا آخر بایکدیگر طی کنند، ولی اگر روبرو و مقابل هم قرار گیرند، بیشک مثل دو خط متقاطع، از روی هم عبور کرده و هر کدام مسیر جداگانه خودرا ، درست برعکس هم، طی کرده و از هم فاصله میگرند و این مسیر به طلاق و جدایی عاطفی یا متارکه می انجامد.

وی تصریح کرد: حال باید پرسید، چگونه می توان مثل دو خط موازی در کنار هم قرار گرفت؟ و چگونه از به وجود آمدن تقابل و تقاطع پیشگیری کرد؟

دانشجوی ترم پنجم روانشناسی بودم که خانم دکتر سیما فردوسی دریکی از کلاسها جمله ای گفت که در آن‌زمان برایم چالشهای زیادی ایجاد کرد و با هیجان و منطق حاکم بر ذهنم، گفته این استاد فرزانه را _که برای معرفی علم و خدمات روانشناسی در ایران زحمات زیادی کشیدند_ تمسخر کرده و ایشان را به احساسی بودن و ابتلا به روزمرگی محکوم کردم...

ایشان در جمله ای کوتاه و روشن گفت: بچه ها وقتی می‌خواهید ازدواج کنید،« با فردی که شبیه خودتان است ازدواج کنید...»

ولی در منطق خام من، درست برعکس این جمله حکمرانی میکرد و با خود می گفتم، وقتی آدم با کسی مثل خودش ازدواج کند، چه پیشرفت و هیجانی را تجربه خواهد کرد؟ وقتی فردی مثل من و شبیه من باشد، هدف ازدواج که تعالی و پیشرفت است چگونه محقق می‌شود، من چه چیزی از این ازدواج به دست خواهم آورد که مرا از این نقطه ای که هستم، جلوتر ببرد...

زمان که گذشت ، درستی و حقانیت آن سخن ساده و روشن استاد، آشکار شد، با وجود اینکه مطالعات حوزه روانشناسی ازدواج هم اینرا ثابت میکند که افرادی که بیشترین شباهت را در جنبه های، اقتصادی و اجتماعی، مذهبی، سطح تحصیلات ، فرهنگ عمومی و ارزشها و نگرش‌های حاکم بر جامعه ای که در آن زندگی میکند، داشته باشند، ازدواج باثبات تر و‌موفق تری را تجربه میکنند ولی تجارت عملی ما دلیل متقنی بر این ادعا بود.

کریمی متذکر شد: با این منطق ساده ولی مهم و تاثیر گذار، به اهمیت انتخاب درست برمیگردیم که برای پیشگیری از تقابل و جدایی و فاصله های فکری و عاطفی در زندگی مشترک، از همان ابتدای تصمیم برای ازدواج، باید روی انتخاب درست تمرکز کرد و یکی از معیارها و شاخص های انتخاب درست، میزان شباهت و مجاورت فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و.... است.

رئیس بهزیستی هشترود خاطر نشان کرد: با گذشت زمان و با مشاوره با افرادی که برای دریافت مشاوره قبل از طلاق به ما ارجاع داده میشوند، به اهمیت این اصل مهم پی بردم و دریافتم که ازدواج صرفاً برای پیشرفت و ترقی نیست، ازدواج زمانی می‌تواند موجب پیشرفت و تعالی باشد که در جغرافیای خانواده ای که تشکیل شده، آرامش، اعتماد و امنیت روانی ، صداقت و صمیمیت حاکم باشد و بستر به وجود آمدن این ویژگی‌ها، رسیدن به شناخت صحیح است و اگر افراد شباهت ها و مجاورت هایشان زیاد باشد، راحت تر به شناخت درست و مطمئن میرسند.

به تجربه دریافتم که افرادی که دارای تشابهات و اشتراکات زیادتری هستند، حرفشان برای گفتگوی بایکدیگر زیادتر است و هرچه گفتگو در زندگی زیادتر باشد، صمیمیت و نزدیکی بیشتر خواهد شد.

کریمی تاکید کرد: ولی وقتی تضادها و تفاوت‌ها زیاد باشد، این گفتگوهای صمیمانه جای خودرا به جدل و بحثهای اثبات گرانه می دهد، چراکه هر فردی درصدد اثبات خود و تفاوتی است که با طرف مقابل دارد، است.

به تجربه دریافتم ،یکی از دلایل طلاق این هست که هر یک از طرفین میخواهند، زوج خودرا شبیه خود کنند، مثلاً مرد می‌گوید،طوریکه من و خانواده ام می‌خواهیم لباس بپوش، حرف بزن، کار کن، خلاصه اینکه مثل ما باش ووو ولذا وقتی شباهت و اشتراک زیاد باشد، دیگر نیازی نیست که افراد برای تغییر همدیگر و شبیه سازی هم کاری بکنند، چراکه در موارد کلی و اساسی شبیه هم هستند و تفاوت درجزئیات هم رفته رفته مسیر مشترک را پیدا خواهد کرد...

پس نتیجه میگیریم، برای پیشگیری از تقابل و جدایی و طلاق ، اولا باید انتخاب درست صورت بگیرد. دوما، برای انتخاب صحیح میزان شباهت ها و اشتراکات را معیار انتخاب قرار دهیم تا زندگی توام با ثبات و انسجام وخوشحالی داشته باشیم. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.