ثبت ملی هنر قاشق تراشی خوانسار
اجتماعی رکنا، مهدی رجبی، چوبتراش خوانساری موفق شد هنر قاشق تراشی که قدمتی بیش از پانصد سال دارد را به ثبت ملی برساند
خوانسار/ به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، حمایت از صنایع دستی شهرهای کوچک می تواند اقتصاد شهرهای کوچک را به پویایی برساند. این حمایت ها بود که هنر قاشق تراشی را به ثبت ملی رساند. مهدی رجبی، چوب تراش خوانساری که موفق به کسب نشان ملی با مهر اصالت ایران شده است در گفتگو با خبرنگار اجتماعی رکنا تاکید کرد: نیت کردم که اولین تابلوی منبت خود را به یاد تمام استادان منبت کار شهر خوانسان به موزه امام رضا (ع) هدیه کنم.
نشان ملی برای شهروندان خوانساری
وی افزود: 17-18 سال پیش سوپرمارکت داشتم و اوقات فراغت خود را به قاشق تراشی می پرداختم. یک روز ریاضت، رئیس میراث فرهنگی سابق خوانسار به مغازه ام آمد و بعد از آن که قاشق تراشی آشنا شد اعلام کرد که میراث فرهنگی از این هنر حمایت خواهد کرد.
مهدی رجبی با بیان این که 18سال است که در خوانسار به قاشق تراشی می پردازم، گفت: یکی از آرزوهای من برآورده شد و توانستم نشان ملی با مهر اصالت ایران را برای شهرم کسب کنم. این نشان ملی را به همه همشهریانم که مرا حمایت کردند، هدیه می کنم. استان من میرزای محرابی بود که در زمان بازنشستگی قاشق های دوغ خوری خوانسار را بازسازی می کرد یا آنها از مجددا می ساخت. بیشتر مشتریان ما هنردوستان و گردشگران هستند.
آرزوی تاسیس یک موزه در خوانسار
این قاشق تراش با اشاره به آرزوی دیگری که دارد، گفت: آرزوی دیگرم تاسیس یک موزه برای شهر خوانسار است و حتی اشیاء قدیمی را هم خریده ام.
حمایت از صنایع دستی خوانسار
علی جوزی خمسلویی، مسئول میراث فرهنگی خوانسار نیز در این مورد گفت: شهرستان خوانسار یکی از قطب های گردشگری استان اصفهان است و براساس اسناد توسعه شهرستان پیشران های توسعه در سه حوزه معرفی شده است. یکی از این حوزه ها صنایع دستی است که باید در این حوزه سرمایه گذاری شود. یکی از رشته های مهم صنایع دستی که از قدمت بالایی در خوانسار دارد نیز رشته قاشق تراشی است و یکی از هنرمندان به نام آن نیز مهدی رجبی است که موفق به کسب نشان ملی شده است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر